Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαΐου 2018

Μεγάλο διπλό στο Πανθεσσαλικό (2011)

Σαν σήμερα στις 12/5/2011, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Πανθεσσαλικό τον Ολυμπιακό Βόλου, για τη 2η αγωνιστική των Play Offs, της Super League, της περιόδου 2010-2011...

Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλο διπλό στο Πανθεσσαλικό, από όπου πέρασε νικηφόρα (1-2), χάρη σε γκολ των Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη...

Η ομάδα έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει το τρίποντο της νίκης που την έφερε ακόμα πιο κοντά στο όνειρο της κατάληψης της 1ης θέσης στα play offs εκείνης της σεζόν. 

Σίγουρα η παρουσία του ΠΑΟΚ δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, αλλά σε τέτοια παιχνίδια παίζεις μόνο για το αποτέλεσμα. Και σε αυτό το κομμάτι η ομάδα δικαιώθηκε απόλυτα...

Οι παίκτες έδειξαν ωριμότητα και ψυχραιμία σε καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης και χτύπησαν τις στιγμές που έπρεπε, δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας.

Ο Μάκης Χάβος μη έχοντας στη διάθεσή του τον τραυματία Βλάνταν Ίβιτς, αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τα πλάνα του και να ξεκινήσει με 4-4-2 έχοντας τους Χαλκιά, Έττο, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Λίνο στην άμυνα, Γκαρσία και Βιτόλο στον άξονα, Βιεϊρίνια στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, Ελ Ζαρ στα αριστερά και ο Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη επιθετικό δίδυμο.

Το αρχικό στήσιμο του ΠΑΟΚ όπως αποδείχτηκε δεν ήταν το καλύτερο δυνατό μιας και οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο 20λεπτο, δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή μας και ο Χαλκιάς χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια σε αρκετές περιπτώσεις. 

Μετά το 20λεπτο ο Χάβος αποφάσισε να γυρίσει το σχήμα σε 4-2-3-1 κάτι που απέδωσε γρήγορα. Η ομάδα άρχισε να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο, ο ρυθμός των γηπεδούχων ανακόπηκε και ο Δικέφαλος άρχισε να πλησιάζει την περιοχή του Γιακούποβιτς.
Σε μια από αυτές στο 33' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Βιεϊρίνια που εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση του Γιακούποβιτς και από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ. Προηγήθηκε σέντρα του Ελ Ζαρ από τα δεξιά.

Οι Βολιώτες πάγωσαν και έτσι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν έδειξαν σημεία αντίδρασης, ενώ αντίθετα οι παίκτες του Χάβου είχαν την κατοχή της μπάλας και με ευκολία διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ.

Στην επανάληψη ο Δικέφαλος διπλασίασε τα τέρματά του με τον Σαλπιγγίδη στο 53' όταν δέχτηκε εξαιρετική πάσα από τον νεοεισελθόντα Φωτάκη. Το σουτ του σκόρερ αρχικά αποκρούστηκε αλλά στη συνέχεια κέρδισε το ριμπάουντ και έκανε το 0-2.
Από το σημείο αυτό και μετά η ομάδα μαζεύτηκε, έδωσε γήπεδο στους Βολιώτες που έγιναν και πάλι απειλητικοί. 

Η πίεσή τους μεταφράστηκε σε γκολ από τον Μαρτίν στο 62΄ όταν με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από στρώσιμο του Μόνχε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Κατσαβάκη αναθάρρησαν και μεταφέροντας το παιχνίδι κάτω από τη μεσαία γραμμή προς την περιοχή μας, απείλησαν σε 1-2 περιπτώσεις αλλά ευτυχώς για εμάς το τρίποντο είχε πάρει το δρόμο του για Θεσσαλονίκη, κάτι που ήταν μη αναστρέψιμο.
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Τομάς (64 Νέμεθ), Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Μπρέσκα, Ακόστα (60 Ακόστα), Αλβάρεζ, Μόνχε, Σολάκης, Μάρτιν.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Ελ Ζαρ (46 Φωτάκης), Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια (80 Μαλεζάς), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (68 Μουσλίμοβιτς).
Ο Μάκης Χάβος, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα μετά το τέλος του αγώνα στο Βόλο, αλλά τόνισε πως τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί.

Aναλυτικά τα όσα είπε ο Μάκης Χάβος:
"Σημαντική η νίκη που θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Ο Βόλος απέδειξε και πάλι ότι είναι δίκαια στα play offs. Στο πρώτο τέταρτο δεν μπήκαμε καλά αλλά μετά ισορροπήσαμε. Προηγηθήκαμε και θεωρήσαμε ότι μετά το 2-0 τέλειωσε το ματς. Όμως καταφέραμε να κρατήσουμε τη νίκη. Είχα πει μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ότι τα play offs τώρα αρχίζουν. Τώρα θα πω ότι δεν έχουν τελειώσει".

Για το ότι η ομάδα έκανε λίγες ευκαιρίες αλλά σκόραρε, ανέφερε: "Έχουμε δουλέψει πολύ. Το θέμα είναι και θέμα τύχης. Άλλες φορές κάνεις πολλές ευκαιρίες και δεν σκοράρεις. Εμείς σκοράραμε σήμερα με λίγες ευκαιρίες και αυτό με ικανοποιεί".

Για την αλλαγή με την είσοδο του Μαλεζά, είπε: "Ο Βιεϊρίνια είχε ενοχλήσεις και πριν τον αγώνα. Όφειλα να προστατέψω τον Αντελίνο. Απλά και ο Βόλος έπαιζε με βαθιές μπαλιές και έπρεπε να ψηλώσω την ομάδα. Εμείς το αντιμετωπίσαμε σωστά".

Σε ερώτηση για τη διαιτησία, αρνήθηκε να σχολιάσει: "Ξέρετε ότι και ως ποδοσφαιριστής δεν σχολιάζω τη διαιτησία".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4