Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Μαΐου 2018

Διπλό σεντονιού στη Νέα Σμύρνη (2016)

Σαν σήμερα στις 23/5/2016, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 0-2, για την 3η αγωνιστική των Play Offs της Super League, της περιόδου 2015-2016...

Ο Ίβιτς μπροστά σε 3.000 θεατές (2.505 τα εισιτήρια) παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Λέοβατς – Τζαβέλλα – Μαλεζά – Κίτσιου, μπροστά τους Τσίμιροτ – Χαρίσης αμυντικά χαφ, στη μεσαία γραμμή Μακ – Πέλκας – Ροντρίγκες και προωθημένος ο Αθανασιάδης.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 3' όταν ο Λέοβατς σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη που από πολύ κοντά έκανε την προβολή άουτ! 

Ο ΠΑΟΚ πατούσε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας με τον Πανιώνιο να παίζει το γνωστό παιχνίδι του, έχοντας το νου σε αντεπιθέσεις.

Στο 15', ο Κλάους βγάζει τον Πέλκα αμαρκάριστο στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, το σουτ του όμως είναι ασθενικό και δεν ανησυχεί τον Διούδη!
Στο 22', είχαμε την μοναδική ευκαιρία για τον Πανιώνιο στο πρώτο μισό του αγώνα με τον Ανσαριφάρντ. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Μαλεζά, ενώ ήταν καθοριστική η κόντρα του Λέοβατς που συνέβαλε να περάσει η μπάλα κόρνερ!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (23'), ο ΠΑΟΚ απάντησε στην ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Ροντρίγκες, κεφαλιά πήρε ο Κλάους και δύσκολα ο Διούδης απέκρουσε στη γωνία του
Στο 27', ο Κλάους με δυνατό δεξί βολέ μέσα από την περιοχή, μετά από αδυναμία της άμυνας των γηπεδούχων να διώξουν, άνοιξε το σκορ!
Με το 0-1 οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος μέχρι το 5' περίπου, όταν οι παίκτες μας άρχισαν να συναγωνίζονται ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο λάθος!
Στο 60', δόθηκε φάουλ για τον Πανιώνιο, έξω από την περιοχή μας και κίτρινη στον Χαρίση. Η φάση ξεκίνησε από φτηνό λάθος του Πέλκα... Το εκτέλεσε ο Μπαργκάν έδιωξε ο Γλύκος με τις γροθιές!
Στο 65', μετά από λάθος του Τζαβέλλα, ο Μαλεζάς προλαβαίνει να κοντράρει το σουτ του Μασούρα από εξαιρετική θέση! Σε εκείνο το διάστημα ο Πανιώνιος πίεσε για το γκολ, όμως σταδιακά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και ξαναπήρε τον έλεγχο του ματς!
Στο 74' o Μπερμπάτοφ πέρασε στη θέση του υστερήσαντα Πέλκα.
Στο 77' ο Μακ, που πήρε την μπάλα από τον Τσίμιροτ, πέρασε τον Ρισβάνη και εκτέλεσε τον Διούδη κάνοντας το 0-2.
Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ήρθε στο 88', όταν δόθηκε πέναλτι για τον Πανιώνιο, στο οποίο υπέπεσε ο Χατζηισαΐας, το εκτέλεσε ο Οικονόμου άουτ! Η φάση ξεκίνησε από αβίαστο λάθος του Χαρίση και αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει!
Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σημαντικότατο τρίποντο εκείνη την μέρα, χωρίς να πιάσει καμιά εξαιρετική απόδοση, ενώ στα συν η επιστροφή του Μπερμπάτοφ στην ενδεκάδα. Ο Βούλγαρος αγωνίστηκε σαν 10άρι και έδωσε σιγουριά στην ομάδα με τις κινήσεις του!

Δείτε φωτογραφίες από το παιχνίδι ΕΔΩ
Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος: Διούδης, Βλάχος, Τασουλης, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (74' Καθάριος), Σιώπης, Μασούρας, Χαλκιαδάκης (84' Βιγιάλμπα), Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (46' Μπαργκάν). 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς (81' Σκόνδρας), Μαλεζάς (87' Χατζηισαΐας), Τζαβέλλας, Κίτσιου, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Πέλκας (74' Μπερμπάτοφ), Μακ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης.
Ο προπονητής του Δικεφάλου ο Βλάνταν Ίβιτς μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα στην Νέα Σμύρνη δήλωσε ...

