Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαΐου 2018

Επιβλητική εμφάνιση και νίκη επί του Εθνικού (1975)

Σαν σήμερα στις 11/5/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς, για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1974-1975 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 23.000 θεατές (20.536 τα εισιτήρια), επικράτησε εύκολα του Εθνικού Πειραιώς με 3-0, πιάνοντας εξαιρετική απόδοση, σε παιχνίδι στο οποίο σφύριξε ο Γάλλος ρέφερι Ρόμπερτ Βουρτς.

Τα γκολ της ασπρόμαυρης νίκης σημείωσαν ο Σαράφης μόλις στο 2' με κεφαλιά ψαράκι, ο Αποστολίδης στο 79' και ο Γκουερίνο στο 88' με κεφαλιά.
Ο τελευταίος ήταν η αποκάλυψη του αγώνα, αφού εκτός από σκόρερ ήταν και εξαιρετικός δημιουργός, καθώς από δικές του ασίστ σκόραραν τα άλλα δύο γκολ του Δικεφάλου οι συμπαίκτες του!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γκουερίνο, Αποστολίδης, Γούναρης, Ντεκ, Σαράφης και Αναστασιάδης ενώ από τον Εθνικό οι Γιούτσος, Σταματάκης και Ελευθεριάδης.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Παρίδης (65' Λάζος), Σαράφης (56' Τσιλιγκιρίδης), Αποστολίδης, Γκουερίνο, Κερμανίδης.

Εθνικός: Αρβανίτης, Ελευθεριάδης, Σταματάκης Χ., Κρεμμύδας, Κουρέας, Σταματάκης Δ., Χατζηιωάννογλου, Λαμπρινός (65' Κρητικός), Καλκαντέρα, Γιούτσος, Φουλατσικλής (73' Μουσούρης).
* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

*Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.

*Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται ο Ρενέ Ντεκ να μπλοκάρει την μπάλα, με τους Γούναρη - Φουντουκίδη να παρακολουθούν.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4