Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαΐου 2018

Αποθέωση στο φινάλε των Play Offs (2009)

Σαν σήμερα στις 31/5/2009, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΛ, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των Play Offs της Super League, της περιόδου 2008-2009...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 30.000 (!) θεατές (28.703 τα εισιτήρια!!!), πήρε τη νίκη με 1-0, σε ένα παιχνίδι βαθμολογικά αδιάφορο για τις δύο ομάδες, καθώς ο ΠΑΟΚ θα τερμάτιζε σίγουρα 3ος στη μίνι διοργάνωση και η ΑΕΛ 4η και τελευταία.
Παρόλα αυτά η Τούμπα ήταν γεμάτη, σε μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα, με τον αγώνα να περνάει ουσιαστικά σε δεύτερη μοίρα και τον κόσμο στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς να αποθεώνει τους παίκτες, τον προπονητή και τη διοίκηση της ομάδας ατενίζοντας με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τη νέα σεζόν. 

Μια σεζόν στην οποία η ομάδα μας θα έμπαινε παίζοντας στα τέλη Ιουλίου προκριματικά του Europa League και όλοι μας περιμέναμε να τη δούμε ακόμα πιο ψηλά...
Στα αξιοσημείωτα αυτό που έγινε πριν την έναρξη του αγώνα όταν ο κόσμος χειροκρότησε τον Πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο Χάντμπολ αλλά και την Πρωταθλήτρια ομάδα του γυναικείου ποδοσφαίρου η οποία κατέκτησε γι' ακόμη μία χρονιά τον τίτλο, ενώ βραβεύτηκε και ο Πάμπλο Κοντρέρας ως ο πολυτιμότερος παίχτης του ΠΑΟΚ, για εκείνη χρονιά, σύμφωνα με τον κόσμο ο οποίος ψήφιζε εδώ και βδομάδες. 

Επίσης πριν από την έναρξη του αγώνα κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη του Γκιούλα Λόραντ που σαν σήμερα, στις 31/5/1981, άφησε την τελευταία του πνοή στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά και στη μνήμη των δύο γονιών των παιδιών που μετείχαν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο πριν από λίγες ημέρες. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 1-0 χάρις σε γκολ που σημείωσε ο Ηλίας Αναστασάκος στο 21' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ολιβιέ Σορλέν από τα αριστερά.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε σίγουρα δάφνες ποιότητας και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Ο ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας το γκολ, έδειξε ότι δεν πρόκειται να πιέσει ιδιαίτερα ώστε να πετύχει κι άλλο τέρμα κι έτσι από το 70' και μετά περίπου ο κόσμος ξεκίνησε να αποθεώνει τους παίχτες της ομάδας.

Η αρχή έγινε με τον Πάμπλο Γκαρσία ... Σε ανύποπτη φάση όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι και το γνωστό σύνθημα "ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία" δονούσε όλη την Τούμπα με τον Ουρουγουανό να υποκλίνεται στον κόσμο του ΠΑΟΚ.
Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ο οποίος έγινε και αλλαγή και στην θέση του πέρασε ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ενώ φυσικά ακούστηκε ρυθμικά και το όνομα του Φερνάντο Σάντος. Πραγματικά μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές...
Στο 90' ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο (ο οποίος είχε περάσει στη θέση του τραυματία Ίβιτς στο 56'), έχασε μοναδική ευκαιρία όταν πέρασε και τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε όσο χρειαζόταν στον Φεράρι και στη συνέχεια αφού χτύπησε και στο δοκάρι κατέληξε κόρνερ.

Ο κόσμος με τα συνθήματά του αλλά και την παρουσία του στο γήπεδο έδειξε ότι παρά την κακή παρένθεση των play offs αλλά και τις όποιες ενστάσεις του καθενός με συγκεκριμένες καταστάσεις, όλα παραμερίζονται για το καλό του ΠΑΟΚ.
Η μεγάλη μάζα του ΠΑΟΚ έδειχνε κατανόηση και ωριμότητα και χωρίς να βιάζεται στήριζε απόλυτα το πλάνο της διοίκησης και πίστευε στις δυνατότητες των ανθρώπων που βρίσκονταν στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και οι οποίοι θα οδηγούσαν την ομάδα εκεί που όλοι μας την ονειρευόμαστε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα, Κοντρέρας (85' Μαλεζάς), Λίνο, Γκαρσία, Βερόν, Ίβιτς (56' λ.τρ. Μπακαγιόκο), Κονσεϊσάο (82' Κωνσταντινίδης), Σορλέν, Αναστασάκος. 

Λάρισα (Ουζουνίδης): Σερεμέτ, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Ααράμπ, Ίλιτς , Φεράρι, Βέμπερ (81' Μιούλερ), Βλασόπουλος (59' Μπαλής), Γιαννακόπουλος, Πάρα (81' Κυριάκος), Τσίγκας.
Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος...
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μετά το παιχνίδι με την ΑΕΛ δήλωσε ...
"Όσον αφορά το παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Ήταν το τελευταίο της σεζόν. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που έκαναν σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Για μια πολύ καλή δουλειά. Συγχαρητήρια και στους οπαδούς μας που μας στήριξαν και στο τελευταίο παιχνίδι και μας στήριξαν όπως πάντα. Πλέον θα ξεκουραστούμε και θα ετοιμαστούμε για μια νέα σεζόν που έρχεται".

Για τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων μετά την λήξη του αγώνα είπε: "Ήταν η αναγνώριση της σεζόν. Κατακτήσαμε την 2η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Σε μία σταθερή χρονιά. Το είδαν όλοι και το αναγνώρισαν και βεβαίως και οι οπαδοί μας".

Για την επόμενη χρονιά και τις κινήσεις που είναι να γίνουν δήλωσε: "Την κατάλληλη στιγμή αυτό θα γίνει γνωστό. Το είχα πει και πριν από την έναρξη των Play Offs. Οι αποφάσεις μας έχουν ληφθεί.

Έχουμε κάνει το πλάνο μας με τους κ.κ. Ζαγοράκη και Βρύζα. Στην κατάλληλη στιγμή είναι φυσικό ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει τις κινήσεις που πρέπει. Για μας η σεζόν θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου. Αυτό είναι σίγουρο. Ξέρουμε τι θέλουμε.

Όταν όλα θα είναι έτοιμα θα ανακοινώσουμε το τι θα γίνει στην πραγματικότητα. Τώρα είναι φυσιολογικό να ακούγονται διάφορες φήμες για ποδοσφαιριστές. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι του χρόνου να είμαστε και πάλι στις υψηλές θέσεις".


Κι όσο για τον ίδιο είπε: "Εγώ που θα βρίσκομαι διακοπές θα φτιάξω ένα πλάνο διαφορετικό από αυτό που ακολουθήσαμε για αυτή την σεζόν. Είχαμε δύο μήνες για προετοιμασία μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. θα πρέπει να επιταχύνουμε την διαδικασία για το πρώτο επίσημο παιχνίδι που είναι αρκετά νωρίς για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4