Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Μαΐου 2018

Ο τίτλος είχε χαθεί στην Τούμπα (1992)

Σαν σήμερα στις 27/5/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στον δεύτερο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1991-1992 ...

Με το σκορ του παιχνιδιού της Τούμπας να είναι 1-1, η αποστολή του ΠΑΟΚ ήταν εκ προοιμίου δύσκολη, όμως είναι γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν πάλεψε και ουσιαστικά έχασε με κάτω τα χέρια, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 32.000 θεατές (29.831 τα εισιτήρια).
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά δεν έκανε και πολλά πράγματα και στο 21' άνοιξαν το σκορ με σουτ του Λιτόφτσενκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Γκάμπριτς.
Στο 36' ο Γκάμπριτς σταμάτησε το σουτ του Λιτόφτσενκο, με μια εξαιρετική απόκρουση, ενώ στο 62' ο Τσαλουχίδης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Λίγο νωρίτερα, στο 51' το σουτ του Αλεξίου πέρασε άουτ, σε μια από τις λίγες επιθετικές προσπάθειες των παικτών μας στο ματς!

Στο 68' ο διαιτητής Ζακεστίδης απέβαλε τον Σάβιτσεφ που χτύπησε εκτός φάσης τον Μαλιούφα, χωρίς όμως οι παίκτες μας να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα...
Κορυφαίοι από τον ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Μπορμπόκης, Οικονομίδης και από τον Ολυμπιακό οι Παχαττουρίδης, Βλάχος, Τσαλουχίδης
 
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Βλάχος, Νεντίδης (54' Χαντζίδης), Τσαλουχίδης, Λιτόφτσενκο, Τσιαντάκης, Σάβιτσεφ, Προτάσοφ, Σοφιανόπουλος (64' Καραπιάλης).

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Οικονομίδης, Μαλιούφας (73' Μήτογλου), Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Λαγωνίδης, Μπορμόκης, Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς (46' Καλογερόπουλος), Τουρσουνίδης, Αναστασιάδης.

Τα γκολ της αναμέτρησης.
Δηλώσεις …

Αλέξης Αλεξίου: «Η κλήρωση έφερε έτσι τα πράγματα ώστε να παίξουμε τη ρεβάνς στον Πειραιά. Αν το πρώτο ματς γινόταν στο Καραϊσκάκη, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Όπως διαφορετικά θα ήταν αν σήμερα βάζαμε ένα γκολ».

Γιάννης Γούναρης: «Νομίζω ότι δίκαια ο Ολυμπιακός πήρε το Κύπελλο. Υστερήσαμε στην ανάπτυξη και δεν μπορέσαμε να ανοίξουμε την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός στην άμυνα δεν έκανε λάθη, εμείς στην Τούμπα κάναμε και αυτά πληρώσαμε σήμερα».

Θωμάς Βουλινός: «Δεν έχω συναντήσει χειρότερους φιλάθλους. Να τους χαίρεται η διοίκηση του Ολυμπιακού που δεν έκανε ούτε μια ανακοίνωση για τα αντεθνικά συνθήματα που ακούστηκαν! Τριάντα χιλιάδες αλήτες φώναζαν Βούλγαροι, Βούλγαροι και ο Παπαγεωργόπουλος με τον Κούβελα δεν αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας».
* Στην 50η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων συμμετείχε στον 4ο όμιλο, μαζί με τους Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Ολυμπιακό Βόλου, Μεσολόγγι και Ποσειδώνα Ηρακλειου. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς και τερμάτισε 2ος (!), έναν βαθμό πίσω από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων!

18/8/1991: Ποσειδώνας Μηχανιώνας - ΠΑΟΚ 3-2 !
21/8/1991: ΠΑΟΚ - Ποσειδώνας Ηρακλείου 5-0
25/8/1991: Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 1-1
28/8/1991: ΠΑΟΚ - Μεσολόγγι 4-1

* Στον β' γύρο ο Δικέφαλος απέκλεισε με δύο νίκες την ομάδα της Πάτρας (0-1, 1-3). Στον γ' γύρο απέκλεισε μια άλλη ομάδα από την Πελοπόννησο (Κόρινθο) επικρατώντας με 4-1 στην Τούμπα, ενώ έφερε λευκή ισοπαλία εκτός έδρας. Στη συνέχεια βρήκε στον δρόμο του τη Δόξα Δράμας, από την οποία έχασε με 2-0 στη Δράμα, ανατρέποντας όμως την κατάσταση στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο κέρδισε με 4-0.

* Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ συναντήθηκε επίσης σε διπλά παιχνίδια με την ΑΕΚ. Ήττα στην Αθήνα με 2-0 και επική ανατροπή και νίκη στην Τούμπα με 3-0. Έτσι έφτασε στον τελικό του θεσμού, ο οποίος εκείνη τη σεζόν ήταν διπλός.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4