Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαΐου 2018

Ήττα στο ΟΑΚΑ με τον Κάκο να "καθαρίζει" (2009)

Σαν σήμερα στις 20/5/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των play offs της Super League, της περιόδου 2008-2009...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 16.000 θεατές (14.831 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 3-1, αν και στο 35’ ισοφάρισε με τον Ίβιτς το γκολ που πέτυχε στο 9’ ο Τζιμπούρ.
Έκλεψε την παράσταση για μια φορά ακόμα ο αποκαλούμενος –τότε- από μερίδα του τύπου κορυφαίος Έλληνας διαιτητής κ. Κάκος. 

Αφού δεν είδε χέρι του Καφέ στη φάση της επιτυχίας του πρώτου γκολ της ΑΕΚ δε δίστασε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη στην ίδια φάση τον Σορλέν και να αναγκάσει το Δικέφαλο να συνεχίσει με 10 παίκτες.
Και οι δύο κάρτες που δέχθηκε ο Γάλλος δόθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, στην ίδια φάση, πολύ αυστηρή η πρώτη, η δεύτερη γιατί θεώρησε ειρωνικό το χειροκρότημα του παίκτη μας, κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.
Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα ο Πάμπλο Γκαρσία μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είχε πει: «Αυτός ο που@@@ς γιος νομίζει ότι είναι ο Κολίνα και προσπαθεί να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του...".
Πλέον υπήρχε διάχυτη η αντίληψη ότι τα play offs ήταν ως τότε μια δικλείδα ασφαλείας των αθηναϊκών ομάδων, που αν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου έχουν κάποιο στραβοπάτημα, μπορούν μέσω των paly offs να επανορθώσουν …
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η AEK νίκησε με 3-1, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ της στο 39' με τον Μπλάνκο, ενώ στο 60’ ο Σκόκο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 .
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Σάχα, Άλβες (71’ Γκέντσογλου), Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Κουτρουμάνος, Καφές (58’ Μαντούκα), Ενσαλίβα, Πελλετιέρι, Σκόκο, Τζιμπούρ (85’ Τζιμπούρ), Μπλάνκο.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Λίνο, Σνάουτνσερ (79’ Κωνσταντινίδης), Μπιζέρα, Σορλέν, Βιεϊρίνια (79’ Αθανασιάδης)), Ίβιτς, Βερόν, Αναστασάκος (46’ Λάκης), Μπακαγιόκο.

Σάντος: «Κάποιοι δεν θέλουν τον ΠΑΟΚ ψηλά.»

Ικανοποιημένος με την εμφάνιση και την προσπάθεια της ομάδας του παρουσιάστηκε ο Φερνάντο Σάντος, αλλά όχι και με τον διαιτητή του αγώνα, Τάσο Κάκο. 

Ο Πορτογάλος άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι δεν θέλουν τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ξεκαθάρισε ότι η προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό από αυτό τον θεσμό, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

«Ήταν ένα παιχνίδι που μπήκαμε με διάθεση και θέληση να το κερδίσουμε και νομίζω ότι αυτό φάνηκε, κυρίως στο πρώτο ημίχρονα. Η ομάδα μου μπήκε πολύ καλά. 

Δεχθήκαμε ένα γκολ κόντρα στην λογική του αγώνα, που μπορεί να ήταν και φάουλ. 

Παρόλα αυτά, η ομάδα μου αντέδρασε από αυτό το γκολ, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο, είχαμε δύο ακόμα ευκαιρίες για ένα ακόμα γκολ, αλλά δεν το πετύχαμε.

Δυστυχώς δεχθήκαμε ένα ακόμα γκολ από δικό μας λάθος και από κει και πέρα, κάποιος αποφάσισε ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί και να τελειώσει εκεί πέρα. Και βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε μεγάλη τύχη. 

Η ΑΕΚ είχε έναν παίκτη παραπάνω και στο δεύτερο μέρος είχε την ποιότητα και πήρε την πρωτοβουλία του αγώνα. Τι να πω; Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ.»

Όσο για το αν ο Κάκος είχε προηγούμενα με τον ΠΑΟΚ είπε: «Δεν ξέρω αν έχει προηγούμενα και δεν θέλω να τα σχολιάσω».

Για την συνολική αντιμετώπιση από τους διαιτητές στον θεσμό των play offs, είπε: «Απλά νομίζω ότι είναι κάπως άδικο σε μία ομάδα που έχει κάνει μία καταπληκτική δουλειά και μετά μπαίνοντας στα Play Offs, που είχαμε εκφράσει την δυσαρέσκεια μας για αυτό τον θεσμό, φάνηκε ότι δεν ήθελαν τον ΠΑΟΚ ψηλά. Δεν θέλω να μιλήσω για τις άλλες ομάδες. Αυτές κάνουν την δουλειά τους».

Για τον λόγο που αποβλήθηκε ο Σορλέν, τόνισε: «Αν οι κάρτες έπρεπε να βγαίνουν με αυτή την ευκολία, κάθε παιχνίδι θα είχε πέντε αποβολές».

Για την κακή απόδοση της ομάδας στους αγώνες της Αθήνας, είπε: «Σίγουρα στην Αθήνα αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι (αναφέρεται στο πρώτο μέρος), αλλά πιστεύω ότι και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήμασταν καλοί. Σίγουρα όμως θα πρέπει να αλλάξουμε αυτό (σ.σ. 1/11 στα τελευταία δυο χρόνια). 

Στην έδρας μας παίζουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενώ στην Αθήνα παίζουμε με μεγαλύτερο άγχος. Συνήθως θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε άνετοι και κάνουμε λάθη που τα πληρώνουμε. Στην Ξάνθη κάναμε μία μίνι προετοιμασία και μιλήσαμε για αυτό το λάθος, αλλά συνεχίσαμε να το κάνουμε».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στα play offs, λέγοντας: «Πιστεύω ότι πληρώσαμε το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και ειδικά έτσι όπως ήρθε. Εκεί κρίθηκαν πολλά. Ωστόσο σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να υποβαθμίζει την προσπάθεια που έκανε η ομάδα όλους αυτούς του μήνες, όπως και κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι τερματίσαμε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος».

Για την συνέχεια, σχολίασε: «Μας μένουν ακόμα δύο παιχνίδια. Οπότε εμείς είμαστε επαγγελματίες, αντιπροσωπεύουμε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και θα πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα στα εναπομείναντα παιχνίδια».

Ολοκληρώνοντας ρωτήθηκε για το ποιους εννοείς, με την λέξη «κάποιους» όταν έλεγε ότι δεν θέλουν τον ΠΑΟΚ να συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά, με τον Πορτογάλο να απαντάει: «Φάνηκε κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο για αυτό το θέμα. Δεν θέλω να υποβαθμίσω την προσπάθεια που έκαναν οι άλλες ομάδες. Έδωσα συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να πω τίποτα άλλο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4