Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαΐου 2018

Κλείδωσε την έξοδο στα προκριματικά του C.L. (2004)

Σαν σήμερα στις 16/5/2004, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Χαλκηδόνα, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2003-2004...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές (8.312 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Χάγκαν – Σπάσιτς!

Ο ΠΑΟΚ ήθελενα κλειδώσει και μαθηματικά την έξοδό του στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και μπήκε στο ματς πολύ δυνατά, με τον Σαλπιγγίδη να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι στο 2', αλλά ο Εμπέντε απέκρουσε!

Στο 19' τον σουτ του Σαλπιγγίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 35' ο Καραδήμος γύρισε την μπάλα πριν περάσει άουτ, ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά πιεζόμενος, με τον Εμπέντε να μπλοκάρει...
Στην τελευταία καλή ευκαιρία μας στο πρώτο 45λεπτο, ο Κούτσης σούταρε από τον ύψος της μεγάλης περιοχής με δύναμη, με την μπάλα να περνάει άουτ! 

Δε συνέβη όμως το ίδιο στο 50', όταν ο Χάγκαν με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ, τινάζοντας τα δίχτυα της Χαλκηδόνας, βάζοντας φωτιά στην εξέδρα!

Στο 57' ο Σαλπιγγίδης βγήκε στην πλάτη της Χαλκηδόνας, αλλά σούταρε άουτ. 

Στο 76' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε μια από τις λίγες επιθετικές τους προσπάθειες στο ματς, με τον Μανουσάκη!

Τη λύτρωση στον ΠΑΟΚ τη χάρισε ο Σπάσιτς στο 86' με σουτ στην κίνηση μετά από μπαλιά του Γιασεμάκη...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαλπιγγίδης, Χάγκαν, Σπάσιτς, ενώ από τη Χαληδόνα ξεχώρισαν οι Αλ Τζάχερ και Εμπέντε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Βόκολος, Καρυπίδης, Μαλαδένης, Κούτσης (84' Μάρκος), Καραδήμος, Φουτσίνι (80' Εγκωμίτης), Αμαφούλε (53΄Σπάσιτς), Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης, Χάγκαν.

Χαλκηδόνα: Έμπεντε, Κατεμής, Γελαδάρης, Ντάγκας, Μικές, Παππάς, Κόρμπος (46' Μανουσάκης), Κορακάκης, Αλ Τζάχερ, Άντερσον (87' Μακρής), Ζαχαρόπουλος (84' Κόγιογλου).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Παράσχο για τη δουλειά που έχει κάνει στη Χαλκηδόνα. Εμένα δε με εξέπληξε η πορεία της. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί κατάφεραν να νικήσουν το άγχος και την πίεση. 

Παίζαμε τους κόπους μιας χρονιάς. Τους ευχαριστώ γιατί είχαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά πέρυσι, όμως καταφέραμε και την ξεπεράσαμε. Πέρυσι η Παναγιά μας έδωσε το Κύπελλο και κοντέψαμε να διαλυθούμε. Φέτος κάναμε ένα βήμα ψηλότερα και είμαστε στο σωστό δρόμο. 

Θα βασιστώ σε αυτά τα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση γιατί απέδειξε ότι αγαπάει αυτήν την ομάδα και τη νοικοκύρεψε! 

Δεν κάναμε και τίποτε σπουδαίο με την 3η θέση, εγώ δε θα πανηγυρίσω. Αν το κάνουμε τώρα τα χάσαμε όλα! Αν δεν περάσουμε στους ομίλους δεν κάναμε τίποτε».

Γιώργος Παράσχος: «Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου, αφού μπορέσαμε και σταθήκαμε επάξια στην Τούμπα, κάτω από την πίεση της κερκίδας. Φεύγουμε όμως με πίκρα γιατί μπορούσαμε την ισοπαλία. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στον Άγγελο και καλή πορεία στο Champions League.»

Σλάτζιαν Σπάσιτς: «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά γιατί έπαιξαν πολύ καλά και προσπάθησαν μέχρι το τέλος. Είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στην καριέρα μου».

* O ΠΑΟΚ τη σεζόν 2003-2004 τερμάτισε στην 3η θέση με 60 βαθμούς και τέρματα 47-27. Στα 30 ματς που έδωσε για το πρωτάθλημα, σημείωσε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες, έχοντας τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται Φουτσίνι - Γελαδάρης σε μια μονομαχία τους.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4