Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Μαΐου 2018

Νίκησε την Ξάνθη μέσα σε αποδοκιμασίες (1991)

Σαν σήμερα στις 5/5/1991, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ξάνθη, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1990-1991...

Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Τερζανίδη στον πάγκο του (βοηθός ο Μπάμπης Μιχαηλίδης), μπροστά σε 3.000 θεατές (2.490 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Σκαρτάδος και Μπασμπανάς στην επανάληψη...

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη κατηγορία, που ήρθε στην Τούμπα με πολλές απουσίες, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους παίκτες, κυρίως στην επανάληψη.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 18', όταν ο Τζάτζος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Παπάς έπιασε την κεφαλιά από κοντά, όμως ο Γκιτσιούδης απέκρουσε δύσκολο σε κόρνερ!

Δύο λεπτά αργότερα (20') ο Μαρτσέλο κέρδισε την κεφαλιά από τον Γκιτσιούδη, ο Καρλάου σούταρε εξ επαφής για να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα μας, μισό μέτρο πριν τη γραμμή της εστίας!
Στην αντεπίθεση, ο Μπορμπόκης ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Μουστάκη, ήταν ένα πεντακάθαρο πέναλτι, το οποίο αρνήθηκε στον ΠΑΟΚ ο διαιτητής Λάτσιος!
Η κακή εικόνα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, όμως στο 71', ο Σκαρτάδος ήταν αυτός που για μια ακόμη φορά έβγαλε το φίδι από την τρύπα, με κοντινό σουτ, μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Καρασερίδη...

Στο 83', ο Μητσιμπόνας σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγαινε άουτ, όμως ο Σάκης Μπασμπανάς που είχε μπει σαν αλλαγή τέσσερα λεπτά νωρίτερα, με κεφαλιά έγραψε το 2-0, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για οφ σάιντ!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος, Μήτογλου, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης και από την μαχητική Ξάνθη οι Χατζημωυσιάδης, Ουζουνίδης, Καρλάου, Μαρτσέλο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Ι. Χασάν, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Μήτογλου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Χ. Χασάν (79' Μπασμπανάς), Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης (73' Αναστασιάδης).

Ξάνθη: Μουστάκης, Καρασερίδης, Γιοβανούδης, Χατζημωυσιάδης, Παπάς, Ουζουνίδης, Καρλάου, Μαρινάκης, Γκουτζίδης, Τζάτζος, Μαρτσέλο (88' Αβραμίδης).
* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες).

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με τέρματα 56-39.
* Στην παραπάνω εικόνα διακρίνεται το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4