Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Μαΐου 2018

Έργο Γιάχου η ήττα στο ΟΑΚΑ (2012)

Σαν σήμερα στις 13/5/2012, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League, της περιόδου 2011-2012...

O ΠΑΟΚ ήταν κατώτερος των περιστάσεων, ο Μπόλονι φοβήθηκε για μια φορά ακόμα ένα παιχνίδι και παρέταξε την ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς, υπερτιμώντας τον αντίπαλο. 

Έδωσε βάρος στην αμυντική θωράκιση του ΠΑΟΚ, βάζοντας στην αρχική ενδεκάδα τον αμυντικογενή Γιώργο Φωτάκη αντί του Ίβιτς και έδειξε πως πρώτιστα θέλει το βαθμό και σε δεύτερη μοίρα να βγει πιο μπροστά ο Δικέφαλος και να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
Το παιχνίδι δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας καθώς ήταν μια αναμέτρηση χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό. 

Στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να σκοράρει με τον Γεωργιάδη στο 2' και στο 45' αλλά γενικά ήταν άτολμος και με σφιχτή άμυνα που λειτούργησε καλά σε αυτό το διάστημα, αφού με εξαίρεση την κεφαλιά του Μπουμσόνγκ στο 19' την οποία απομάκρυνε στη γραμμή ο Φωτάκης, δεν απειλήθηκε από τους μετριότατους γηπεδούχους.
Στην επανάληψη η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, ήρθε όμως η φάση του 62' με τον Τοτσέ να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο λάθος διάβασμα της φάσης από τον Μαλεζά και να ανοίγει από κοντά το σκορ. 

Μπροστά στο φάσμα της ήττας, ο Μπόλονι πέρασε στη θέση του Λάζαρ τον Ίβιτς και στο 71΄έγινε η φάση του ματς.
Ο Φωτάκης μπήκε στην περιοχή του Καρνέζη ανατράπηκε ολοκάθαρα -πέναλτι μαρς- αλλά ο Γιάχος έκλεισε τα μάτια και είπε "παίζετε", στερώντας από τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να ισοφαρίσει. 

Πολλές οι διαμαρτυρίες τόσο των παικτών όσο και του πάγκου οδήγησαν στην αποβολή του παντελή Κωνσταντινίδη και του γυμναστή Καρύδα.
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε στην αντεπίθεση να σκοράρει στο 86' με τον Κλέιτον και να πάρει το τρίποντο που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας.
Από τον μετριότατο ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Γκαρσία, Χαλκιάς, Σταφυλίδης και Σαλπιγγίδης, ενώ απογοήτευσαν κάποιοι βασικοί παίκτες μας.

Oι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Καντέ,, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καραγκούνης (68' Κατσουράνης), Σιμάο, Ζέκα, Τοτσέ (84' Βιτόλο), Κουίνσι (75' Κλέιτον) και Χριστοδουλόπουλος.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Έτο (46' Αποστολόπουλος), Γκαρσία, Λάζαρ (68' Ίβιτς), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Γεωργιάδης (69' Νιμανί).
Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, αναφέρθηκε εκτενώς στη φάση του πέναλτι που δεν υποδείχθηκε από τον Γιάχο, ενώ παραδέχθηκε πως η ομάδα δεν έκανε το παιχνίδι που έπρεπε για να διατηρήσει την πρωτοπορία. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού:

Για τα αίτια της ήττας, είπε: «Είναι απλό. Γιατί δεν σκοράραμε και γιατί δεχθήκαμε δυο γκολ».

Για τη φάση του πέναλτι που δε δόθηκε: «Ποιος ήταν ο διαιτητής πέρυσι; Δεν θέλω να μιλήσω πρώτα απ' όλα για τον διαιτητή, γιατί επίσης υπήρχε ένα παιχνίδι, ένα παιχνίδι μεγάλων αγοριών αλλά στο ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός μεγάλος σύλλογος και μεγάλη ομάδα. 

Εμείς ξέραμε ότι για να διατηρήσουμε το όνειρό μας έπρεπε να κάνουμε ένα τέλειο ματς. Πρέπει να αναγνωρίσω ότι δεν κάναμε το τέλειο ματς. Οι παίκτες μου ήταν ψυχολογικά κουρασμένοι. 

Επίσης είδα ότι στην επίθεση δεν παίξαμε με ταχύτητα. Δεν κάναμε καλό ματς γιατί στα τελευταία μέτρα οι τελικές προσπάθειες μας ήταν λίγες. Δεν κάναμε το τέλειο ματς επειδή κάναμε πρώτοι το λάθος. Έτσι δεν αφαιρέσαμε οξυγόνο αλλά δώσαμε οξυγόνο στον Παναθηναϊκό και το εκμεταλλεύτηκε.

Το σχέδιο μας είναι τώρα να επιστρέψουμε στα δυο ματς με δυνατή ψυχολογία. Είναι καλό ότι κάποιοι σημαντικοί παίκτες δεν πήραν κάρτα, τώρα οι ομάδες είναι κοντά στη βαθμολογία και δεν έχει τελειώσει τίποτε ούτε για την πρώτη ούτε για την τελευταία και η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί».

