Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Ιουνίου 2018

Φιλική νίκη με Ετιέν - Παπαϊορδανίδη (1930)

Σαν σήμερα στις 25/6/1930, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι τον Θερμαϊκό, σε μια αναμέτρηση που έγινε στο παλιό γήπεδο του Άρη...

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο σκορ στο 20' με ωραία κεφαλιά του Ραϊμόν Ετιέν και δέχτηκε την ισοφάριση στο 45' από τον Ιωαννίδη. Έναν παίκτη ο οποίος στα χρόνια που ακολούθησαν αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια έγινε και διεθνής διαιτητής!

Τη νίκη στην ομάδα μας χάρισε στο 68' ο Παπαϊορδανίδης.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Φαρινόλας, Μαλαξόπουλος, Ηλιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Γεωργιάδης, Παζάρογλου, Βλάχου, Πυλορώφ, Καβουρματζής, Ετιέν, Παπαϊορδανίδης.

* Η σεζόν 1929-1930, ήταν μια πολύ μέτρια χρονιά για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, τερμάτισε 3ος (πίσω από Άρη - Ηρακλή), συγκεντρώνοντας σε 10 παιχνίδια μόλις 11 βαθμούς, σημειώνοντας 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες, με τέρματα 27-19. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Ετιέν με 8 γκολ και τον ακολούθησε ο Καβουρματζής με 3.
* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης το αποτελούσαν οι: Παπαδόπουλος, Φαρινόλας, Μαλαξόπουλος, Χρηστίδης, Γρηγοριάδης, Γεωργιάδης, Παζάρογλου, Μιχαηλίδης, Μάντικας, Μακαρονόπουλος, Λαζάρου, Ετιέν, Βλάχου, Πάγκαλος, Καβουρματζής, Πυλορώφ, Παπαϊορδανίδης, Σεΐσογλου, Παπαγιαννόπουλος.

* Η πορεία της ομάδας, όχι μόνο δεν ανέκοψε το ηθικό των παραγόντων του συλλόγου, αλλά τους όπλισε με επιπλέον δύναμη για να συνεχίσουν να προσπαθούν να βάλουν τον ΠΑΟΚ σε ανοδική τροχιά, κάτι που επιτεύχθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται παίκτες του ΠΑΟΚ στη τελετή έναρξης του τοπικού πρωταθλήματος να παρελαύνουν με τη σημαία του συλλόγου

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4