Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαΐου 2018

Ντόρτι επί της Ξάνθης και φουλ για Ευρώπη (1997)

Σαν σήμερα στις 11/5/1997, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ξάνθη, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1996-1997 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 16.000 θεατές (13.143 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 4-1, έχοντας σαν πρωταγωνιστές τους Φρατζέσκου – Ζουμπούλη!
Στο 12', συνεργάστηκαν οι Φρατζέσκος – Τουρσουνίδης, ο Χοσάδα απέκρουσε ασθενώς το σουτ του τελευταίο και ο Ζουμπούλης που καιροφυλαχτούσε άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο σουτ.
Ο ΠΑΟΚ ήταν συνεχώς στην επίθεση αλλά δεν μπόρεσε να ζευγαρώσει τα τέρματά του στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Φρατζέσκος στο 25' και ο Ζουμπούλης στο 35' δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με τον Χοσάδα να αποκρούσει στην πρώτη περίπτωση και την μπάλα να περνάει άουτ στη δεύτερη.
Στο 53', το πλασέ του Φρατζέσκου σταμάτησε στο δοκάρι.

Δέκα λεπτά αργότερα (63') ο ίδιος παίκτης μετά από συνεργασία Βρύζα – Καπετανόπουλου πέτυχε το 2-0 με κοντινή κεφαλιά.
Στο 80' ο Φρατζέσκος με βολίδα έξω από την περιοχή, σημείωσε το 3-0.
Πέντε λεπτά αργότερα (88') ο Ζουμπούλης μετά από μπαλιά του Κολομπούρδα διαμόρφωσε το 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη μας, την ώρα που ο κόσμος στην εξέδρα το γιόρταζε δεόντως!
Για την ακριτική ομάδα μείωσε ο Σέμπουε στο 89', με ωραία ατομική προσπάθεια.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φρατζέσκος, Ζουμπούλης και Ζαγοράκης, ενώ από την Ξάνθη οι Σέμπουε, Βενετίδης, Χάβος και Μάγκαν.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Σιδηρόπουλος (60' Πίρβου), Καπετανόπουλος, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαγοράκης, Μαραγκός (85' Γιουκούδης), Τουρσουνίδης (76' Καφές), Φρατζέσκος, Βρύζας, Ζουμπούλης.

Ξάνθη (Ματζουράκης): Χοσάδας, Παπαδημητρίου, Βενετίδης, Χάβος, Σοζάνι, Κεχαγιάς, Ηλιόπουλος, Ζήκος (67' Ιωσηφίδης), Ντάλουμ (67' Τζάτζος), Σέμπουε, Μάγκαν (76' Άντζας).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για μια ακόμη φορά γιατί παρά την πολύ μεγάλη πίεση και τη φοβερή ζέστη πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Η νίκη ήταν μονόδρομος για εμάς! Τώρα θέλουμε να κερδίσουμε την Κυριακή (διπλό με 0-3 στην Καβάλα). Παίξαμε σήμερα με μια ομάδα πολύ καλή, με καλό προπονητή που κατόρθωσε το ακατόρθωτο στην Ξάνθη και που είχε καλά αποτελέσματα τελευταία».

Γιάννης Παθιακάκης: «Ήταν καλύτερος ο ΠΑΟΚ και κέρδισε δίκαια. Σήμερα τις μεγάλες ομάδες τις κάνει ο κόσμος».

Στέλιος Βενετίδης: «Ήταν πολύ καλό παιχνίδι με πολλά γκολ. Εμείς είχαμε πολλές απουσίες και το σκορ είναι δίκαιο. Η νίκης μας επί της Βέροιας μας χαλάρωσε. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας, ήταν όπως την είδατε κι εσείς, φανταστική».

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό , η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!!!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Βρύζας, Μαραγκός, Ζουμπούλης να πανηγυρίζουν το 1-0.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4