Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Μαΐου 2018

Οι αναγκαστικές αλλαγές έφεραν την ήττα (1982)

Σαν σήμερα στις 23/5/1982, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1981-1982 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (5.190 τα εισιτήρια), έχασε με 2-1, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Δημόπουλο στο 21'.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και με σουτ στην κλειστή γωνία του Σκούνα έκανε το 0-1! Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές!

Αρχικά αντικαταστάθηκε ο Μλάντεν Φούρτουλα, όταν στο 27' τραυματίστηκε πέφτοντας στα πόδια του Παπαδημητρίου και τρία λεπτά αργότερα (30') ο Δημόπουλος λόγω θλάσης!
Στο 29' οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με κοντινό πλασέ του Παπαδημητρίου, μετά από συνεργασία του με τον Ιωάννου.

Στο 56' ο Γερμανάκος υπέδειξε πέναλτι σε σπρώξιμο του Παπαδημητρίου από τον Ιωσηφίδη, σε διεκδίκηση της μπάλας με το κεφάλι. Το εκτέλεσε ο Μπάτης και έκανε το 2-1.
Ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι των Σερρών, Γιώργος Κούδας ...

Στο 66' ο Σίγγας, μετά από μπαλιά του Κούδα βρέθηκε πολύ κοντά στην εστία του Σκούνα, αλλά πλάσαρε άουτ και στο 81' ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού απέκρουσε τα διαδοχικά σουτ του Γούναρη...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Κούδας, Κωστίκος και από τον Πανσερραϊκό οι Σκούνας, Αϊβαζίδης, Παπαδημητρίου, Μπάτης.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Πίχατσεκ): Σκούνας, Αριτζής, Ταράσης, Τραϊανόπουλος, Αϊβαζίδης, Μπάτης, Παπαδημητρίου (88' Δεμερτζίδης), Δημητρίου, Χαριστός, Ιωάννου (77' Γουραλές), Κεραμιδάς.

ΠΑΟΚ (Χέερ): Φούρτουλα (27' Παντέλης), Γούναρης, Αποστολίδης Θ., Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αλαβάντας, Γκουερίνο, Σίγγας, Δημόπουλος (30' Τριανταφυλλίδης), Κούδας, Κωστίκος.

Δηλώσεις Χέερ: «Καλό ποδόσφαιρο παίχτηκε και από τους δύο αντιπάλους. Στο β' μέρος ο αγώνας έγινε πολύ δύσκολος για εμάς, δεδομένου ότι οι παίκτες μου δε φάνηκε να είχαν δυνάμεις για περισσότεροι κυνήγι της μπάλας.

Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ήταν για μας στο φινάλε αυτής της περιόδου μια δοκιμασία. Χρειαζόμαστε αρκετές αλλαγές στη νέα περίοδο για να κάνουμε τον ΠΑΟΚ μια ομάδα αντάξια των πρώτων θέσεων και τιτλούχο στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Τώρα τα βλέμματά μας είναι στραμμένα στον αγώνα ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό»
 
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χανς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα.

Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ..
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1981-1982.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4