Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Μαΐου 2018

Διπλό στην Καβάλα και Ευρώπη! (1997)

Σαν σήμερα στις 18/5/1997, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καβάλα, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1996-1997 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές (7.527 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 0-3 και κλείδωσε την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, σε μια χρονιά που ως τα μισά της έμοιαζε χαμένη!

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει πάντως περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και να είναι η ομάδα που απειλούσε για να ανοίξει το σκορ, φτάσαμε στο 48' της επανάληψης.

Στο σημείο αυτό ο Βρύζας ανατράπηκε από τον Καλλιμάνη, ο Μπίκας έδωσε το καθαρό πέναλτι και ο Τουρσουνίδης από τα 11 μέτρα έκανε το 0-1.


Στο 60', ο Κώστας Φραζέσκος με εκτέλεση φάουλ από μεγάλη απόσταση (η μπάλα βρήκε στο τείχος) νίκησε για δεύτερη φορά τον Λογαρά.

Στο 78' ο Ζαγοράκης βρήκε τον Ζουμπούλη, αυτός απέφυγε τον Βακιρτζή και δε δυσκολεύτηκε από κοντά να σημειώσει το 0-3, την ώρα που γινόταν στις εξέδρες το «έλα να δεις»!

Οι περισσότεροι από επτά χιλιάδες, φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στη Μακεδονική πόλη, μετέτρεψαν το γήπεδο σε μικρή Τούμπα, ενώ μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μπίκα, πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στον Λευκό Πύργο για να γιορτάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ένα εισιτήριο που κλείδωσε εκείνη τη μέρα, καθώς την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έμενε στο 1-1 με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, με τους Κρητικούς να ισοφαρίζουν στο 70' με τον Κουτσουπιά.
Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Παράσχος): Λογαράς, Σουκιασιάν (11' Βακιρτζής), Μίτεφ, Τσαπανίδης, Καλλιμάνης, Πεγκλής, Πις, Μάλλιος, Σίμοβιτς, Αθανασιάδης (78' Τελιάδης), Χέρντναγκλ (66' Κόγιογλου).

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ζαφειρίου, Καπετανόπουλος (68' Πίρβου), Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ζουμπούλης, Ζαγοράκης, Φρατζέσκος, Βρύζας, Τουρσουνίδης (55' Σιδηρόπουλος), Μαραγκός (80' Καφές).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής.
Δηλώσεις:

Γιώργος Τουρσουνίδης: «Μεγάλη μέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ. Αξίζαμε αυτήν την επιτυχία. Μετά την πορεία που είχαμε στον 2ο γύρο, δικαιούμασταν μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Πάνω από όλα οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που τόσο μας συμπαραστάθηκε.»

Δημήτρης Καπετανόπουλος: «Όλα πήγαν καλά, τώρα μπορούμε να πανηγυρίσουμε. Παλέψαμε και στο τέλος δικαιωθήκαμε.»

Άγγελος Αναστασιάδης: «Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη. Η Καβάλα έπαιξε παθιασμένα. Έγινε καλό παιχνίδι και ο κόσμος ευχαριστήθηκε. Μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, καθώς χάσαμε πολλές ευκαιρίες. 

Ευτυχώς πετύχαμε το γρήγορο γκολ στην επανάληψη και φτάσαμε δίκαια στη νίκη! Συγχαρητήρια στους παίκτες που εδώ και 4 μήνες ήταν υποχρεωμένοι να κερδίζουν συνεχώς. Αυτή η νίκη μας έφερε πολύ κοντά στην Ευρώπη. 

Τώρα απομένει να κερδίσουμε την Καστοριά στην Τούμπα. Αυτή την εποχή είμαστε μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αν είχαμε 5-6 αγωνιστικές ακόμη για να τελειώσει το πρωτάθλημα, μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο.»

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.
* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκα αρχικά ο Γκίντερ Μπέγκστον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4