Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Μαΐου 2018

Ήττα στην Τούμπα με επεισοδιακό φινάλε (1961)

Σαν σήμερα στις 14/5/1961, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1960-1961...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 6.000 θεατές, σε παιχνίδι που έγινε υπό συνεχή βροχόπτωση σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, έχασε με 0-2 δεχόμενος από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.
Το τελικό σκορ αδικεί τον ΠΑΟΚ που ήταν καλύτερος των φιλοξενούμενων, είχε ευκαιρίες για να σκοράρει που όμως δεν αξιοποιήθηκαν. 

Η ομάδα μας θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ και το παιχνίδι να πάρει διαφορετική τροπή, όταν στο 18', μετά από συνδυασμό Βασιλειάδη – Νικολαΐδη - Λέανδρου – Χαβανίδη, ο τελευταίος βρέθηκε σε καλή θέση, άργησε να τελειώσει τη φάση και ο Θεοδωρίδης (ο ... γνωστός), με βουτιά μπλόκαρε την μπάλα!

Το σκορ άνοιξε στο 26' ο Πολυχρονίου με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή μας.

Στο 37' μετά από σέντρα του Λέανδρου, ο Σιδηρόπουλος έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Θεοδωρίδη, άουτ!
Στο 44' ο Θεοδωρίδης έσωσε τον Ολυμπιακό, όταν και πάλι με μπλονζόν έπεσε στα πόδια του Λέανδρου, πριν αυτός προλάβει να σουτάρει!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς, όπως είχε μπει και στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου και στο 47', μετά από μπαλιά του Νικολαΐδη, ο Λέανδρος έπιασε την κοντινή κεφαλιά, όμως ο Θεοδωρίδης εκτινάχτηκε στη γωνία του και απέκρουσε!

Ίδια τύχη είχε και το σουτ του Λέανδρου από τα μέτρα στο 50', με τον "κυρ Σάββα" να κρατάει με τα νύχια και με δόντια τους επιθετικούς μας! 

Οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τον ΠΑΟΚ και στο 58' το σουτ του Χαβανίδη πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 64' η βολίδα του Ραπτόπουλου αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και στο 88' η μπάλα τιμώρησε τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Παπάζογλου νίκησε τον Πρόγιο κάνοντας με ατομική προσπάθεια το 0-2.
Ακριβώς στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα σε Ποσειδώνα – Νικολαΐδη, τη σκυτάλη πήραν οι Μπέμπης – Χαβανίδης, ακολούθησε σύρραξη στην οποία μετείχαν αρκετοί παίκτες, για να επέλθει η ηρεμία μετά από επέμβαση των ψυχραιμότερων και της αστυνομίας!

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Κεμανίδης, Ραπτόπουλος, Γιακουμής, Λέανδρος και από τον Ολυμπιακό οι Θεοδωρίδης, Στεφανάκος, Σπετσέρης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Τασιόπουλος, Ραπτόπουλος, Γιακουμής, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Νικολαΐδης.

Ολυμπιακός: Θεοδωρίδης, Ρωσίδης, Στεφανάκος, Σημαντήρης, Πολυχρονίου, Σπετσέρης, Ψύχος, Παπάζογλου, Μπέμπης, Σιδέρης, Ποσειδών.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. 

Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα!!! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4