Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαΐου 2018

Ήττα μέσα σε ένα τετράλεπτο! (1992)

Σαν σήμερα στις 9/5/1992, ημέρα Σάββατο, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1991-1992...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάννη Γούναρη στον πάγκο του, μπροστά σε 1.500 θεατές (1.077 τα εισιτήρια), γνώρισε "παραδοσιακά" την ήττα στη "στοιχειωμένη Ριζούπολη" με 2-0, δεχόμενος τα γκολ μέσα σε ένα τετράλεπτο (75' – 79').

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Κάτσενμπαχ.

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και στο 15' παραλίγο να γίνει το 0-1. Η φάση ξεκίνησε από λάθος γύρισμα του Μπουλιού στον Μιχαΐλοφ, παρενεβλήθη ο Τζούρτζεβιτς που απέφυγε τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, αλλά από πλάγια θέση σούταρε άουτ!

Στο 20' ο Μπουλιός φάνηκε να ανατρέπεται από τον Μήτογλου, ο διαιτητής Μιντιούρης έδειξε την άσπρη βούλα, όμως ο Κάντσενμπαχ που εκτέλεσε το πέναλτι, είδε τον Γκάμπριτς να το αποκρούει.
 
Στο 36' ο βοηθός (Αντωνιάδης από την Καβάλα) ακύρωσε -κακώς- γκολ που σημείωσε ο Κάτσενμπαχ σαν οφ σάιντ, σε μια φάση που ήταν καθαρή όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί...

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 στο 58', όταν ο Μπορμπόκης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Απόλλωνα μετά από έξυπνη μπαλιά του Μαλιούφα στην πλάτη της άμυνας, αλλά το διαγώνιο αριστερό σουτ του, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μιχαΐλοφ.

Στο 75' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ, σαν κοντινό κόρνερ, του Κάτσεμπαχ, ο Ρούσσος που είχε μπει σαν αλλαγή στο 25' στη θέση του Αποστόλου (αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού), με κεφαλιά νίκησε τον Γκάμπριτς (μεγάλη η ευθύνη του στο γκολ!) σημειώνοντας το 1-0.
Στο 79' ο Βελέντζας μπήκε στην περιοχή μας, στη διεκδίκηση της μπάλας με τον Πλίτση, έπεσε στο έδαφος, ο Μιντιούρης (και μόνο αυτός) είδε πέναλτι, με τον Άρη Καρασαββίδη να ευστοχεί και να σημειώνει το 2-0, παρά τις πολλές και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των παικτών μας, καθώς η φάση ήταν καθαρή...

Από τον ΠΑΟΚ διακρίθηκαν οι Οικονομίδης και Λαγωνίδης, ενώ από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι Κολιτσιδάκης, Παπαδάκης, Κάτσενμπαχ και Καρασαββίδης Άρης.
 
Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Μιχαΐλοφ, Φαμπιάτος, Ποζαπαλίδης, Βελέντζας, Κολιτσιδάκης, Καραδαββίδης Θ., Κάτσενμπαχ, Μπούλιος (72' Πλατινάκης), Καρασαββίδης Αρ., Αποστόλου (25' Ρούσσος).

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Χιονάς, Πλίτσης, Μαλιούφας, Μήτογλου, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος (46' Παλάσκας), Τζούρτζεβιτς (84' Μπασμπανάς), Οικονομίδης, Αναστασιάδης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1991-1992.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4