Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαΐου 2018

Ανατροπή επί της ΑΕΚ με γκολάρες! (2016)

Σαν σήμερα στις 11/5/2016, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, την ΑΕΚ με 2-1, αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι το 62' για την 1η αγωνιστική των Play Offs της Super League, της περιόδου 2015-2016...

Ο Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3 έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Λέοβατς – Τζαβέλλα – Μαλεζά – Κίτσιου, στα χαφ Τζιόλη – Πέλκα – Τσίμιροτ και προωθημένοι Ζάιρο – Κλάους – Ροντρίγκες.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι,ένα έργο που το έχουμε σει πολλάκις τα τελευταία χρόνια, πίεσαν στη μεσαία γραμμή, αναγκάζοντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ σε πολλά λάθη. 

Στο 16', ο διαιτητής δίνει αρχικά πέναλτι στην ΑΕΚ για χέρι του Λέοβατς, το παίρνει πίσω συμβουλευόμενος σωστά τον βοηθό που ευτυχώς είδε το οφ σάιντ. 

Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό στο πρώτο μισό του και ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του μετά το 20' όταν είχε ένα καλό δεκάλεπτο, χωρίς όμως να βγάλει την καλή ευκαιρία, με τους δύο ακραίους (Ροντρίγκες - Ζάιρο) να είναι επιπόλαιοι στον τρόπο παιχνιδιού τους και τον Πέλκα να είναι ωσεί παρών.
Στο 44' ο Γλύκος δεν εκτίμησε σωστά το κόρνερ που εκτέλεσαν οι φιλοξενούμενοι από τα αριστερά και ενώ φάνηκε να μπλοκάρει την μπάλα, την έχασε μέσα από τα χέρια του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Γιόχανσον και σκόραρε... 

Είναι απίστευτο το πόσα αστεία γκολ δέχτηκε εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ, σε φάσεις που δεν έδειχναν επικίνδυνες...
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε! Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, είχε την κατοχή της μπάλας σε πολύ μεγάλα ποσοστά και στο 62΄ισοφάρισε με γκολ από άλλον πλανήτη! 

Ο Ροντρίγκες ελίχτηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και με σουτ φωτοβολίδα ξέσκισε τον Μπαρόχα, αναγκάζοντάς τον να μαζέψει την μπάλα από το πλεκτό για πρώτη φορά σήμερα!
Ο ΠΑΟΚ, μετά τις αλλαγές του Ίβιτς, έδειξε πολύ καλύτερο πρόσωπο και στο 83', έγινε το 2-1 με φοβερή εκτέλεση με κεφαλιά από τον Μυστακίδη στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, μετά από μπαλιά πάρε βάλε του Τζαβέλλα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ!

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπορούσε στις καθυστερήσεις να κάνει το 3-1, αλλά το πλασέ του Μυστακίδη στο τετ α τετ το απέκρουσε ο ο Μπαρόχα!
Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε, μπήκε στα play offs με το δεξί και αυτό είναι που μετράει περισσότερο και όχι τόσο η εμφάνιση... Άλλωστε ο Δικέφαλος είχε πολλούς βασικούς του παίκτες σε πολύ μέτρια έως κακή μέρα!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς (68' Σκόνδρας), Τσίμιροτ, Πέλκας (67' Κάτσε), Τζιόλης, Ζάιρο (82' Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Ντίντακ (58' Σοϊλέδης), Κολοβέτσιος, Άρθο, Μπρίτο, Σιμόες, Μπαρμπόσα, Γιόχανσον (85' Πέκχαρτ), Αραβίδης, Τζεμπούρ, Βάργκας (70' Κορδέρο).
Ο προπονητής του Δικεφάλου στάθηκε στον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα και γύρισε το παιχνίδι...

Αναλυτικά τόνισε ο Βλάνταν Ίβιτς:

Για το παιχνίδι: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί έκαναν ένα καλό παιχνίδι ιδιαίτερα στο β' ημίχρονο. Και στο α' ήμασταν καλύτεροι. Τα προβλήματα που είχαμε ήταν στις στημένες φάσεις, αλλά είχαμε κατοχή και οι παίκτες έδειξαν αυτό που οι περισσότεροι έλεγαν όλη την χρονιά ότι δεν έχουν. Ότι έχουν χαρακτήρα».

Για την συνέχεια των playoffs: «Δεν ξέρω πότε θα ξαναπαίξουμε, αλλά κάθε επόμενο παιχνίδι είναι πιο σημαντικό. Όλοι είμαστε κοντά στην βαθμολογία. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι και να διορθώσουμε κάποια λάθη που κάναμε και σήμερα και να προετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι».

Για τις πολλές κάρτες που δόθηκαν στο ματς: «Όλα τα παιχνίδια θα είναι δυνατά παιχνίδια και πρέπει να τα παλέψουμε. Απαγορεύεται να δεχόμαστε τέτοιες κάρτες. Δεν είδα τις φάσεις, δεν ξέρω τι έχει γίνει, αλλά πρέπει να υπάρχει πειθαρχία. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που έχουν κάρτες, αλλά βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και προσπαθώ να ετοιμάσω την ομάδα για το επόμενο ματς, όσο καλύτερα μπορώ».

