Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Μαΐου 2018

Πλήρωσε τον ρόμβο και τα στημένα (2011)

Σαν σήμερα στις 15/5/2011, ένας πολύ κακός ΠΑΟΚ συνέχισε την αρνητική παράδοση στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην μέτρια ΑΕΚ, για την 3η αγωνιστική των Play Offs της Super League, της περιόδου 2010-2011...

Εντύπωση προξένησε το στήσιμο της ομάδας (3-4-3 με ρόμβο)από τον Μάκη Χάβο... 

Στο άδειο -λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ- ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ έβγαλε και πάλι το κακό του πρόσωπο και γνώρισε την ήττα από τους γηπεδούχους με το βαρύ 3-0.
Η ομάδα που την προηγούμενη χρονιά - με τους ίδιους παίκτες στο ρόστερ της- δεν δεχόταν με τίποτε γκολ από τα στημένα, σε αυτό το παιχνίδι δεν κατάφερε κάτι αντίστοιχο αφού δέχτηκε τρία γκολ με αυτόν τον τρόπο.

Η εμφάνιση αυτή του ΠΑΟΚ εξέθετε τους πάντες, από παίκτες μέχρι προπονητή και φυσικά προβλημάτισε για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Κανείς δε στάθηκε αξιοπρεπώς στο γήπεδο εκείνη την μέρα και η ήττα ήρθε ... φυσιολογικά.
Ο Δικέφαλος του Βορρά, με δεδομένες τις απουσίες των Βιεϊρίνια και Ίβιτς, έδειξε από την αρχή της αναμέτρησης ότι έχει σαν πρώτο στόχο να μην χάσει στο ΟΑΚΑ, εμφανιζόμενος με ενισχυμένο κέντρο, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού και παράλληλα να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Χαλκιά.

Όπως προαναφέρθηκε ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε με 3-4-3, έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο (στο αριστερό άκρο της άμυνας). 
Σε ρόμβο η 4άδα των χαφ. Στη βάση του ο Βιτόλο, αριστερά ο Γκαρσία, δεξιά ο Τσουκαλάς και κορυφή του ρόμβου ο Φωτάκης. 
Στις πτέρυγες βρέθηκαν αριστερά ο Σαλπιγγίδης και δεξιά ο Έττο, ενώ μοναδικός προωθημένος ξεκίνησε ο Μουσλίμοβιτς.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά μόλις μερικά δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα με τον Σκόκο που βρέθηκε προ του Χαλκιά, στο αριστερό σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε το δοκάρι και πέρασε άουτ.

Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ πίεσε στο χώρο τη μεσαίας γραμμής, έλεγξε την κυκλοφορία της μπάλας, περιορίζοντας σημαντικά την δραστηριότητα της ΑΕΚ. 

Δυστυχώς όμως σε μια ανύποπτη φάση, οι παίκτες του Χιμένεθ άνοιξαν το σκορ στο 20' με τον Δέλλα, σε μια φάση που η άμυνά μας αδράνησε τελείως. Κακή η εκτίμηση της φάσης από Τσιρίλο και Χαλκιά, αφού η μπάλα έφτασε στον σκόρερ μετά από κεφαλιά προς τα πίσω του Τσιρίλο και ενώ ο τερματοφύλακας είχε ήδη κάνει έξοδο.
Η ΑΕΚ είχε στη συνέχεια μια δυο καλές στιγμές για δεύτερο γκολ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έπεισε ότι ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο. 

Οι επισκέψεις της ομάδας μας στα καρέ του Σάχα ήταν λίγες και ουσιαστικά η καλύτερη στιγμή μας ήταν όλο κι όλο ένα σουτ του Έττο στο 44΄που απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της μόλις στο 47΄με κεφαλιά του Ντιόπ που κέρδισε στον αέρα τον Κοντρέρας. Το γκολ ήρθε στη χειρότερη χρονικά στιγμή καθώς πλέον ο ΠΑΟΚ ήταν με την πλάτη στον τοίχο. 

Παρόλα αυτά στο 55' είχε μια τεράστια ευκαιρία με τον Φωτάκη που βρέθηκε προ του Σάχα, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει (απέκρουσε ο τερματοφύλακας).
Κοντά στο 60΄ο Χάβος πέρασε στο γήπεδο τον Λίνο αναιρώντας ουσιαστικά αυτό το 3-4-3 με το οποίο ξεκίνησε και που φυσικά δεν πρόσφερε απολύτως τίποτε στην ομάδα. 

