Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιουνίου 2018

Απουσίες και λάθη έφεραν την ήττα (1959)

Σαν σήμερα στις 14/6/1959, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής, της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος, της περιόδου 1958-1959...

Ήταν η προτελευταία αγωνιστική της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος και ο Δικέφαλος με τον Διονύση Μινάρδο στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 3-0, πληρώνοντας τις πολλές απουσίες του, καθώς κατέβηκε στην Αθήνα αποδεκατισμένος...

Η ομάδα παρά τις απουσίες, πάλεψε το ματς απέναντι σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 28' με γκολ που σημείωσε ο Αγγελόπουλος. 

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε στο σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου από τον διαιτητή Δαμαλίτη με την αθηναϊκή ομάδα να προηγείται με 1-0.
Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με Κύπρου – Κιουρτζή, για να ισοφαρίσει, για να έρθει στο 60' και στο 74' (με κεφαλιά, αρχική εικόνα) ο Σιάιλος να διαμορφώσει το τελικό 3-0, ένα σκορ που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των δύο ομάδων σε καμία περίπτωση!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κεμανίδης και Πρόγιος.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός:
Βουτσαράς, Μανταράκης, Λινοξυλάκης, Ανδρέου, Νεμπίδης, Τσίλης, Ζαφειρόπουλος, Παπαεμμανουήλ, Σιάιλος, Θεοφάνης, Αγγελόπουλος.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Κεμανίδης, Καρατζάς, Καλογιάννης, Γιαννέλος, Κατηκαρίδης, Κιουρτζής, Κύπρου (μοναδική συμμετοχή), Καραγιαννίδης (μόλις 2 συμμετοχές), Νικολαΐδης.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1958–59 ήταν το τελευταίο που διεξήχθη με το σύστημα των ανά τοπική ένωση προκριματικών γύρων, καθώς από την επόμενη χρονιά άλλαξε η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου με την καθιέρωση της Α' εθνικής, καθώς και των υπόλοιπων κατηγοριών που ακολούθησαν στη συνέχεια.

* Οι ομάδες που μετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος μειώθηκαν κατά 2 (10 από 12) και προέκυψαν ως εξής:

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθήνας: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης.
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πειραιά: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης.
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης.
Περιφερειακό πρωτάθλημα: Οι 2 νικήτριες (Βορείου και Νοτίου ομίλου).

Μία επιπλέον θέση εξασφάλιζε μετά από μπαράζ μία από τις τρίτες ομάδες ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας.

* Οι αγώνες της προκριματικής φάσης διεξήχθησαν από τις 7 Σεπτεμβρίου 1958 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 1959, ενώ της τελικής φάσης από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 21 Ιουνίου 1959. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν: Νίκη: 3 βαθμοί - Ισοπαλία: 2 βαθμοί - Ήττα: 1 βαθμός.

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 7η θέση ισόβαθμος του Εθνικού με 32 βαθμούς, με τέρματα 14-34, έχοντας 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης είχε τερματίσει δεύτερος, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στην τελική φάση της διοργάνωσης.

* Τα 14 γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσαν οι: Λέανδρος 3, Κιουρτζής 3, Ραπρόπουλος 2, Κουϊρουκίδης 2 και από 1 οι Νικολαΐδης, Κατηκαρίδης, Καλογιάννης, Καραγιαννίδης.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4