Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Ιουνίου 2018

Λευκή ισοπαλία μέσα σε αποδοκιμασίες (1968)

Σαν σήμερα στις 2/6/1968, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1967-1968...

Ο Δικέφαλος με τον Ουαλό τεχνικό Άιβορ Πάουελ στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.644 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι που ξεχάστηκε γρήγορα...

Το παρόν στις εξέδρες στις Ριζούπολης έδωσαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, κυρίως στρατιώτες που δε σταμάτησαν να ενισχύουν τους παίκτες μας.

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με αμυντική τακτική, καθώς ήθελαν τον βαθμό της ισοπαλίας, ώστε να μην μπλέξουν σε περιπέτειες και οι καλές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού!
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ επισκέφτηκε με αξιώσεις την εστία του Δούκα δύο φορές, χάρη σε επιθετικές ενέργειες του Λέανδρου, αλλά ο Παπαδόπουλος στην πρώτη περίπτωση και ο Λάζος στην δεύτερη δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Στο 17' ο Σαββουλίδης σταμάτησε το σουτ του Πορίχη, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 30' σε σουτ του Σιμιγδαλά. 

Στην επανάληψη η κατάσταση χειροτέρεψε αισθητά, με τον ΠΑΟΚ να έχει μόλις μία αξιομνημόνευτη τελική στο 55', όταν ο Δούκας απέκρουσε στη γωνία του το σουτ του Παπαδόπουλου και από εκεί και πέρα το απόλυτο τίποτε!

Πολλές αποδοκιμασίες ακούστηκαν προς τους παίκτες και των δύο ομάδων, όταν ο διαιτητής Μίχας σφύριξε για τελευταία φορά, με τον κόσμο μάλιστα να τον παροτρύνει να τελειώσει το ματς πριν το 90λεπτο, καθώς η εικόνα της αναμέτρησης έφτανε στα όρια της απογοητευτικής!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τάτσης, Λέανδρος και από τον Απόλλωνα οι Πορίχης, Βερτσώνης, Ασημακόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Δούκας, Γκότσης, Ασημακόπουλος, Στασινόπουλος, Μπεθάνης, Ράμφος, Βερτσώνης, Γερούκαλης, Σιμιγδαλάς, Κυριακού, Πορίχης.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Κατσικάρης, Μουρατίδης, Λέανδρος, Αφεντουλίδης, Λάζος, Παπαδόπουλος, Γιακουμής.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής.
* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στον Δικέφαλο ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα...

* Στην αρχική εικόνα μια σύνθεση της ομάδας του ΠΑΟΚ της περιόδου 1967-1968 στο γήπεδο της Τούμπας.
Διακρίνονται από τα αριστερά όρθιοι: Θεοφανίδης Αιμίλιος, Βασιλειάδης Απόστολος, Σαββουλίδης Απόστολος, Τάτσης Γιώργος, Φουντουκίδης Αριστοτέλης, Σαράφης Σταύρος. Καθιστοί: Συμεωνίδης Λέανδρος, Χαραλαμπίδης Ουνούφριος, Μουρατίδης Τούλης, Γιακουμής Γιάννης, Αφεντουλίδης Ανέστης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4