Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Μαΐου 2018

Πλήρωσε την αστοχία χάνοντας δικό του ματς (1966)

Σαν σήμερα στις 8/5/1966, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, μπροστά σε 23.000 περίπου θεατές (21.020 τα εισιτήρια), έχασε με 1-3, παρουσιάζοντας πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή του!

Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση καθηλώνοντας σε ρόλο κομπάρσου την αθηναϊκή ομάδα, όμως οι κυνηγοί μας ήταν πολύ άστοχοι και έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ!
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και στο πρώτο τέταρτο, απείλησαν σε μια δυο περιπτώσεις την εστία του Μουσελεμίδη με πρωταγωνιστή τον Δομάζο και στο 17' ο Χαραλαμπίδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Οικονομόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού του πήρε την μπάλα μέσα από τα πόδια, όταν προσπάθησε να τον ντριπλάρει!

Στο 20' ο Παπουλίδης σταμάτησε την τελευταία στιγμή τον Χαραλαμπίδη, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Κούδα.

Στο 26' το δυνατό σουτ του Βασιλειάδη πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Οικονομόπουλου.

Στο 30' η κεφαλιά του Χαραλαμπίδη είχε την ίδια τύχη,.

Στο 37' χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία! Η φάση ξεκίνησε από γέμισμα του Νικολαΐδη στον Λέανδρο, αυτός την έκοψε στον Κούδα που μόνος με τον τερματοφύλακα της αθηναϊκής ομάδας, σούταρε από τα κοντά αλλά ο Οικομόπουλος απέκρουσε, η μπάλα ξαναστρώθηκε στον Κούδα, αυτός πάσαρε στον Χαραλαμπίδη που από τα 5 μέτρα με τον γκολκίπερ εξουδετερωμένο σούταρε βιαστικά πάνω από τα δοκάρια, άουτ!
Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! 

Ο Λέανδρος εκτέλεσε κόρνερ, ο Οικονομόπουλος με τις γροθιές απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Αφεντουλίδη στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αυτός έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Οικονομόπουλος απέκρουσε, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, ένα κόρνερ που δεν εκτελέστηκε, καθώς ο Αυστριακός διαιτητής Χόφνερ σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου...
Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47', ο Κούδας από πλάγια θέση και αφού απέφυγε τον Οικονομόπουλο, σέντραρε όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα χωρίς να βρεθεί κάποιος να την σπρώξει στην άδεια εστία!

Και ξαφνικά στο 54', από το πουθενά έγινε το 0-1... Δομάζος – Σακελλαρίδης – Παπουτσάκης, συνδυάστηκαν, η μπάλα στρώθηκε στον πρώτο που με γυριστό σουτ έκανε το 0-1. 
Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι παίκτες μας, ο Δομάζος και πάλι σκόραρε, μετά από συνεργασία Σακελλαρίδη – Μπέλλη, παρά την προσπάθεια του Μουσελεμίδη που βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, αλλά δεν της άλλαξε πορεία...

Στο 60' ο Οικονομόπουλος απέκρουσε το δυνατό σουτ του Βασιλειάδη και τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στο ματς με τον Θεοφανίδη να σκοράρει με κεφαλιά ψαράκι, μετά από φάουλ που εκτέλεσε με σέντρα ο Λέανδρος και απέκρουσε αρχικά ο Λουκανίδης!
Στο 76', Παπουλίδης – Οικονομόπουλος, μόλις που πρόλαβαν να σταματήσουν τον Κούδα και στο επόμενο λεπτό έγινε το 1-3 με τον Παναγιωτίδη! 

Ο Μουσελεμίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα στον βοηθό, τον έσπρωξε και τον ξάπλωσε στο έδαφος, ο Χόφνερ διέκοψε το ματς με την Τούμπα να θυμίζει ροντέο και τον κόσμο να απειλεί με μαζική μπούκα!
Η διακοπή κράτησε 27 ολόκληρα λεπτά, μέχρι να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες της αθηναϊκής ομάδας και το διαιτητικό τρίο, ενώ στο 92' αποχώρησε από το γήπεδο ο Κούδας, καθώς όλο το γήπεδο είχε στραφεί εναντίον του χαρακτηρίζοντάς τον πουλημένο, για να επανέλθει λίγο αργότερα μετά από πιέσεις των ανθρώπων της ομάδας!

Ο ίδιος μιλώντας για την κακή του εμφάνιση είχε επισημάνει μετά το ματς: «Όλη την εβδομάδα είχα πυρετό, οι δυνάμεις μου εξαντλήθηκαν στο ημίχρονο και δεν μπορούσα να αποδώσω όπως θα έπρεπε στην επανάληψη»

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Λέανδρος, Θεοφανίδης, Νικολαΐδης και από τον Παναθηναϊκό οι Οικονομόπουλος, Δομάζος, Παπουλίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Βαλτσάνης, Βασιλειάδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Καμάρας, Παπουλίδης, Σούρπης, Μπέλλης, Λουκανίδης, Παπαεμμανουήλ, Δομάζος, Παναγιωτίδης, Σακελλαρίδης, Παπουτσάκης

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής
* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

* Στην αρχική εικόνα, Λέανδρος - Δομάζος, αποχωρούν από την Τούμπα μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4