Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαΐου 2018

Θετική η πρόβα τελικού (2003)

Σαν σήμερα στις 11/5/2003, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας το Αιγάλεω, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2002-2003...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε μερικές εκατοντάδες θεατών (323 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-3, σε ένα παιχνίδι που αποτελούσε πρόβα για τον τελικό της 17ης Μαΐου με τον Άρη στην Τούμπα...

Το παιχνίδι έγινε κάτω από αφόρητη για την εποχή ζέστη (35 βαθμούς έδειχνε το θερμόμετρο), με τον ΠΑΟΚ να αποδίδει κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο.
Οι γηπεδούχοι στο πρώτο 20λεπτο ήταν απειλητικοί και αυτό ανάγκασε τον Αναστασιάδη να μετατρέψει το αρχικό 4-4-1-1 σε 3-5-1-1, μεταφέροντας τον Χασιώτη από το κέντρο της μεσαίας γραμμής στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στους Αμπονσά – Μάρκο. 

Από εκείνο το σημείο και ως τη λήξη του ημιχρόνου, το Αιγάλεω δεν πάτησε στην περιοχή μας!

Το σκορ άνοιξε στο 25', όταν μετά από σέντρα του Φουτσίνι, ο Καφές με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 0-1, αλλά με την έναρξη της επανάληψης ο Φωτάκης με μακρινό σουτ ισοφάρισε, νικώντας τον Ατματσίδη ο οποίος στο ημίχρονο είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Τοχούρογλου.
Ο Βελέντζας ισοφαρίζει σε 2-2 στο 56'.

Στο 55' ο Γιασεμή με πλασέ έκανε το 1-2, στο επόμενο λεπτό ο Βελέντζας ισοφάρισε εκ νέου για το Αιγάλεω, για να έρθει στο 80' ο Καφές με κοντινό πλασέ να δώσει την νίκη στον Δικέφαλο, μετά από εκπληκτική προσπάθεια του Οκκά που πέρασε 4 αντιπάλους!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σπάσιτς, Οκκάς, Καφές και από το Αιγάλεω οι Φωτάκης, Βελέντζας.
Οι συνθέσεις:

Αιγάλεω (Χατζάρας): Σιντιμπέ, Παπουτσής, Μεϊδάνης, Αλεξόπουλος, Εντουσέι, Άγγος, Σκοπελίτης, Φωτάκης, Ουάνγκα (46' Βελέντζας), Χατζής (63' Συμεωνίδης), Αγρίτης.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Τοχούρογλου (46' Ατματσίδης), Αμπονσά, Χασιώτης, Φουτσίνι (63' Εγκωμίτης), Κουτσόπουλος, Μάρκος, Κούτσης, Καφές, Σαλπιγγίδης (51' Οκκάς), Γιασεμάκης, Σπάσιτς.

Δηλώσεις Άγγελου Αναστασιάδη ...
«Μας έβαλαν να παίξουμε σε τελείως ακατάλληλη ώρα λόγω της αφόρητης ζέστης. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν από μπάλα! Αν βλέπεις ότι έχει 35 βαθμούς πώς να παίξεις; 

Είμαι ευχαριστημένος γιατί εξασφαλίσαμε και μαθηματικά τη θέση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αυτό βέβαια εμένα δεν με ικανοποιεί γιατί είχαμε άλλες βλέψεις στο πρωτάθλημα. Ο Τοχούρογλου χτύπησε στο γόνατο, δείχνει να έχει μια ελαφριά διάταση συνδέσμων. Ο τελικός είναι όλη η χρονιά για μας. Ελπίζω να είμαστε οι νικητές».

* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το τελευταίο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4