Για την άδεια Τούμπα: «Το περισσότερο που μας λείπει είναι η γεμάτη Τούμπα. Αυτό μας πληγώνει. Σήμερα δουλέψαμε για όλους αυτούς που βλέπανε το παιχνίδι από το σπίτι τους για να χαρούν. Στα επόμενα οι παίκτες θα βγάλουν τον ομαδικό εγωισμό που έβγαλαν και στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε να παίξουμε ένα μήνα, ενώ η ΑΕΚ έπαιξε δύο δυνατά παιχνίδια».

Για το τι προσδοκά από την ομάδα: «Στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε και να πάρουμε το τρίποντο. Πιστεύω ότι το έχουν καταλάβει και οι παίκτες, ξέρουν τι ζητάω, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα».

Για την χρυσή αλλαγή του Μυστακίδη: «Δεν μπορώ να σας πω ότι περίμενα πως θα βάλει γκολ. Είναι ένας παίκτης που έχει το γκολ, αλλά έρχεται από τραυματισμό. Είδα ότι ο Ζάιρο είχε κουραστεί κι έτσι αποφάσισα να κάνω αυτή την αλλαγή γιατί μας ενδιέφερε να κάνουμε την ανατροπή και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το γκολ που δέχτηκε ο Γλύκος: «Δεν είδα τη φάση του γκολ. Ο παίκτης μου, μου είπε ότι ήταν φάουλ. Και ο Γλύκος έρχεται από τραυματισμό, έχουμε και τον Βελλίδη που έκανε καλά παιχνίδια, έχω δύο καλούς τερματοφύλακες κι έχω εμπιστοσύνη και στους δύο».
Ο MVP της αναμέτρησης, Γκάρι Ροντρίγκες, χάρη στο απαράμιλλης ομορφιάς γκολ που σημείωσε μίλησε μετά το ματς...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον αγώνα: «Ήταν μία σημαντική νίκη που μας δίνει αυτοπεποίθηση. Σκυλιάσαμε στο γήπεδο και αυτό φαινόταν σε όλο το 90λεπτο. Η σημασία της νίκης μας είναι πιο μεγάλη από την στιγμή που ήρθε με ανατροπή»!

Για το υπέροχο γκολ που σημείωσε: «Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ, αλλά σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το πως συνέβη η ανατροπή και η επικράτηση του ΠΑΟΚ: «Η νίκη οφείλεται στο γεγονός ότι ήμασταν ομαδικοί και όλοι παίξαμε για το καλό της ομάδας»
Ο ήρωας της βραδιάς Γιάννης Μυστακίδης, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι πέτυχε το γκολ της νίκης με υπέροχη κεφαλιά, στάθηκε στην φοβερή ασίστ που πήρε από τον Τζαβέλλα, για τα διδάγματα που έχει πάρει την φετινή χρονιά και το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.

Aναλυτικά:
«Είναι καταπληκτική η πάσα του Τζαβέλλα. Από τη στιγμή που δεν είμαι οφσάιντ, έχω δει ότι είναι προς τα έξω ο τερματοφύλακας και προσπάθησα να τον «κρεμάσω» . Η ευκαιρία στις καθυστερήσεις ήταν μια καλή προσπάθεια. Προσπάθησα να περάσω τον αμυντικό, τον πέρασα, έκανα λίγο αδύναμο πλασέ και το απέκρουσε. Ήμουν στη μικρή περιοχή, δεν είδα κάποια πάσα γι αυτό και εκτέλεσα.

Ήταν καλή η προσπάθεια του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Έχω μάθει πάρα πολλά από τους προπονητές μου που με καθοδηγούν στην πρώτη μου χρονιά στη Super League Πέρασα κάποιες δύσκολες στιγμές στην αρχή, αλλά έχω μάθει να μην τα παρατάω.

Κοιτάω πάντα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και πιστεύω ότι τα καταφέρνω με τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Ήταν ένα μειονέκτημα για την ομάδα οι πολλοί τραυματισμοί. Είναι λίγο λυπηρό, τόσοι τραυματισμοί σε μία σεζόν. Εύχομαι να βρεθεί μια λύση σε αυτό και να έχουμε όλοι την υγεία μας. Έτσι η ομάδα θα είναι πάντα καλύτερη.

Ο καθένας μπορεί να δώσει τη δική του απάντηση για τους τραυματισμούς. Δεν ξέρω από τι είναι. Σε εμένα προσωπικά ήρθε από την κούραση. Ξεκινήσαμε με το δεξί. Eίναι πολύ σημαντικό αυτό. Είναι στενάχωρο να παίζουμε σε άδεια Τούμπα, την αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Κάθε ματς το βλέπουμε διαφορετικά, θέλουμε να πάμε στον Παναθηναϊκό για να πάρουμε το διπλό. Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η πρώτη θέση στα Play Offs. Η δεύτερη θέση θα ήταν αποτυχία. Κοιτάμε μόνο για την πρώτη θέση και τίποτα άλλο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4