Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Μαΐου 2018

Διπλό στη Νέα Σμύρνη και πρωτιά στα Play Offs (2017)

Σαν σήμερα στις 24/5/2017, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των play offs της Super League, της περιόδου 2016-2017...

Ο Δικέφαλος με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 2.000 θεατές (1.346 τα εισιτήρια), πήρε το διπλό επικρατώντας με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Πρίγιοβιτς, με τη βοήθεια του Ρισβάνη… 

Ο Βλάνταν Ίβιτς κατέβασε την ομάδα με τον γνωστό σχηματισμό του 4-2-3-1 προσπαθώντας να βγάλει ενέργεια με τους Ενρίκε-Κάμπος από τα πλάγια και τα ανεβάσματα των Μάτος-Λέοβατς. 

Η ομάδα μας πάταγε αρκετά καλά στο επιθετικό κομμάτι με τους Κάμπος-Μπίσεσβαρ να είναι σε μεγάλα κέφια και να δημιουργούν ρήγματα είτε από τα πλάγια είτε από το χώρο του κέντρου.
Εκεί που αντιμετωπίσαμε πρόβλημα ήταν στο αμυντικό κομμάτι, με τους Κρέσπο-Πούγγουρα να μην μπορούν να κόψουν εύκολα τους επιθετικούς του Πανιωνίου και τον νεαρό Έλληνα αμυντικό να δέχεται νωρίς στον αγώνα κίτρινη κάρτα.

Ο Πανιώνιος έβγαλε μια ευκαιρία, με σουτ του Σαββίδη, που απομακρύνθηκε από το Γλύκο. Στο επόμενο λεπτό ο Κάμπος δοκίμασε από μακριά το πόδι του χωρίς ωστόσο να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Μπαντή. 

Στο 14' όμως, ο Κάμπος, χόρεψε τον αμυντικό του και έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος σούταρε εν κινήσει και με τη βοήθεια του αμυντικού του Πανιωνίου, Ρισβάνη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στη συνέχεια η ομάδα μας αύξησε την πίεση με τον Ενρίκε να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας μετά από έξοχη μπαλιά του Κάμπος, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει γιατί η μπάλα είχε και πολλά φάλτσα αλλά έσκασε κιόλας. 

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου την έχασε ο Τσίμιροτ, ο οποίος αν και βγήκε απέναντι από τον Μπαντή δεν κατάφερε να τον νικήσει Στο επόμενο λεπτό ο Γλύκος έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μπεν, αποσοβώντας την ισοφάριση.

Ο ΠΑΟΚ, όπως αναφέραμε είχε όρεξη στην επίθεση με τον Ενρίκε να βγάζει μπαλιά τώρα στον Μπίσεσβαρ, την οποία ο Ολλανδός κατέβασε, έβαλε μπροστά του αλλά το σουτ του ήταν δυνατό και πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει βγάζοντας προϋποθέσεις για φάσεις. 

Ο Ίβιτς βλέποντας το πρόβλημα στον αμυντικό τομέα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε τον Μαλεζά στη θέση του Πούγγουρα για να δώσει μεγαλύτερη χημεία στην αμυντική γραμμή. Ο Πανιώνιος στο μοναδικό σημείο που απείλησε ήταν από ένα στημένο φάουλ.
Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο με την κούραση να είναι εμφανής και στις δυο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχασε τη επιθετική του δραστηριότητα στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ίβιτς να περνάει τον Πέλκα στη θέση του πολύ καλού Κάμπος.

Ο Πέλκας είχε μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς, μετά από έξοχη ασίστ του Μπίσεσβαρ, ο οποίος τον έβγαλε απέναντι από τον Μπαντή ο οποίος έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ-πλασάρισμα του Πέλκα. 

Μετά το 75' πιο συχνά βλέπαμε κράμπες παικτών του Πανιωνίου, παρά αγώνα με την κούραση να είναι εντονότατη πλέον. 

Ο Κίτσιου πέρασε στη θέση του Ενρίκε για να βοηθήσει στα τρεξίματα και έδωσε αρκετές βοήθειες σε αυτόν τον τομέα. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά και πήρε πιο εύκολα το παιχνίδι απ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα...

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: (Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης (58' Σταυρόπουλος) , Γκοϊοτά, Σαββίδης (80' Bουκελάτος), Μπεν, Ταπόκο, Κόρμπος, Καθάριος, Μασούρας (53' Μαχμούτοβιτς).

ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Πούγγουρας (46' Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (68' Πέλκας), Ενρίκε (86' Κίτσιου), Πρίγιοβιτς.
Ο Πέδρο Ενρίκε μίλησε για το νικηφόρο παιχνίδι του Δικεφάλου στην Νέα Σμύρνη...

Αναλυτικά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τόνισε:
«Είναι δύσκολο να παίζεις τόσα ματς σε λίγες μέρες πήραμε τη νίκη σε ένα δύσκολο ματς και αυτό είναι το σημαντικό. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε κάτι τέτοιο αλλά μου αρέσει γιατί έχει περισσότερα ματς. 

Ευτυχώς εμείς έχουμε μεγάλο ρόστερ και μπορούμε να κάνουμε ροτέισον. Σήμερα δείξαμε πως ο προπονητής μπορεί να αλλάζει ποδοσφαιριστές χωρίς να χαλάει η ποιότητα της ομάδας μας».

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης και τη συνέχεια των Play Offs...

Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για τη σημασία της νίκης: «Πλησιάζουμε στο τέλος. Το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα και οι παίκτες να κρατήσουν την υγεία τους. Είχαν προβλήματα κάποιοι παίκτες μας. Και του Πανιωνίου που δεν έχουν τόσο μεγάλο ρόστερ όπως το δικό μας. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν κι αλλιώς. Ευτυχώς κρατήσαμε το 1-0 και είμαστε ευχαριστημένοι».

Για τις φάσεις που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ: «Πάντα ασχολούμαστε με τις φάσεις τόσο επιθετικές, όσο και αμυντικές. Μετά από τόσα παιχνίδια η συγκέντρωση πέφτει. Όλα τα παιχνίδια στα play offs κρίνονται στο γκολ. Αυτό έχει σχέση με την κούραση και τη συγκέντρωση. Το μυαλό δεν λειτουργεί σωστά. Σημασία έχει όπως είπα οι παίκτες να έχουν υγεία και να κρατήσουμε την 1η θέση στην οποία βρισκόμαστε».

Για τον Πούγγουρα: «Τον γνωρίζω πολύ καλά από τις μικρές ηλικίες. Ξέρω πως είναι άξιος και καλός ποδοσφαιριστής. Είχε κάρτα σήμερα, μας απείλησαν από την πλευρά του και δεν ήθελα να ρισκάρω να δεχτεί κάρτα και να μείνουμε με δέκα παίκτες γι' αυτό τον έβγαλα στο ημίχρονο».

Για τον λίγο κόσμο στα παιχνίδια των play offs: «Συμφωνώ δεν είναι ωραία εικόνα τα γήπεδα να είναι άδεια. Δεν είναι ευχάριστο αυτό. Βέβαια δεν ήταν γεμάτα και στην κανονική σεζόν. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να δίνουμε το 100% μέχρι την τελευταία ημέρα».

Για τον Πέλκα και τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος του: «Δεν είχε σχέση με τον Πανιώνιο και την ομάδα. Το δήλωσε και ο ίδιος. Ήταν λάθος του που πανηγύρισε έτσι, είναι νέος παίκτης και μόνο αυτός ξέρει γιατί πανηγύρισε έτσι».
O Δημήτρης Πέλκας σχολίασε τις εν χορώ ύβρεις και αποδοκιμασίες που δέχτηκε από τους οπαδούς του Πανιωνίου...

Αναλυτικά:
 
«Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό να ακούω τέτοια συνθήματα. Το έχω πει και θα το ξαναπώ ότι ήταν λάθος μου και δεν ήταν για τον Πανιώνιο τους οπαδούς του και τους παίκτες του αυτός ο πανηγυρισμός. Ο καιρός έχει περάσει και έχω τιμωρηθεί για το λάθος. Όπως είπα και τότε δεν πήγαινε ο πανηγυρισμός στην ομάδα του Πανιωνίου.

Φυσικά και θα αντέξουμε. Δεν έχουμε και πολλές επιλογές ακόμα. Έχουμε άλλες δύο αναμετρήσεις και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για τον στόχο της πρώτης θέσης στα play offs.

Μπορεί το κύπελλο να ήταν ο βασικός μας στόχος, αλλά σαν παίκτες του ΠΑΟΚ θέλουμε να προσπαθήσουμε για να φέρουμε την ομάδα και πάλι στα προκριματικά του Champions League. Είναι σημαντικοί οι έξι βαθμοί και πλέον κρατάμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Περιμένουμε να δούμε και τι θα γίνει στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, γιατί μπορεί όλα να τελειώσουν την επόμενη αγωνιστική».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4