Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Μαΐου 2018

Σκωτσέζικο ντουζ μετά την κούπα (2017)

Σαν σήμερα στις 14/5/2017, ένα γρήγορο γκολ ήταν αρκετό για να υποχρεώσει τον ΠΑΟΚ σε ήττα με 0-1 από την ΑΕΚ, στην πρεμιέρα των Play Offs της Super League, της περιόδου 2016-2017...
Ο Δικέφαλος «πλήρωσε» το μουδιασμένο ξεκίνημα με τη σταδιακή του βελτίωση να μην είναι αρκετή, ώστε να τον αποτρέψει από το να κάνει ποδαρικό με το… αριστερό.

Η έναρξη του παιχνιδιού επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον Δικέφαλο, αφού στο 10' ο Ντίντακ «άνοιξε» το σκορ για τους φιλοξενούμενους, πλασάροντας από αριστερά τον Γλύκο .
Η άμυνα του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε προβλήματα και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με τον Έλληνα τερματοφύλακα να σώζει δύο φορές εντός τριλέπτου την εστία μας από πιθανή παραβίαση.

Η αντίδραση, αν κι όχι ολοκληρωμένη, ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα από τον Πέλκα , ο οποίος σε μια αντεπίθεση από πλάγια έστειλε τη μπάλα εκτός.
Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου ο ΠΑΟΚ είχε, πλέον, ισορροπήσει το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να «απαντήσει» στο προβάδισμα της ΑΕΚ.

Ενδεικτική η εξαιρετική ατομική ενέργεια του Πρίγιοβιτς με την οποία απέφυγε τους αμυντικούς των Κιτρινόμαυρων, «κόπηκε», όμως, την τελευταία στιγμή από τον Ντίντακ στο 30’. Αλλά και μια σέντρα-σουτ του Μπίσεσβαρ, που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ανέστη, δύο λεπτά αργότερα.
Πολύ μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδια στα ίσια έχασε ο Πρίγιοβιτς στο 58’, όταν το συρτό του σουτ από το ύψος του πέναλτι κόντραρε και πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Κίτσιου, που δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Ανέστη, μετά την κεφαλιά, που έπιασε, στην εκτέλεση φάουλ του Πέλκα στο 76’.
Με πρωταγωνιστές τους Μπίσεσβαρ και Ενρίκε, ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ έχασε μια επιπλέον ευκαιρία για την ισοφάριση, αφού ο μεν πρώτος μπήκε στην περιοχή και πάσαρε αλλά ο δεύτερος δεν κατάφερε να πιάσει καλά το πλασέ.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλισαν χωρίς κάποια αξιόλογη φάση και μοιραία ήρθε για τον Δικέφαλο η εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα των play offs.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος (46’ Κίτσιου), Κρέσπο, Βαρέλα (65’ Μαλεζάς ), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος (57’ Ενρίκε), Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Πρίγιοβιτς .

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Γαλανόπουλος (72’ Μπακασέτας), Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (72’ Γιόχανσεν), Αραούχο (61’ Αλμέιδα).
O τεχνικός του Δικεφάλου Βλάνταν Ίβιτς μετά τη λήξη του ματς με την ΑΕΚ, δήλωσε...

Για την εικόνα του ματς: «Δεν μπήκαμε καλά, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο. Έχω την εντύπωση πως στο σημερινό παιχνίδι είναι διαφορετικοί οι λόγοι από τα προηγούμενα παιχνίδια όταν μιλάμε για τα ντέρμπι, για πιο λόγο δεν μπήκαμε καλά.

Εννοώ πως προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να δουλέψουμε, να εξηγήσουμε τους παίκτες, να γυρίσουμε στην πραγματικότητα μετά την επιτυχία που κάναμε, πιστεύω ότι δεν είχαμε αυτή την συγκέντρωση που είχαμε μετά το 25λεπτο. Βέβαια, το πληρώσαμε αυτό, η ΑΕΚ είχε και άλλες ευκαιρίες σε αυτό το κομμάτι. 

Μετά ισορροπήσαμε, δεν μπορώ να πω, εκτός του 2ου ημιχρόνου που είχαμε δυο ευκαιρίες, ότι δημιουργήσαμε κάτι παραπάνω, αλλά πιστεύω ότι αυτό που φταίει που δεν πήραμε σήμερα τίποτα, φταίει αυτό πρώτο 25λεπτο που δεν κάναμε αυτό που είχαμε πει, δεν είχαμε δεύτερες μπάλες, δεν είχαμε μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, σχεδόν κάθε δεύτερη μπάλα ήταν δικιά τους και από αυτές τις μπάλες βγαίνανε εύκολα μπροστά».

Για τις αλλαγές των Μάτος – Κάμπος: «Και αυτό αλλά και κάτι άλλο... Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλά προβλήματα από αυτή την πλευρά. Όχι μόνο στο γκολ αλλά και άλλα πράγματα που δημιούργησε η ΑΕΚ και ήταν πάλι από την ίδια πλευρά. 

