Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Μαΐου 2018

Διπλό στο Άργος και άλμα πρόκρισης (1983)

Σαν σήμερα στις 18/5/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναργειακό, σε παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1982-1983 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, πήρε τη νίκη στο Άργος με 0-1, βάζοντας θεμέλια πρόκρισης για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, χωρίς πάντως να πραγματοποιήσει μια πειστική εμφάνιση!

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και στο 15' ο Γκουερίνο εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Βασιλάκο που σούταρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Παναργειακού.

Στο 28', ο Πειραιώτης ρέφερι Καπετανάκης, ακύρωσε κανονικότατο γκολ του Σκαρτάδου με κεφαλιά, αν και αρχικά έτρεξε προς τη σέντρα! Στη πορεία όμως, για παντελώς άγνωστο λόγο το ακύρωσε!!!!

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας, το σημείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+), ο Στάθης Τριανταφυλλίδης, όταν έκλεψε την μπάλα από την άμυνα των γηπεδούχων και με πλασέ νίκησε τον Κούρο.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αναζήτησαν την ισοφάριση, πίεσαν τον ΠΑΟΚ και είχαν δύο καλά σουτ από τους Μαυρομάτη και Νάστο στο 68', τα οποία σταμάτησε ο Φούρτουλα.

Στο 78' ο Καλτάκης βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακά μας, σουτάροντας άουτ! Στο επόμενο λεπτό (79'), ο Μλάντεν με τα πόδια πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Κοσκινά, που έμπαινε απειλητικά στην περιοχή μας!

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Αλαβάντας, Φούρτουλα, Ψαρράς, Γκουερίνο, Αποστολίδης και από τον Παναργειακό οι Αθανασόπουλος, Νάστος, Κούρος, Μεφσούτ.
 
Οι συνθέσεις:

Παναργειακός: Κούρος, Φλώρος (78' Κυριλής), Ταραντίλης, Καπετανάκης, Αθανασόπουλος, Παπανικολάου, Καλτάκης, Χριστοδούλου (60' Κοσκινάς), Μαυρομάτης, Νάστος, Μεφσούτ.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος (60' Αλεξανδρίδης), Αλαβάντας (73' Αποστόλου), Ψαρράς, Αποστολίδης, Γεωργόπουλος, Τρίμχολντ. Γκουερίνο, Βασιλάκος, Τριανταφυλλίδης, Τσουρέλας.
* Στην 41η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1982-83 μετείχαν συνολικά 74 ομάδες (18 Α' εθνικής, 40 Β' εθνικής και 16 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 5 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32. Για πρώτη φορά μετείχαν στη διοργάνωση ομάδες Γ' εθνικής, καθώς τη σεζόν εκείνη δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη εθνική κατηγορία.

* Ο ΠΑΟΚ στον α΄' γύρο της διοργάνωσης κέρδισε με 7-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας, στον β' γύρο ο απέκλεισε εκτός έδρας τον Βύζαντα Μεγάρων (1-3), στον γ' τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με δύο νίκες (0-2 και 4-0), στον προημιτελικό τον Παναργειακό (0-1 και 2-0 άνευ αγώνος), και στον ημιτελικό τη Ρόδο με δύο νίκες επίσης (0-1 και 2-0)...

Η ρεβάνς με τον Παναργειακό δεν έγινε ποτέ, γιατί ο Παναργειακός είχε κριθεί ένοχος για μία υπόθεση δωροδοκίας και αποβλήθηκε από όλες τις διοργανώσεις.

* Στον τελικό έφτασαν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για 4η συνεχόμενη χρονιά στο κύπελλο (τις τρεις προηγούμενες είχε προκριθεί ο ΠΑΟΚ), αλλά και 5 χρόνια μετά τη νίκη της ΑΕΚ στον τελικό του 1978.

* Ο τελικός έγινε στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο και ήταν ο πρώτος αγώνας ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες που διεξήχθη στο στάδιο αυτό, καθώς είχαν προηγηθεί μόνο διεθνείς αγώνες του κυπέλλου Πρωταθλητριών και της εθνικής ομάδας.

* Στην αρχική φωτογραφία, διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4