Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαΐου 2018

Ήττα στον Πειραιά με Μπλαχίν (1993)

Σαν σήμερα στις 9/5/1993, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1992-1993...

Ο Δικέφαλος με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 13.000 θεατές (11.527 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0, δεχόμενος τα γκολ στην επανάληψη...
 
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους γηπεδούχους στο 11' με τον Χατζίδη να σουτάρει και τον Πουρλιοτόπουλο να αποκρούει.
Στο 16' ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Σοφιανόπουλου, όπως και ένα φάουλ που εκτέλεσε στο 32' ο Παχατουρίδης.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Λεοντιάδη στο 49'.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πίεσε και στο 55' έγινε το 1-0. Ο Καραπιάλης έβγαλε τη σέντρα, Πουρλιοτόπουλος – Σαββίδης διεκδίκησαν την μπάλα χωρίς να τη βρει κανείς, αυτή κατέληξε στον αμαρκάριστο Προτάσοφ, ο οποίος σε άδεια εστία σκόραρε.
Έξι λεπτά αργότερα (61') ο Τσιαντάκης σούταρε προς την εστία μας, η μπάλα πήγαινε άουτ, όμως ο Μαυρομάτης έβαλε το πόδι του, της άλλαξε πορεία και αυτή κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα μας.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ Ζαγοράκης, Δερμιτζάκης και Χάβος, ενώ από τον Ολυμπιακό οι Τσιαντάκης, Παχατουρίδης, Μαυρομάτης και Σαββίδης.
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Χατζίδης (36' Νεντίδης), Μητσιμπόνας, Μαυρομάτης, Τσαλουχίδης, Καραπιάλης, Τσιαντάκης, Σοφιανόπουλος (54' Βαΐτσης), Σαββίδης, Προτασόφ.

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Παναγιωτίδης (59' Πλίτσης), Καπετανόπουλος (76' Μπορμπόκης), Μαλιούφας, Χάβος, Λαγωνίδης, Αναστασιάδης, Οικονομίδης, Τζούρτζεβιτς, Ζαγοράκης, Δερμιτζάκης.
* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Ήταν άλλη μια σεζόν στην οποία οι προπονητές άλλαζαν σαν τα πουκάμισα! Ξεκίνησε ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον -συγχωρεμένο πια- τότε πρόεδρο, Θωμά Βουλινό!

* Στην αρχική εικόνα το διαιτητικό τρίο και οι αρχηγοί των ομάδων (Λαγωνίδης - Τσαλουχίδης), λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4