Από το σημείο αυτό και μετά ο ΠΑΟΚ έβγαλε κάποιες φάσεις, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που σκόραρε στο 67΄ και πάλι με τον Ντιόπ μετά από κεφαλιά πάσα του Δέλλα. 

Η άμυνα της ομάδας νικήθηκε κατά κράτος και σε αυτήν τη φάση, εκθέτοντας και τον προπονητή της, που σήμερα ήταν τελείως αδιάβαστος, απέναντι σε μια τόσο προβλέψιμη ΑΕΚ.
Όπως ήταν λογικό ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και πλέον όλοι περίμεναν το σφύριγμα της λήξης. 

Ήταν πλέον αντιληπτό ότι το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης θα ήταν πολύ καθοριστικό για τον ΠΑΟΚ, αφού η ΑΕΚ μετά από αυτή τη νίκη πέρασε στην 1η θέση των Play Offs.

Θα σταθούμε λίγο στο στήσιμο της ομάδας από τον Μάκη Χάβο. Ο προπονητής του "Δικεφάλου" είχε σαν στόχο να ελέγξει το ψηλό παιχνίδι και τα στημένα της ΑΕΚ, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν πέτυχε. Το 3-4-3 ήταν κάτι που ξάφνιασε τους πάντες και φυσικά απέτυχε παταγωδώς. Ο προπονητής ρίσκαρε και ... εκτέθηκε!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Ντιόπ (80' Ματέος), Μάκος, Μίτσελ, Καφές (52' Γκερέιρο), Σκόκο (66' Λαγός), Μπαχά.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ (57' Λίνο), Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (73' Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς (64' Αρίας), Μουσλίμοβιτς.

Δηλώσεις:

Σε σύντομες δηλώσεις του, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ, ο Πάμπλο Κοντρέρας τόνισε ότι το αποτέλεσμα και μόνο τα λέει όλα...

Μιλώντας για το παιχνίδι είπε: "Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Από την πλευρά μας πρέπει να προσπαθήσουμε και να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη στο παιχνίδι της Τετάρτης. Σήμερα ήταν ένας αγώνας πολύ μπερδεμένος και πολύ δύσκολος για μας".

Για το αν η σημερινή βαριά ήττα μπορεί να επηρεάσει την ομάδα ψυχολογικά: "Πιστεύω ότι δε θα έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία μας, γιατί την Τετάρτη μπορούμε να τους κερδίσουμε. Εμείς πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη αγάπη για τη φανέλα που φοράμε".
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, στάθηκε στο γεγονός πως ο αντίπαλος υπερτερεί στις στημένες φάσεις λόγω ύψους και υπεραμύνθηκε της επιλογής του να παρατάξει την ομάδα με 3-4-3.

Τα όσα είπε ο Μάκης Χάβος:
"Με στενοχωρεί πολύ το γεγονός ότι δεχθήκαμε 3 γκολ από στημένες φάσεις παρά το ότι είχαμε δουλέψει και το είχαμε επισημάνει. 

Όταν τρως γκολ από στημένα υπάρχουν τρεις λόγοι: α) έλλειψη συγκέντρωσης, β) ικανότητα του αντιπάλου και γ) το ότι ο αντίπαλος υπερτερεί στο ύψος και είναι γνωστό ότι η ομάδα μας δεν είναι ψηλή. 

Όπως είχα πει και μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, τα Play Offs δεν έχουν τελειώσει και ότι εμείς πρέπει την Τετάρτη να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσουμε το ματς, που είναι πολύ κρίσιμο".

Για την επιλογή του σημερινού σχήματος σχολίασε: "Αν δείτε, δεν απειληθήκαμε από οργανωμένη επίθεση. Στα στημένα είχαμε τα προβλήματα. Δε θέλω να επικαλεστώ την απουσία του Βιεϊρίνια ούτε θεωρώ πως η διάταξη της ομάδας, μας στοίχισε την ήττα".

Για το τι έφταιξε και ήρθε το 3-0, είπε: "Στο πρώτο γκολ δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε, το δεύτερο ήρθε από την ικανότητα του αντιπάλου. Δυστυχώς σήμερα δεχτήκαμε τρία γκολ. Η ΑΕΚ είναι μία καλή ομάδα και σε οργανωμένες επιθέσεις δεν είχαμε κίνδυνο. 

Δεχθήκαμε τα γκολ σε κρίσιμα σημεία και ειδικά το δεύτερο. Κάναμε αλλαγές για να διορθώσουμε τα πράγματα και μόλις ανεβήκαμε δεχτήκαμε και το τρίτο γκολ, πάλι σε πολύ άσχημο σημείο".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4