Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Μαΐου 2018

Ισοπαλία με τον καταδικασμένο Διαγόρα (1989)

Σαν σήμερα στις 7/5/1989, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Διαγόρα Ρόδου, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1988-1989 ...

Ο Δικέφαλός με τον Σταύρο Σαράφη στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 2.000 θεατές (1.599 τα εισιτήρια!), αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1, ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού!

Ο Διαγόρας άνοιξε το σκορ πριν συμπληρωθούν τα 30 πρώτα δευτερόλεπτα στην αναμέτρηση, με τον Κρασώνη να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής τον Γκιτιούδη σε μια φάση στην οποία η άμυνά μας αδράνησε χαρακτηριστικά!

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδιάστηκε, ουσιαστικά δεν απείλησε τους Ροδίτες στο πρώτο 45λεπτο, ενώ αντίθετα ο Διαγόρας βρέθηκε κοντά στο 0-2 στο 37', όταν ο Χατζόπουλος απέφυγε τρεις αμυντικούς, πλάσαρε, για να έρθει ο Μαλιούφας να αποκρούσει την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας μας!

Στο 59' ο Όσβαλντ σέντραρε, ο Λαγωνίδης από καλή θέση σούταρε, όμως ο Γρηγοριάδης απέκρουσε.

Στο 61', ο Αναστασιάδης ανατράπηκε από τον Κωνστάντουρα, ο Κεφαλάς έδωσε το πέναλτι και ο Όσβαλντ ισοφάρισε, ευστοχώντας στην εκτέλεση.

Στο 88', ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο 2-1, όμως ο Γρηγοριάδης απέκρουσε την κεφαλιά του Σμολ μετά από σέντρα του Αναστασιάδη, κρατώντας το πολύτιμο για τους φιλοξενούμενους Χ.

Μετά το σφύριγμα της λήξης, οι λίγοι θεατές αποδοκίμασαν εντονότατα τους παίκτες της ομάδας μας για την τραγική εμφάνισή τους στο παιχνίδι.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ Αναστασιάδης, Όσβαλντ, Αλαβάντας και από τον μαχητικό Διαγόρα οι Χατζόγλου, Βασιλαράκης και Μπισδίκης.

Παρά το θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, ο Διαγόρας δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, καθώς με 20 βαθμούς τερμάτισε στην προτελευταία θέση!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Μαυρέας, Αλαβάντας, Τσιπλάκης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Τουρσουνίδης, Αναστασιάδης, Σμολ. Όσβαλντ, Αλεξανδρίδης (46' Καρασαββίδης).

Διαγόρας Ρόδου: Γρηγοριάδης, Χατζόγλου, Αθανασίου Β. (46' Γιαννιός), Βασιλαράκης, Χατζόπουλος, Κουρουκερέζης, Μπισδίκης, Κωνστάντουρας, Καμπούρης, Κρασώνης, Ουρζούα (87' Αθανασίου Δ.).
* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30. Ειδικά στον 2ο γύρο η ομάδα δε βλεπόταν αφού σε 15 ματς σημείωσε μόλις 3 νίκες ...

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε τη σεζόν 1988-1989 ο Ρίνους Ίσραελ για 16 παιχνίδια (8 νίκες - 3 ισοπαλίες - 5 ήττες), τον διαδέχτηκε ο ... Αλέφαντος για 11 ματς (3 νίκες - 5 ισοπαλίες - 3 ήττες) και η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Σαράφη (2 ισοπαλίες - 1 ήττα), που κάθισε στον πάγκο μας τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές...
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1988-1989. Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Μαυρέας, Φερνάντο, Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Σμολ. Καθιστοί: Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4