Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Μαΐου 2018

Ήττα στη Νίκαια για τον πολύ κακό ΠΑΟΚ (2000)

Σαν σήμερα στις 4/5/2000, ημέρα Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Προοδευτική, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1999-2000...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 1.000 θεατές (856 τα εισιτήρια), έχασε με 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Βιλανάκης στο 62'.

Απογοητευτική εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ που όχι απλά προβλημάτισε με την απόδοσή του, αλλά σε ένα σημαντικό παιχνίδι εμφανίστηκε αγνώριστος!

Η πρώτη καλή φάση στο ματς καταγράφηκε στο 7' με τον Ναλιτζή να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καραναστάση! 

Αυτή ήταν η μία και μοναδική φορά που οι παίκτες μας απείλησαν τους γηπεδούχους στο πρώτο 45λεπτο!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μακόρ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Σαμολούλσκι σουτάροντας πάνω του, ενώ στο 61' με διπλή επέμβαση ο Καραναστάσης έσωσε την εστία του προ των Ναλιτζή – Γεωργιάδη!

Στο επόμενο λεπτό η Προοδευτική άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιλανάκη, που έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας μας, ένα φάουλ που υπέδειξε ο Γιανναδάκης και πιθανότατα δεν ήταν!
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 75' με τον Μπορμπόκη που πλάσαρε πάνω από τον Καραναστάση, όμως ο Τόγιας πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και στο 77' με τον Γεωργιάδη, την κοντινή κεφαλιά του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Καραναστάσης!
Κάπου εκεί η επιθετική διάθεση των παικτών μας εκφυλίστηκε, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 78' με τον Αγγελόπουλο και στο 82' με τον Τόγια, τα σουτ των οποίων από καλή θέση πέρασαν άουτ!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κωνσταντινίδης, Μπορμπόκης και από την Προοδευτική οι Αγγελόπουλος, Βιλανάκης, Καραναστάσης, Παντελίδης.

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική: Καραναστάσης, Παντελίδης, Γούτης, Ρουτζέρης, Τόγιας, Ανδράλας (86' Φουντουλάκης), Αγγελόπουλος, Μακόρ (70' Μακόρ), Βιλανάκης, Καζάντζης (62' Μπαγιαζίτ), Χουζούρης.

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Κατσιαμπής, Χασιώτης, Καραδήμος (70' Βρύζας), Νάγκμπε (63' Καφές), Μαραγκός, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Φραντζέσκος (63' Φρούσος), Ναλιτζής.

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν άσχημο και από τις δύο ομάδες. Εμείς δεν είχαμε την επιθετικότητα που έπρεπε να είχαμε και απειλήσαμε σε μόλις μία φάση! 

Στην επανάληψη ξεκινήσαμε καλύτερα και δημιουργήσαμε δύο καλές φάσεις πριν δεχτούμε το γκολ. Χάσαμε από ένα φάουλ που κατά τη γνώμη μου δεν ήταν. Μπορεί να κάνω και λάθος, θα το δω στο video. 

Μετά το γκολ αναγκαστήκαμε να ρισκάρουμε, με αποτέλεσμα η Προοδευτική στις αντεπιθέσεις να μας απειλήσει και με άλλο γκολ ... Η αλήθεια είναι πάντως ότι και εμείς δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. 

Δεν έχουμε δικαιολογίες ούτε για τον κακό αγωνιστικό χώρο ούτε για τίποτε. Μπορούμε να πούμε πολλά αλλά αυτό που μετράει είναι το σκορ. Συγχαρητήρια στην Προοδευτική για την νίκη».

Δημήτρης Ναλιτζής: «Προσπαθήσαμε να μπούμε από την αρχή στη νοοτροπία του παιχνιδιού, γιατί ξέραμε ότι οι αντίπαλοι θα τα δώσουν όλα για τη νίκη και θα πάνε το ματς στη δύναμη. Στον τομέα αυτόν δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Έτσι το παιχνίδι κρίθηκε στο γκολ. 
 
Είναι κακό για την ομάδα μου να κυνηγάει στο σκορ, αφού οι θεωρητικά μικρές ομάδες κλείνονται και οι χώροι είναι μικροί».

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4