Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαΐου 2018

Μια πολύ βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ (1992)

Σαν σήμερα στις 31/5/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1991-1992 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάννη Γούναρη στον πάγκο του, μπροστά σε 9.000 θεατές (8.236 τα εισιτήρια), γνώρισε στο ΟΑΚΑ τη συντριβή, με το ... ασήκωτο 5-1, μόλις μία εβδομάδα μετά το σπάσιμο της εντός έδρας παράδοσης με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, όταν στο 6', ο Λαγωνίδης έβγαλε με εξαιρετική πάσα τον Χιονά στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά η κεφαλιά του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βάντσικ!

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ εξαφανίστηκε μεσοεπιθετικά και αν δεν είχε τον Γκιτσιούδη σε πολύ καλή μέρα ίσως το σκορ έπαιρνε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις!

Το σκορ άνοιξε στο 34' με τον Σαραβάκο να πιάνει το δυνατό βολέ, μετά από απόκρουση με το κεφάλι του Λαγωνίδη σε σέντρα του Αντωνίου από τα δεξιά.

Στο 42' ο Φρατζέσκος έβγαλε την κάθετη στον Σαραβάκο, αυτόν ίσα που τον άγγιξε ο Μήτογλου, ο διαιτητής Ζαμπετάκης έδωσε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο παθών, κάνοντας το 2-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο.
Στο 54', ο Αντωνίου ανέτρεψε τον Χιονά (παραπάνω εικόνα), δόθηκε το πέναλτι και ο Τουρσουνίδης μείωσε προσωρινά σε 2-1, δίνοντας ελπίδες στον ΠΑΟΚ πως μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ.

Έξι λεπτά αργότερα (60') ο Φρατζέσκος με διπλή προσπάθεια σημείωσε το 3-1, για να ολοκληρωθεί το ματς με τους γηπεδούχους να κάνουν άλλα δύο τέρματα με ισάριθμες κεφαλιές (!) του Σαραβάκου, στο 84' και στο 88'... Το πρώτο μετά από σέντρα του Βαζέχα και το δεύτερο μετά από σέντρα του Δώνη.

Ξεχώρισαν από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γκιτσιούδης, Χιονάς, Λαγωνίδης και από τον Παναθηναϊκό οι Σαραβάκος, Φρατζέσκος, Χριστοδούλου
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Καραγεωργίου, Καλατζής, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Μαυρίδης 80' Κουρμπανάς), Σαραβάκος, Αντωνίου, Βαζέχα (85' Τσιφούτης), Φρατζέσκος, Δώνης.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Οικονομίδης, Μήτογλου, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Λαγωνίδης (87' Στεργίου), Μπορμπόκης (66' Μπασμπανάς), Χιονάς, Καλογερόπουλος, Τουρσουνίδης, Αναστασιάδης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4