Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαΐου 2018

Ανέλπιστη εντός έδρας ήττα από τον Πιερικό (1968)

Σαν σήμερα στις 12/5/1968, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πιερικό, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1967-1968...

Ο Δικέφαλος με τον Άιβορ Πάουελ στον πάγκο του, μπροστά σε λίγους θεατές (4.609 τα εισιτήρια), γνώρισε ανέλπιστη ήττα με 0-1, δεχόμενος το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, στο 22', από τον συγχωρεμένο πια, κεντρικό αμυντικό του Πιερικού, Άρη Τραγανό, που εκείνη τη μέρα όμως έπαιξε στα χαφ!

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τους Σαράφη – Λάζο, ενώ ουσιαστικά έπαιζε με «10» από πολύ νωρίς λόγω τραυματισμού του Θεοφανίδη σε μια περίοδο που δεν επιτρεπόταν οι αλλαγές, ενώ από το 76' έμεινε και με «9» λόγω αποβολής του Φουντουκίδη!

Οι παίκτες του Πάουελ είχαν την υπεροχή στο παιχνίδι, πίεσαν τον Πιερικό, έχασαν σημαντικότατες ευκαιρίες και όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του Πασχαλίδη, έφυγαν από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι. 

Ο ΠΑΟΚ δεν την άξιζε σίγουρα αυτήν την ήττα και το αποτέλεσμα θεωρήθηκε μεγάλη έκπληξη, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία της ομάδας της Κατερίνης, η οποία έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και βρισκόταν στην 6η θέση.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 22', σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο ΠΑΟΚ πίεζε αφόρητα την καλά οργανωμένη άμυνα του Πιερικού. 

Μόλις στο 5’ μετά από σέντρα του Μουρατίδη, ο Φουντουκίδης και ο Γιακουμής συγκρούστηκαν μεταξύ τους αν και βρισκόταν αμφότεροι σε εξαιρετική θέση.

Στο 7’ ο Παπαδόπουλος σούταρε από κοντά, ο Δοκός απέκρουσε, η μπάλα επανήλθε στα πόδια του Παπαδόπουλου, αλλά σε κενή εστία σούταρε άουτ!

Στο 18’ ο Γιαννούλης με ανάποδο ψαλίδι έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή της εστίας μετά από κεφαλιά του Παπαδόπουλου και με τον Δοκό εξουδετερωμένο! 

Και φτάσαμε στο 21', όταν σε μια ξαφνική αντεπίθεση του Πιερικού, ο Φουντουκίδης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ προ του Φελεκίδη, ένα κόρνερ που εκτελέστηκε στο επόμενο λεπτό (22') και ο Τραγανός κερδίζοντας την κεφαλιά από τον Φουντουκίδη έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σαββουλίδη!
Στο 30’ τραυματίστηκε στο αριστερό του πόδι ο Θεοφανίδης και για την υπόλοιπη ώρα του παιχνιδιού έπαιξε σαν διακοσμητικό στοιχείο και στη θέση του σαν 2ος σέντερ μπακ πήγε ο ... Αφεντουλίδης.

Στο 42’ η καρφωτή κεφαλιά του Φουντουκίδη πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρ.

Με την έναρξη της επανάληψης (46') ο Αφεντουλίδης από καλή θέση σούταρε, ο Δοκός απέκρουσε, η μπάλα ήρθε στον Παπαδόπουλο που σούταρε άουτ.

Στο 60’, μετά από συνδυασμό Βασιλειάδη – Γιακουμή – Παπαδόπουλου, ο τελευταίος από τα τέσσερα μέτρα έπιασε το γυριστό σουτ, όμως ο Δοκός έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε!

Στο 73΄ο Σιδηρόπουλος σταμάτησε πάνω στη γραμμή το χλιαρό σουτ του Θεοφανίδη.

Στο 76’ ο Φουντουκίδης τα είπα στα «γαλλικά» στον διαιτητή για τον μη καταλογισμό ενός φάουλ και είδε την απευθείας κόκκινη.

Στο 88’ στην τελευταία καλή στιγμή μας στο ματς, ο Παπαδόπουλος και πάλι σούταρε από κοντά, άουτ! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Βασιλειάδης, Γιακουμής, Παπαδόπουλος και από τον μαχητικό Πιερικό οι Γιαννούλης, Δοκός, Πανταζής.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Κατσικάρης, Μουρατίδης, Κοντογιώργος, Χαραλαμπίδης, Γιακουμής, Παπαδόπουλος, Αφεντουλίδης.

Πιερικός: Δοκός, Σιδηρόπουλος, Γιαννούλης, Κυζίρογλου, Καμπάς, Τραγανός, Πανταζής, Λιάπης, Αμανατίδης, Φελεκίδης, Χρυσαργύρης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 30ης αγωνιστικής.
* Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για έξι ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012), για τα τελευταία 13 παιχνίδια. 

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου Εκθέσεων, με δύο ήττες από την "Ροαγιάλ" Λιέγης (0-2 στο Καυτανζόγλειο και 3-2 εκτός).

* Στο Κύπελλο Ελλάδας έφτασε μέχρι τον προημιτελικό, αλλά σε παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό, είχαμε διακοπή του στο 109', με τον διαιτητή Λάτσιο, να τα βλέπει όλα πράσινα...

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4