Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Μαΐου 2018

Βαριά ήττα και αποκλεισμός (1984)

Σαν σήμερα στις 23/5/1984, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1983-1984 ...

Ο Δικέφαλος με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, μπροστά σε 25.000 θεατές (23.963 τα εισιτήρια), γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης!

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο Χαριλάου (γινόταν έργα στην Τούμπα εκείνο το διάστημα), στο πρώτο παιχνίδι αυτής της φάσης του θεσμού και είχαν έρθει ισόπαλες με 0-0, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ.
 
Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πίεσε στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, προσπαθώντας να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα του Γκεοργκίεφ, οι δύο καλές στιγμές μας όμως με τους Κωστίκο στο 1' και 18' δε μεταφράστηκαν σε κάποιο γκολ, ενώ από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι!

Έτσι ο Κωφίδης στο 25' μετά από συνδυασμένη προσπάθεια έκανε το 1-0, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση ψηλά, δεν είχε όμως την καθαρή ευκαιρία για γκολ καθώς οι μεσοεπιθετικοί μας ήταν νευρικοί και επιπόλαιοι, με αποτέλεσμα στο 61' –και ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε για την ισοφάριση- ο Παπαϊωάννου με αριστερό σουτ σημείωσε το 2-0.
Στο 79' ο Χατζηπαναγής με ατομική προσπάθεια έκανε το 3-0 και στο 83' ο Καραΐσκος το 4-0!

Το μόνο που πέτυχαν οι παίκτες μας ήταν να μειώσουν στο 88' με κεφαλιά του Μαλιούφα, μετά από σέντρα του Αλεξανδρίδη, σε μια φάση στην οποία ο σκόρερ συγκρούστηκε με τον Ζήφκα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι δύο και να μεταφερθούν στον Ερυθρό Σταυρό, με τον νεαρό -τότε- ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, να έχει σπάσει κάποια από τα δόντια του!

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Ψαρράς, Δαμανάκης και από τον Ηρακλή οι Γκεοργίεφ, Ορφανίδης, Παπαϊωάννου.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Γκεοργκίεφ, Ζήφκας, Ορφανίδης, Φοιρός, Περγαμηνός, Γαλατίδης, Αδάμου, Παπαϊωάννου (80' Καραΐσκος), Ζάρκος (60' Ξανθόπουλος), Χατζηπαναγής, Κωφίδης.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Τσουρέλας, Δαμανάκης, Ψαρράς, Μπανιώτης, Αλαβάντας (46' Μαλιούφας), Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Σκαρτάδος, Κούδας, Κωστίκος. 

Δηλώσεις προπονητών ...
* Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Κουναλάκη, αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ βγήκαν έξω από το γήπεδο και ξέσπασαν σε αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και αυτό του Περγαμηνού. Κάποιες ομάδες οπαδών κατευθύνθηκαν προς το κατάστημα με είδη υγιεινής του Παντελάκη, το οποίο όμως φρουρούνταν από δυνάμεις των ΜΑΤ!

* Στην 42η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1983-84 μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (16 Α' εθνικής, 20 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 6 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οι μονοί αγώνες ανήκουν πλέον μόνο στον Α' γύρο.

* Ο Δικέφαλος ξεπερνώντας στον α' γύρο το εμπόδιο της Προοδευτικής (0-1), αντιμετώπισε στον β' γύρο σε διπλά ματς τη Νίκη Βόλου (2-2 εκτός και 4-0 στην Τούμπα), στον γ' γύρο την Αναγέννηση 'Αρτας (ισοπαλία 1-1 εκτός και νίκη με 3-0 στην Τούμπα), όμως η πορεία μας στον θεσμό τερματίστηκε στην προημιτελική φάση, όταν σε διπλά πάλι ματς αποκλειστήκαμε από τον Ηρακλή (0-0 στο Χαριλάου και βαριά ήττα με 4-1 εκτός).
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1983-1984.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4