Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Μαΐου 2018

Διπλό στη Βέροια με Κομίνχες (1998)

Σαν σήμερα στις 10/5/1998, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Βέροια, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1997-1998 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (3.312 τα εισιτήρια), πήρε το διπλό επικρατώντας με 1-3 της τοπικής ομάδας, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Κομίνχες (2) και ο Βρύζας.
Το γήπεδο της Βέροιας εκείνη την Κυριακή ντύθηκε στα ασπρόμαυρα, καθώς από τους 5.000 θεατές, οι 3.500 ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ που μετέτρεψαν το Εθνικό Στάδιο της τοπικής ομάδας σε μια μικρή Τούμπα, αποθεώνοντας τον Άγγελο Αναστασιάδη και τους παίκτες του!
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ακυρώθηκε από τον διαιτητή Στεφανόπουλο, με υπόδειξη του βοηθού, γκολ του Ολιβάρες.

Στο 16' ο Ολιβάρες βγήκε στην πλάτη της άμυνας (από ελεγχόμενη πάντως θέση) και έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Δέλλιο, όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων του πήρε την μπάλα μέσα από πόδια.
Στην επόμενη ακριβώς φάση, η Βέροια βρέθηκε κοντά στο 1-0, με τον Θωμαΐδη να κάνει την κοντινή προβολή και τον Μιχόπουλο να αποκρούει!

Στο 22', ο Πάολο Κομίνχες άνοιξε το σκορ με άψογο πλασέ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Κώστα Φρατζέσκου από τα αριστερά.

Στο 36', ο Δικέφαλος έχασε νέα ευκαιρία με τον Μαραγκό, όταν ο Δέλλιος νίκησε τον μέσο του ΠΑΟΚ στο τετ α τετ.
Ο ΠΑΟΚ πατώντας το γκάζι στην επανάληψη σημείωσε άλλα δύο τέρματα.

Στο 54' ο Βρύζας σκόραρε από δύσκολη θέση, μετά από μπαλιά του Τζο Νάγκμπε, που εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση Παγγούρα – Δέλλιου.

Στο επόμενο λεπτό (55') ο Τουρσουνίδης βρήκε ξεμαρκάριστο στα δεξιά τον Κομίνχες κι αυτός σημείωσε το 0-3.
Το μόνο που πέτυχε η Βέροια ήταν να μειώσει στο 73' σε 1-3 με κοντινό πλασέ του Παγγούρα, μετά από λάθος του οπισθοχωρημένου στη φάση, Ζήση Βρύζα.

Ο Δικέφαλος έχασε ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα, με τον Ολιβάρες στο 77' (σουτ) και τον Καφέ (κεφαλιά) στο 90'.
Πρωταγωνιστής και στις δύο τελευταίες φάσεις ο εξαιρετικός εκείνη τη μέρα Δέλλιος, ο οποίος απέκρουσε τις προσπάθειες των παικτών μας!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Καπετανόπουλος, Μαραγκός, Φρατζέσκος, και Κομίνχες ενώ από τη Βέροια οι Δέλλιος και Στεφάνοβιτς.

Οι συνθέσεις:

Βέροια (Γαϊτάνος): Δέλλιος, Παγγούρας, Πουρσαϊτίδης (78' Κουτσώνας), Τσαλουχίδης (46'Προτάσοφ), Στόικα (68' Κουκουτσέλας), Νατσούρας, Φασίδης, Μαλλούς, Δεμιρτζόγλου, Στεφάνοβιτς, Θωμαΐδης.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Καπετανόπουλος, Ολιβάρες, Ζαφειρίου, Τασιόπουλος (64' Κουλακιώτης), Νάγκμπε, Μαραγκός (64' Καφές), Τουρσουνίδης (74' Τουρσουνίδης), Φραντζέσκος, Κομίνχες, Βρύζας.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι ανοιχτό και από τις δύο ομάδες. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια, την απόδοση και φυσικά από το αποτέλεσμα. 

Για ακόμη μια φορά όμως δημιουργήσαμε και χάσαμε πολλές ευκαιρίες, ενώ δεχτήκαμε και πάλι με μεγάλη ευκολία το γκολ, κάτι που γίνεται από την αρχή της χρονιάς. 

Καλές διακοπές στον Στέφανο Γαϊτάνο, ο οποίος από τότε που ανέλαβε την ομάδα την οδήγησε σε μια εντυπωσιακή πορεία και παράλληλα του εύχομαι να γεμίσει τις μπαταρίες του για να δούμε μια ακόμη καλύτερη Βέροια τη νέα χρονιά».

Στέφανος Γαϊτάνος: «Απέναντι σε έναν Ευρωπαίο ΠΑΟΚ δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε. Σήμερα θα πω ότι ο ΠΑΟΚ δεν παιζόταν! Αισθάνομαι διπλή χαρά γιατί ο ΠΑΟΚ βγήκε στην Ευρώπη σαν βορειοελλαδίτικη ομάδα και η Βέροια εξασφάλισε την παραμονή της. 

Θέλω να πω ότι κάποια στιγμή πρέπει να πιστέψουμε στον Έλληνα προπονητή. Ο ΠΑΟΚ έχει τη σφραγίδα του Άγγελου Αναστασιάδη».

Πάολο Κομίνχες: «Συνεργάζομαι αρμονικά με τους συμπαίκτες μου και εκτελώ τις εντολές του προπονητή μου! Είχα πει πως μπορώ να προσφέρω στην ομάδα και νομίζω πως το δικαιολόγησα. Θα βάζω γκολ όσο είμαι μέσα στην ομάδα, γιατί το γκολ και η νίκη είναι οι στόχοι μου».

* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4