Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιουνίου 2018

Δύο φιλικά στη Δράμα σε ένα 24ωρο (1946)

Σαν σήμερα στις 30/6/1946, o ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Δράμα για να δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με ομάδες της πόλης...

Η αρχή έγινε σαν σήμερα (30/6) με τον Δικέφαλο να επικρατεί της Ελπίδας Δράμας με 2-1, σε παιχνίδι που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και οι δύο ομάδες ικανοποίησαν με την απόδοσή τους...

Την επόμενη μέρα (1/7) ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την άλλη ομάδα της Δράμας, τη Δόξα και αναδείχτηκε ισόπαλος με 2-2. 

Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο σκορ με τον Τσακιντζή, να ισοφαρίζει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Λευτέρης Παπαδάκης στο 72'.

Η Δόξα πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ στο 80' με τον Κέφη, για να διαμορφωθεί το τελικό 2-2, δύο λεπτά πριν ο διαιτητής Ζώγας σφυρίξει το τέλος της αναμέτρησης.

Στα αξιομνημόνευτα από εκείνο το παιχνίδι, ήταν η ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε πριν την έναρξη, στη μνήμη των φονευθέντων στο αλβανικό μέτωπο παικτών μας, Σωτηριάδη και Βατίκη!

* Τη σεζόν 1945-46, ο ΠΑΟΚ στο τοπικό πρωτάθλημα κατέκτησε τη 2η θέση, έχοντας σε 10 ματς, 6 νίκες - 1 ισοπαλία – 3 ήττες, με τέρματα 27-18. Πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Βασιλειάδης που σκόραρε 5 φορές.

* Αναλυτικά το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης: Ανδερόπουλος, Σοφοκλής Αρβανίτης, Μποσταντζόγλου, Πανίδης, Μουρατίδης, Χατζηαντωνίου, Γ. Βασιλειάδης, Παπαδάκης, Καλογιάννης, Φερούτσος, Μάρκοβιτς, Δ. Βασιλειάδης, Γκοτζαμάνης, Παπαπαναγιώτου, Ψωμάς, Φελούρης, Εμμανουηλίδης, Γουίλιαμ Αρβανίτης (Γούλας), Κρίτας.

Ονόματα που σε εμάς τους νεότερους δε λένε και πολλά, ήταν όμως αυτοί που ξανασήκωσαν στις πλάτες τους την ομάδα μετά από μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή (πόλεμος, κατοχή!)

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1945-46 ήταν το 13ο που διεξήχθη από την ίδρυση το 1926 της ΕΠΟ και το πρώτο μεταπολεμικό. Σε αντίθεση με το τελευταίο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (1939-40), μετείχαν αποκλειστικά σύλλογοι από τις τρεις ιδρυτικές της Ενώσεις ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Πειραιώς, ΕΠΣ Μακεδονίας (στην ουσία Θεσσαλονίκης) και μάλιστα μόνον οι πρωταθλητές τους. Πραγματοποιήθηκε σε διπλές συναντήσεις και διάστημα ενός μήνα (30 Μαΐου-30 Ιουνίου 1946).

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνονται παίκτες της ομάδας του ΠΑΟΚ, στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1945-1946. Στις πρώτες σειρές οι Χαζηαντωνίου, Κρίτας. Ήταν Οκτώβρης του 1945!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4