Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Μαΐου 2018

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν (1992)

Σαν σήμερα στις 24/5/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1991-1992 ...
 
Ήταν η μέρα που τελείωσε η μεγαλύτερη παράδοση αήττητου που υπήρχε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, μεταξύ των τριών (πλέον) ομάδων που συμμετέχουν ανελλιπώς στην Α' Εθνική Κατηγορία.
Μόλις τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της περιόδου 1991-1992, ήρθε η εντός έδρας ήττα με 1-2 από τον Ολυμπιακό... μετά από 23 ολόκληρα χρόνια!!!!
Το ματς διεξήχθη μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές (μόλις 8.577 τα εισιτήρια), σε μια πολύ περίεργη συγκυρία, ανάμεσα στα δύο ματς του διπλού τότε τελικού του Κυπέλλου μεταξύ των ίδιων ομάδων και με ελάχιστο κόσμο στις κερκίδες.
Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με μισή ομάδα λόγω του τελικού που πλησίαζε (έμειναν έξω Τσαλουχίδης, Προτάσοφ, Τσιαντάκης, Λιτόφτσενκο κλπ).
Ο τερματοφύλακας Γκάμπριτς ζήτησε από τον τότε προπονητή μας Γούναρη την αντικατάστασή του στο ημίχρονο επικαλούμενος «ψυχολογικό πρόβλημα».
Ο ίδιος ο Γούναρης αποκάλυψε στη συνέχεια, ότι τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν αλλαγή, επικαλούμενοι τραυματισμούς...

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 42' με εκτέλεση φάουλ του Σαββίδη (το έπνιξε ο Γκάμπριτς) και έκανε το 0-2 με τον Βαΐτση στο 54'.
Στο 75' ο ΠΑΟΚ μείωσε το σκορ σε 1-2, με διαγώνιο σουτ του Λαγωνίδη από τα δεξιά, στο ύψος της μεγάλης περιοχής.
Οι φυλλάδες του Ολυμπιακού την επόμενη του ματς, βγήκαν με τίτλους όπως: Εάλω η Τούμπα! Έσπασε παράδοση 23 χρόνων κτλ!
 
Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γούναρης): Γκάμπριτς, Πλίτσης, Αλεξίου (46' Μίτογλου), Μητσιμπόνας. Λαγωνίδης, Λεοντιάδης, Αναστασιάδης, Χιονάς (53΄Μπασμπανάς), Λεοντιάδης, Οικονομίδης, Τουρσουνίδης.

Ολυμπιακός (Μπλαχίν): Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Χριστοδούλου (66' Βούζας), Νεντίδης (52' Τσαλουχίδης), Χατζίδης, Βαΐτσης, Σαββίδης, Σάβιτσεφ, Καραπιάλης, Μητρόπουλος.
Διαιτητής του αγώνα ο Μπίκας, σε παιχνίδι που κόπηκαν, όπως προαναφέρθηκε, μόλις 8.577 εισιτήρια!

Κίτρινες κάρτες είδαν: Νεντίδης, Χατζίδης, Σάβιτσεφ - Λαγωνίδης, Λεοντιάδης.

* Μετά το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έκαναν λες και πήραν το Champions League, πανηγυρίζοντας τη νίκη γονατιστοί, μη πιστεύοντας αυτό που συνέβη!

* Στην αρχική φωτογραφία διακρίνονται οι Λαγωνίδης - Χιονάς, σε μια διεκδίκηση της μπάλας από τους Μητρόπουλο - Καραπιάλη...
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4