Για το πώς μπορεί να ανακτήσει ο ΠΑΟΚ την ψυχολογία του ως την Τετάρτη που παίζει με την ΑΕΚ, υποστήριξε: «Αυτή τη στιγμή χρειάζεσαι βοήθειες από τα ψυχικά αποθέματα που έχεις στην άκρη του μυαλού σου. Είναι δύσκολο σωματικά για αρκετούς να αντέξουν. Αλλά όποιος είναι πιο δυνατός στην καρδιά είναι δυνατός στο σώμα».

Τέλος ο Μπόλονι, πρόσθεσε: «Τέτοιου είδους καταστάσεις αγγίζουν τον οποιοδήποτε. Θέλω να πω ότι ο Παναθηναϊκός δεν χρειαζόταν τέτοιου είδους βοήθεια από τη διαιτησία. 

Όλα είναι υποθετικά. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και να βάλουμε και άλλα ή να φάμε περισσότερα γκολ. Αλλά τώρα καταλαβαίνω γιατί ισοφαριστήκαμε από τον Ατρόμητο. Κάντε έναν υπολογισμό και θα καταλάβετε ότι θα είχαμε τρεις πόντους παραπάνω και ο Παναθηναϊκός δυο λιγότερους.

Θα σας πως ότι οι ποδοσφαιριστές σε μια τέτοια κατάσταση μπορούν να γίνουν νευρικοί, γιατί τέτοιου είδους λάθη, σημαίνουν το λιγότερο δέκα και το περισσότερο είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Τόσο στοιχίζουν. 

Το να δίνεις την απάντηση ότι δεν είδα, η δική μας ερώτηση είναι γιατί ήρθε στο γήπεδο και ο διαιτητής και ο φίλος του στη γραμμή. Γιατί ήρθε στο γήπεδο τότε; Εμείς παλεύουμε για να βρούμε χρήματα για την αδειοδότηση. Το να χάσει ο ΠΑΟΚ αυτά τα χρήματα, είναι ελληνική τραγωδία. 

Όταν ήρθα προς τα εδώ, άκουσα ότι οι διαιτητές ξαναβλέπουν τα ματς που σφύριξαν. Για μένα είναι ότι περίεργο ότι ο διαιτητής ξανασφύριξε (ήταν στο ματς με τον Ατρόμητο) και άκουσα ότι θα τον έχουμε και στην Τούμπα ξανά. Καλώς να έρθει».
Ο Αραούχο Έτο ανέφερε πως το μαρκάρισμα του Καντέ στον Φωτάκη ήταν πέναλτι σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι: «Ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Παίξαμε πάρα πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και είχαμε μια ευκαιρία με τον Γεωργιάδη, που δε βρήκε την μπάλα. Είδα τη φάση από μακριά, αλλά πιστεύω ότι ήταν πέναλτι».
------------------------------------------------------------------------

Στο πέναλτι που δεν δόθηκε στάθηκε ο Στέλιος Μαλεζάς μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό όσο και στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο αρχηγός δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Προσπαθήσαμε πολύ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε σε ένα κρίσιμο σημείο, αλλά το ματς κρίθηκε από μία λάθος απόφαση του διαιτητή. Για δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας ματς βλέπουμε το ίδιο θέαμα. Μακάρι να είναι ανθρώπινο λάθος, γιατί θεωρώ τον συγκεκριμένο διαιτητή πολύ καλό».

Για τη συνέχεια είπε: «Πρέπει να πάρουμε το τρίποντο απέναντι στην ΑΕΚ για να έχουμε ελπίδες».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (16/05): «Γι' αυτό είναι υπεύθυνος ο προπονητής».

Εκτός εαυτού για το μη καταλογισμό του πέναλτι, ο Γιώργος Φωτάκης τόνισε πως ο φόβος όλων είναι μήπως ο ΠΑΟΚ βγει στο Champions League και δυναμώσει...

«Ας χαίρονται οι ιθύνοντες το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φοβούνται όλοι μήπως βγει ο ΠΑΟΚ στο Champions League, γιατί έτσι μπορεί να γίνει δυνατός!


Τι να πούμε για τη φάση του πέναλτι... ‘Ηταν ξεκάθαρο. Αισθάνθηκα ένα χτύπημα στο πόδι όταν μπήκα στην περιοχή και ήταν πεντακάθαρο το πέναλτι. Οι διαιτητές μας είπαν ότι δεν το είδαν και για αυτό δεν το έδωσαν».
------------------------------------------------------------------------


Ο Γιώργος Γεωργιάδης σε δηλώσεις του τόνισε πως το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού ήρθε κόντρα στη ροή του ματς και επηρέασε την ομάδα, ενώ για τη φάση του πέναλτι, σημείωσε πως όλοι είδαν τι έγινε...

Αναλυτικά τα όσα είπε μετά το τέλος του παιχνιδιού:


Αρχικά ανέφερε: «Ήρθαμε σήμερα εδώ για να πάρουμε το παιχνίδι. Ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες , αλλά δυστυχώς δε μπορέσαμε να σκοράρουμε. Δεχτήκαμε το 1-0, κόντρα στη ροή του αγώνα και δε μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε με αποτέλεσμα, να έρθει στη συνέχεια και το δεύτερο γκολ».

Όσο για τη φάση του πέναλτι: «Τι να πούμε για τη φάση. Όλοι είδαν τι έγινε».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4