Βέβαια, η πρώτη κάρτα που έχει πάρει ο Μάτος, με οδήγησε να κάνω την αλλαγή στο ημίχρονο, μπήκε ο Κίτσιου που ήταν αρκετά καλός σε όλο το 2ο ημίχρονο. Όσον αφορά τον Κάμπος, δεν είναι θέμα κάρτας, είναι θέμα που αφορά το τακτικό κομμάτι και γι' αυτό τον άλλαξα».

Για τα προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ όταν πιέζεται: «Όσο προχωράει το πρωτάθλημα, όχι μόνο εμείς αλλά και οι άλλες ομάδες, φαίνεται η κούραση και θα φαίνεται από εδώ και πέρα για όλους. Βέβαια όταν προσπαθείς να κάνεις παιχνίδι από πίσω -που εμείς το προσπαθούμε όλο το χρόνο-, ή όταν ο αντίπαλος βγαίνει οργανωμένα ψηλά, σίγουρα μας δυσκολεύει. 

Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις. Θέλουμε να κάνουμε παιχνίδι από πίσω, αυτό είναι το σχέδιο, αυτό είναι κάτι που κάνουμε όλο το χρόνο. Κάποιες φορές δεν βγαίνει και δεν χρειάζεται να ρισκάρεις εκεί».

Για το αν δεν βοήθησε το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε ως φαβορί στην αναμέτρηση: «Έχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια, δεν έχουμε χάσει τίποτα, έχουμε χάσει ένα παιχνίδι. Βέβαια δεν σχεδιάζαμε να γίνουν έτσι τα πράγματα, ήταν ένα ντέρμπι, το χάσαμε, υπάρχουν ακόμα 15 βαθμοί μπροστά μας, πρέπει να παλέψουμε, πρέπει να συγκεντρωθούμε, να προσπαθήσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτό το παιχνίδι και να προετοιμαστούμε για το επόμενο που είναι σε τρεις ημέρες. 

Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα μπορεί να γίνουν τα πάντα και όλες οι ομάδες έχουν ευκαιρία να τερματίσουν στην 1η θέση. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει χαθεί, χάθηκε ένα παιχνίδι ναι, αλλά υπάρχουν ακόμη 15 βαθμοί και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτούς που χάσαμε σήμερα».

Ο Χοσέ Κρέσπο τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να πάρει διαφορά στη βαθμολογία των play offs και ξεκαθάρισε ότι πλέον πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στο ματς με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί.

Ο αμυντικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης δήλωσε παράλληλα αισιόδοξος για την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα και το "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε:
«Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε μια καλή διαφορά. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι, είμαστε ένα βαθμό πίσω από την ΑΕΚ που τώρα είναι πρώτη. Πρέπει να πάρουμε βαθμούς στο επόμενο παιχνίδι σε αυτή την περίεργη διαδικασία».

Για το κακό ξεκίνημα σε ένα ακόμα παιχνίδι φέτος:
«Δεν ξέρω αν είναι έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά όντως έχει συμβεί σε κάποια παιχνίδια. Μπορεί να είναι το γεγονός ότι ο αντίπαλος στην αρχή πιέζει ψηλά και μπορεί ένα λάθος να αποβεί μοιραίο. 

Είχαμε τις ευκαιρίες μας, πιέσαμε. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με έναν πολύ καλό αντίπαλο, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στα πλέι οφ πιστεύω ότι τα παιχνίδια θα είναι κλειστά, θα κρίνονται στο γκολ και κοιτάμε τη συνέχεια».

Για το αν υπήρχε χαλάρωση μετά την κατάκτηση του κυπέλλου:
«Δε θα το έλεγα. Αυτό τελείωσε μία μετά τον τελικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε το τρόπαιο, αλλά αυτό τελείωσε και από την Τρίτη είμαστε συγκεντρωμένοι στα πλέι οφ, γιατί θέλουμε να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Για την κούραση και αν μπορεί να επηρεάσει:
«Από τη στιγμή που οι διαφορές στα πλέι οφ είναι μικρές, το γεγονός ότι παίξαμε τα περισσότερα παιχνίδια, ίσως να είναι το αρνητικό μας. Όπως σήμερα, που δεχτήκαμε ένα γκολ και στη συνέχεια δε μπορέσαμε να αντιδράσουμε».

Για την πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα και τις εντυπώσεις από το πρωτάθλημα:
«Είναι ένα πρωτάθλημα που έχει κάποιες αρκετά καλές ομάδες. Έχει ένα καλό επίπεδο. Είναι και κάποια γήπεδα που είναι λίγο χαμηλότερα σε ποιότητα... Το πρωτάθλημα με τα play offs στο τέλος, είναι κάτι περίεργο. Του χρόνου που θα είναι διαφορετικά, θα είναι σίγουρα κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον».

Ο Παναγιώτης Γλύκος υποστήριξε ότι η ΑΕΚ κυνήγησε και πήρε δίκαια τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό στην πρεμιέρα των play offs.

«Σίγουρα δεν περιμέναμε να έχουμε μια τέτοια εμφάνιση σήμερα. Η ΑΕΚ έπαιξε ξεκάθαρα, κυνήγησε αυτό που ήθελε, τη νίκη, σε σχέση με μας που κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι σήμερα», είπε μεταξύ άλλων ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ…

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4