Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Μαΐου 2018

Νίκησε Πανσερραϊκό με το μυαλό στο κύπελλο (1975)

Σαν σήμερα στις 25/5/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1974-1975 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, με το μυαλό στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που ακολουθούσε στις 28/5, κέρδισε μπροστά σε 10.000 θεατές (8.433 τα εισιτήρια) με 2-0, σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.
Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην 3η θέση έχοντας 43 βαθμούς, προσπερνώντας τον Εθνικό (42' βαθμοί), που εκείνη την Κυριακή έχασε από την ΑΕΚ με 3-0.

Η ομάδα λίγα 24ωρα πριν τον κρίσιμο ημιτελικό που θα διεξαγόταν στο «Καραϊσκάκη», έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση, αν και αγωνίστηκε χωρίς τον Γιώργο Κούδα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πάλευε για τη σωτηρία του, κάτι που κατάφερε τελικά, σε μια σεζόν στην οποία υποβιβάστηκαν πέντε (!) ομάδες...
Αφού χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες από τους παίκτες μας στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ήρθε στο 31', ένας ... αντίπαλος να ξεκλειδώσει την άμυνα της ομάδας των Σερρών.

Ο λόγος για τον Μάκη Κατσαβάκη, ο οποίος στο 31', έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθειά του να την απομακρύνει μετά από γύρισμα του Γκουερίνο.

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 72' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σταύρο Σαράφη.
Ένα πέναλτι που υπέδειξε ο Πλατόπουλος, σε ανατροπή του Γκουερίνο από τον Κεχαγιά και ο Καίσαρας νίκησε από τα 11 μέτρα τον μετέπειτα συμπαίκτη του, Μλάντεν Φούρτουλα!

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στο 66', ο Πανσερραϊκός βρέθηκε κοντά στο 1-1, όμως ο Στέφας νίκησε τον Ζελίδη στο τετ α τετ, ενώ στο 88' οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και πάλι στο γκολ, όμως ο Φουντουκίδης πρόλαβε και απέκρουσε το σουτ του Ζελίδη!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης, Στέφας, Γκουερίνο, Φουντουκίδης, Αναστασιάδης και από τους φιλοξενούμενους οι Φούρτουλα, Γκανάτσιος, Τσίκος, Σεΐζης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Χατζηαντωνίου (46' Γούναρης), Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Σαράφης, Κερμανίδης (55' Ασλανίδης), Γκουερίνο, Παρίδης.

Πανσερραϊκός: Φούρτουλα, Γκανάτσιος, Κεχαγιάς, Κατσαβάκης, Βάβαλης, Τσίκος, Σεΐζης, Ηλιάδης, Μαρσέλος (25' Ζελίδης), Ζιγκιρίδης (70' Σοφιάς), Καλτσάς.
* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4