Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Μαΐου 2018

Ήττα με ελλείψεις στο ΟΑΚΑ (2009)

Σαν σήμερα στις 24/5/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League, της περιόδου 2008-2009...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 16.000 θεατές (14.673 τα εισιτήρια), γνώρισε βαριά ήττα με 4-1, σε ένα διαδικαστικό παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ άντεξε μέχρι να δεχτεί το πρώτο γκολ, από ένα τελείως αχρείαστο μαρκάρισμα του Αραμπατζή στο 35'.
Η ομάδα μας παρατάχθηκε με αλλαγμένη ενδεκάδα τουλάχιστον κατά το ήμισυ έχοντας βασικούς τους Αραμπατζή - Μπιζέρα - Μπαλάφα - Ηλιάδη - Λάκη και μόνο επιθετικό τον Μπακαγιόκο.

Το παιχνίδι μέχρι το 35' κύλησε ουσιαστικά χωρίς να κινδυνέψουμε περισσότερο από όσο απειλήσαμε, στη συνέχεια όμως μετά το πέναλτι και το 1-0 η ομάδα κατέρρευσε πλήρως δείχνοντας το πρόσωπο της περασμένης σεζόν.

Αβίαστα λάθη χωρίς πίεση, ανικανότητα να απειλήσουμε έναν Παναθηναϊκό ο οποίος ναι μεν ήθελε τη νίκη αλλά ουσιαστικά έπαιζε στο ρελαντί χωρίς να πιάσει σε κανένα σημείο του αγώνα καλή απόδοση.

Το ημίχρονο έκλεισε στο 2-0 και ουσιαστικά εκεί ο ΠΑΟΚ είχε πετάξει λευκή πετσέτα στο ΟΑΚΑ και το μόνο που απέμενε ήταν να μάθουμε ήταν το τελικό σκορ.
Αναγκαστική αλλαγή του Βιεϊρίνια και στη θέση του ο Κωνσταντινίδης, ο Αναστασάκος στη θέση του Λάκη ο οποίος μείωσε και το σκορ σε 3-1 στο 63' και η πρώτη επίσημη συμμετοχή του Λάμπρου Βαγγελή για εκείνη τη σεζόν, ήταν οι κινήσεις από τον πάγκο, οι οποίες φυσικά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας.
Μετά και από αυτή την αγωνιστική των Play Offs ο ΠΑΟΚ τερμάτισε και μαθηματικά στην 3η θέση του μίνι τουρνουά. 

Αυτό σήμαινε ότι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας θα ξεκινούσαν στις 30 Ιουλίου, κάτι που συρρίκνωνε τον χρόνο διακοπών και ξεκούρασης του ρόστερ και επρόκειτο να επισπεύσει τις υπόλοιπες μεταγραφές, ούτως ώστε η ομάδα να ξεκινήσει πλήρης την προετοιμασία της κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να πετύχει τους υψηλούς στόχους της επόμενης χρονιάς.
Τελευταίο παιχνίδι της επιτυχημένης χρονιάς -παρά την αρνητική εικόνα στα Play Offs- που στην πράξη αποδείχθηκαν καταστροφή για την ομάδα μας θα ήταν αυτό με την Λάρισα την Κυριακή στις 31 Μαΐου.
Το παιχνίδι δεν χρήζει ανάλυσης. Ο αγώνας κύλησε σε slow motion κυρίως και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "φιλικό" αν δει κανείς το πάθος και τις επιλογές συγκεκριμένων παικτών μας.
Στιγμιότυπα του παιχνιδιού.
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα (62' Μάτος), Σιμάο, Γκάμπριελ, Καραγκούνης (62' Χριστοδουλόπουλος), Ρουκάβινα (76' Πετρόπουλος), Σαλπιγγίδης.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Μπιζέρα, Λίνο, Μπαλάφας, Ηλιάδης, Βερόν (79' Βαγγελής), Βιεϊρίνια (43' Κωνσταντινίδης), Λάκης (56' Αναστασάκος), Μπακαγιόκο.

Φερνάντο Σάντος: "Ο Παναθηναϊκός σαφέστατα καλύτερο στο παιχνίδι. Κέρδισε δίκαια. Η ομάδα μου δυστυχώς ήταν μια καρικατούρα από την εικόνα του περσινού πρωταθλήματος. 

Χωρίς καμία οργάνωση, χωρίς τίποτα. Κάναμε πολλά λάθη που δεν επιτρέπονται στο επίπεδο αυτό. Εννοείται ότι ξέραμε πως δεν ήταν καλά τα πράγματα ειδικά μετά τα αποτελέσματα στα Play Offs, αλλά και πάλι περίμενα περισσότερα σαν νοοτροπία και αντίδραση. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να κάνει μεγάλο ματς κέρδισε εύκολα"

Πού οφείλονται οι πολλές αλλαγές: "Τα περισσότερα άτομα που δεν αγωνίστηκαν είχαν κάποια προβλήματα. Ο Ίβιτς που ήταν στον πάγκο είχε ενοχλήσεις στην μέση στο ξενοδοχείο. Ο Κοντρέρας δεν μπόρεσε χτες στην προπόνηση ενώ δεν έλειπαν και οι άλλες απουσίες."

Ποιος πιστεύετε ότι θα πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στους ΠΑΟ και ΑΕΚ: "Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις. Και οι δύο ομάδες παίζουν σ ένα αγώνα τους κόπους μιας χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός απλά παίζει και για δύο αποτελέσματα."

Ένα σχόλιο για τον ΠΑΟΚ που κατέληξε 2ος στην βαθμολογία και 3ος στα play offs: "Στην κατάταξη της βαθμολογίας η αλήθεια είναι ότι είναι δεύτερος και στα Play Offs είναι τρίτος. Αυτή είναι η αλήθεια".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4