Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Μαΐου 2018

Νίκη με εκπληκτικό Φαν Ρόι (1995)

Σαν σήμερα στις 14/5/1995, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εδεσσαϊκό, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1994-1995 ...

Ο Δικέφαλο με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.249 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Φαν Ρόι, απέναντι σε έναν βαθμολογικά αδιάφορο αντίπαλο που ήταν όμως ιδιαίτερα μαχητικός...

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με το μυαλό στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί όπου η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Απόλλωνα Σμύρνης και παράλληλη υπήρχε για μας μόνο ένα αποτέλεσμα στο παιχνίδι μας με τον Εδεσσαϊκό, η νίκη!

Το σκορ άνοιξε στο 26' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φαν Ρόι, το οποίο υπέδειξε ο Μιντιούρης σε ανατροπή του Ζαγοράκη από τον Χαραλάμπους (δύσκολη φάση).

Στο 43' ο Ολλανδός μέσος έγραψε το 2-0 με δυνατό γωνιακό σουτ που ξεγέλασε τον Ράμπουσιτς.
Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ καθάρισε εύκολα την αναμέτρηση, στο αμέσως επόμενο λεπτό (44'), ο Αλεξίου έχασε την μπάλα, ο Βιτεβής που έγινε κάτοχός της πάσαρε στον Παπαδόπουλο και αυτός με πλασέ νίκησε τον Μιχόπουλο μειώνοντας το σκορ σε 2-1.

Στην επανάληψη έλειψαν οι μεγάλες φάσεις με εξαίρεση μια βολίδα του Φαν Ρόι που τράνταξε το δοκάρι του Εδεσσαϊκού, σε μια πραγματικά εντυπωσιακή φάση.

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή, έφτασε τους 56 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Απόλλωνα Σμύρνης, βρέθηκε στην 5η θέση ισόβαθμος του Άρη, με τη μάχη της Ευρώπης να έχει φουντώσει για τα καλά...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φαν Ρόι, Χάβος, Λαγωνίδης και από τον Εδεσσαϊκό οι Κόλεφ, Παπαδόπουλος, Δεληγιάννης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Χάβος, Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης (82' Μπότσιεκ), Φαν Ρόι, Αντώνας (61' Αναστασιάδης).

Εδεσσαϊκός: Ράμπουσιτς, Τσόπτσης (68' Νασιόπουλος), Μπέτας, Λαδιάς, Δεληγιάννης, Κότσυφας, Καστανιώτης, Χαραλάμπους, Βιτεβής (76' Καραϊσαρίδης), Κόλεφ, Παπαδόπουλος.

Δηλώσεις Άρι Χάαν: «Το δικό μας παιχνίδι έπρεπε να είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε ευκαιρίες να κάνουμε γκολ. Όταν έγινε το 2-0, ένα λάθος του Αλεξίου, έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Θέλω να πιστεύω πως τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων ήταν γνήσια. Αλλιώς τώρα θα εξηγήσω και το πέναλτι που μας στέρησε ο διαιτητής στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Απόλλωνα!

Ελπίζω πως η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της, όπως το έκανε σήμερα ο Εδεσσαϊκός (ήττα 1-2 για την ΑΕΚ από τον Απόλλωνα στη Φιλαδέλφεια). Η Ευρώπη θα παίζεται μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του...

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992).
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1994-1995, ενώ στην αρχική διακρίνονται οι Ζαγοράκης - Λαδιάς σε μια εναέρια μονομαχία τους.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4