Για το παιχνίδι: "Κάναμε αρκετά λάθη σήμερα και χάσαμε την συγκέντρωση που είχαμε και ήθελα να έχουμε .Η απόδοση δεν ήταν επιπέδου ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάμε ότι ξεκινήσαμε όμως πρώτοι την χρονιά αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το καλό είναι ότι κερδίσαμε, προχωράμε και συγκεντρωνόμαστε για να διορθώσουμε τα λάθη στο επόμενο παιχνίδι".

Για την συνέχεια στα Play Offs: "Μπροστά μας είναι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Τούμπα. Για μένα είναι αυτονόητο, μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης έχουμε τεσσεράμισι ώρες ακόμα. Όλοι θέλουμε να πετύχουμε και εμείς και οι αντίπαλοι μας, το καλό είναι ότι εξαρτάτε από μας".

Για το αν περίμενε τόσο καλό ξεκίνημα στα Play Offs: "Δεν μετράμε τους πόντους πριν τους πάρουμε, στόχος είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Βλέπουμε τον εαυτό μας και κοιτάμε πως θα κάνουμε καλύτερο παιχνίδι εμείς".

Για τους Βίτορ-Μπερμπάτοφ: "Ο Βίτορ μπορεί να μπορούσε να παίξει και σήμερα. Έκανε τρεις-τέσσερις προπονήσεις αλλά ο γιατρός μας είπε αν γίνεται να τον χρησιμοποιήσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Είχε καιρό να παίξει και μας βοήθησε ο Μπερμπάτοφ. Μας έδωσε ηρεμία και έπαιξε σαν έμπειρος ποδοσφαιριστής. 

Και ο Τούντορ είναι καλός προπονητής, μπορεί να βλέπουμε διαφορετικά την ομάδα έχω αλλάξει το σύστημα και κάποιους παίκτες. Μπορεί ο επόμενος να βελτιώσει και το δικό μου έργο, δεν μπορώ να σχολιάσω το έργο του προηγούμενου προπονητή, έκανε ότι μπορούσε".

Για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα: "Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ποιότητα, τους το είπα από την αρχή. Πίεση στον ΠΑΟΚ πάντα υπάρχει, ειδικά όταν μια μεγάλη ομάδα έχει τόσα χρόνια να πάρει τίτλο. Το ίδιο νιώθαμε όταν έπαιζα εγώ. Πρέπει να μάθεις τη ομάδα είναι για να την βοηθήσεις. Πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες να μάθουν τι είναι αυτή η ομάδα. Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα και αυτό ζητάω από όλους ακόμα και στην προπόνηση".

Για τα αρκετά λάθη των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ: "Υπάρχουν παιχνίδια που δεν βγαίνουν κάποια απλά πράγματα. Κάναμε λάθη σε απλές πάσες, δεν κάναμε κίνηση χωρίς την μπάλα. Είχαμε αρκετό χώρο, φτάναμε γρήγορα στην περιοχή. Δημιουργήσαμε καλές φάσεις, ο αντίπαλος είχε ίσως μόνο το πέναλτι. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική και ξεκινάω από τον εαυτό μου".

Για το που αφιερώνει το σημερινό διπλό: "Αφιερωμένη η νίκη στον Ποικιλίδη που έφυγε πριν από δυο χρόνια, ήταν ένας μεγάλος ΠΑΟΚτσής και η νίκη είναι προς τιμήν του".
Μετά την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, ο Στέλιος Μαλεζάς τόνισε μεταξύ άλλων πως η ομάδα είχε απ' την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και πήρε δίκαια τη νίκη...

Αναλυτικά τα όσα είπε ...

Για τη σημασία της νίκης και το πώς αυτή ήρθε: "Είχαμε πολύ καιρό να κερδίσουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, ειδικά μέσα στην Αθήνα, και από την αρχή είχαμε ως σκοπό να το πράξουμε. Νομίζω ότι εκτός από ένα διάστημα στο οποίο δεν ήμασταν αρκετά καλοί και ο Πανιώνιος μας απείλησε με 1-2 ευκαιρίες, μετά είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και κερδίσαμε δίκαια".

Για τα αβίαστα λάθη που έγιναν στο παιχνίδι: "Νομίζω ότι ήταν λάθη απειρίας, αυτό μόνο μπορώ να πω! Γενικά ενώ είχαμε κάποια καλά διαστήματα, νομίζω ότι όλη η ομάδα έκανε κάποια λάθη τα οποία ήταν αψυχολόγητα, κάποια λάθη απειρίας, κάποια λάθη που δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να κάνουν παίκτες έμπειροι. 

Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό που ακολουθεί στην Τούμπα, εφόσον θέλουμε να έχουμε σαν κριτήριο τη νίκη σε κάθε παιχνίδι".
 
Για το αν ικανοποιεί η συγκομιδή των επτά βαθμών στον πρώτο γύρο των Play Offs: "Δεν έχουμε πάρει το απόλυτο, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτε, έχουμε 7 βαθμούς, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και μόνο αυτό. 

Νομίζω ότι το επόμενο παιχνίδι είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια, γιατί ο Πανιώνιος είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία στήνεται στα εκτός έδρας παιχνίδια αρκετά καλά και νομίζω ότι θα έχουμε περισσότερα προβλήματα σε σχέση με σήμερα".
Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, ο Στέφανος Αθανασιάδης, σε δηλώσεις τόνισε πως η ομάδα δεν έκανε καλό παιχνίδι, απλά ήταν συγκεντρωμένη στη νίκη!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αθανασιάδης:

Για το παιχνίδι και τη σημασία της νίκης: "Θέλω, ξεκινώντας, να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά, δώσανε ότι είχανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα πολύ δυνατή ειδικά μέσα στην έδρα του. 

Αυτό που θέλαμε από την αρχή ήταν να μπούμε δυνατά, να μην αφήσουμε περιθώριο στον Πανιώνιο, ξέραμε ότι είχε παίξει και ένα παιχνίδι την Παρασκευή και θα ήταν οι παίκτες του πιο κουρασμένοι από εμάς. 

Θέλαμε να δείξουμε από την αρχή ένα καλό πρόσωπο, καταφέραμε προηγηθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό που κρατάμε από τη σημερινή αναμέτρηση είναι μόνο οι τρεις βαθμοί, γιατί κατά τη γνώμη μου δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι, ήμασταν απλά συγκεντρωμένοι και δεν κάναμε κάτι σπουδαίο".

Για τη δική του εμφάνιση σχολίασε: "Όσες ευκαιρίες και να χάσεις στο μυαλό σου είναι μόνο να έρθει η επόμενη για να σκοράρεις, τόσο για μένα όσο και όλους τους συμπαίκτες μου! Αυτό που είπα και πριν, θέλαμε πάρα πολύ τους τρεις βαθμούς, ξέραμε τη σημασία τους. 

Ακολουθεί παιχνίδι στην έδρα μας, ξεκινάμε από αύριο κιόλας να το σκεφτόμαστε, γιατί η συνέχεια είναι μεγάλη και έρχονται πολλά παιχνίδια γρήγορα και θα χρειαστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας".

Για τα πολλά λάθη του ΠΑΟΚ και τους λόγους που αυτά προέκυψαν: "Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να αποφύγουμε αυτά τα λάθη. Ευτυχώς δεν μας κόστισαν, αλλά για τη συνέχεια θα πρέπει να το έχουμε σαν μάθημα ότι σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια δεν πρέπει να κάνεις όχι ένα λάθος, ούτε μισό. Για να μη δώσεις στον αντίπαλο το δικαίωμα να πιστέψει ότι μπορεί να πετύχει κάτι, να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα".

Για τους επτά βαθμούς που μάζεψε ο ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο των Play Offs: "Σίγουρα μας ικανοποιεί η βαθμολογική συγκομιδή, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυθούμε και να πούμε ότι κάτι καταφέραμε. Δεν καταφέραμε τίποτε, έχουμε άλλα τρία παιχνίδια πρέπει να τα δώσουμε όλα, όλοι όσοι είμαστε στην ομάδα, για να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο που είναι η 1η θέση".

Για τη συμπλήρωση δύο ετών από το χαμό του Παναγιώτη Ποικιλίδη, δήλωσε: "Πιστεύω πως όλα τα παιδιά και εγώ μαζί θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στον Παναγιώτη! Ήταν ένας άνθρωπος που μας βοήθησε πάρα πολύ -και προσωπικά εμένα στα πρώτα βήματα που έκανα στην επαγγελματική ομάδα- λείπει από την οικογένεια του ΠΑΟΚ, όπως λείπουν και όλα τα παιδιά που έχουν χαθεί από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. 

Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να πετύχουμε τον στόχο και να αφιερώσουμε και να αφιερώσουμε την επιτυχία σε όλα αυτά τα παιδιά και στον Παναγιώτη και ξέρουμε ότι από εκεί ψηλά μας παρακολουθούν!"

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4