Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Μαΐου 2018

Του "έκοψε" τον δρόμο για τον τίτλο (2005)

Σαν σήμερα στις 8/5/2005, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2004-2005...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο του, μπροστά σε 20.000 περίπου θεατές (17.845 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1 με την αθηναϊκή, σε ένα παιχνίδι με πολύ σασπένς ως το τέλος του...

Ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι, με πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να διεκδικούν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, αλλά ουσιαστικά εκείνη την Κυριακή ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που τους έκοψε τον δρόμο προς τον τίτλο, καθώς δεν του επέτρεψε να βρεθεί στο +3! 

Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε ούτε την επόμενη αγωνιστική (29η) εντός έδρας την ΑΕΚ (0-0) και έτσι μπήκε ταφόπλακα στα όνειρά του για το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν!

Ο Δικέφαλος δεν ήταν αδιάφορος για το παιχνίδι, καθώς κυνηγούσε το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της εξόδου του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, και η ομάδα ήθελε τη νίκη, ώστε να παραμείνει στην 5η θέση και να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε από τον 6ο της βαθμολογίας (Αιγάλεω).

Το σκορ άνοιξε στο 23' ο Παπαδόπουλος με κοντινό πλασέ μετά από μπαλιά του στην πλάτη της άμυνάς μας. 

Στο 24' ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Σαλπιγγίδη, που βρέθηκε αμαρκάριστος κοντά στην εστία του Γκαλίνοβιτς, μετά από φάουλ που εκτέλεσε με σέντρα ο Θεοδωρίδης από τα δεξιά και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη!
Ο ΠΑΟΚ είχε μια πολύ καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ στο 15' με τον Σαλπιγγίδη που σούταρε με δύναμη από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ!

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Φουτσίνι από τα δεξιά γύρισε την μπάλα στον Μίετσελ, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση όμως η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Μόρις.

Η αθηναϊκή ομάδα απάντησε λίγο αργότερα με κεφαλιά ψαράκι του Παπαδόπουλου στο οριζόντιο δοκάρι μας.

Η επόμενη καλή φάση στο ματς ανήκε και πάλι στον ΠΑΟΚ, όταν σε γύρισμα του Φουτσίνι από τα δεξιά, ο Γιασεμάκης έπιασε το γυριστό βολέ, όμως ο Γκαλίνοβιτς με εκπληκτική απόκρουση έσωσε την εστία του!

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Γκούμας από κοντά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τοχούρογλου μετά από σύγχυση στην περιοχή μας.

Στην αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Μπριάκος χάρισε την καραμπινάτη κόκκινη κάρτα στον Γκονζάλες σε ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Σπάσιτς, αρκούμενος στο να του δείξει την κίτρινη, μέσα στις απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των παικτών μας!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Καραγεωργίου): Τοχούρογλου, Ουντέζε, Καρυπίδης, Μέγκαχεντ (77' Ανδράλας), Μαλαδένης, Θεοδωρίδης (85' Σπάσιτς), Καραδήμος, Φουτσίνι, Εγκωμίτης, Σαλπιγγίδης, Μίετσελ (68' Γιασεμάκης).

Παναθηναϊκός (Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Κότσιος, Μόρρις, Μινχ, Γκούμας, Γκονζάλες, Μπασινάς, Χαραλαμπίδης (59' Ουότερ), Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου, Γκέκας (71' Ολισαντέμπε).

* Τη σεζόν 2004-2005, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, συγκεντρώνοντας σε 30 ματς, 46 βαθμούς, με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες. Τέρματα 43-39.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο μας (2 παιχνίδια, 1 νίκη - 1 ήττα), ακολούθησε ο ... Ρολφ Φρίγκερ (16 ματς, 6 νίκες - 4 ισοπαλίες - 6 ήττες) και ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Καραγεωργίου (12 ματς, 6 νίκες - 3 ισοπαλίες - 3 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4