Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαΐου 2018

Πήρε τη νίκη στην πισίνα του Καυτανζογλείου (1980)

Σαν σήμερα στις 11/05/1980, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Απόλλων Σμύρνης (Αθηνών τότε), για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1979-1980...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.387 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Γιώργου Κωστίκου στο 46'.

Το παιχνίδι έγινε στο ... "κολυμβητήριο" του Καυτανζογλείου, καθώς η συνεχής βροχόπτωση είχε μετατρέψει το γήπεδο που φιλοξενούσε εκείνο το διάστημα τον ΠΑΟΚ (λόγω ακαταλληλότητας της Τούμπας μετά την πτώση της θύρας 8) σε πισίνα!
Ήταν τόσο τραγική η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, που οι επιθετικοί των δύο ομάδων έφτασαν ελάχιστες φορές μπροστά στις αντίπαλες εστίες, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο.

Πάντως στο 10' ο Κωστίκος πέτυχε γκολ το οποίο όμως ακύρωσε ο διαιτητής Βαρδάκας, υποδεικνύοντας σε θέση οφ σάιντ τον Βασιλάκο!
Η φάση που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, σημειώθηκε στο 46', όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Βασιλάκου, ο Κωστίκος πετάχτηκε έξυπνα και πλάσαρε τον Παντέλη γράφοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε άλλες δύο φορές την ευκαιρία να σκοράρει, στο 51' με τον Βασιλάκο (τον πρόλαβε στο τσακ ο Προκόβας) και τη δεύτερη στο 55' όταν ο Παντέλης έπεσε στα πόδια του Κωστίκου απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την εστία του.

Οι φιλοξενούμενοι στο δίλεπτο 58'-59' βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση με τον Δρακόπουλο, χωρίς να τα καταφέρουν...
Το αρνητικό που προέκυψε από την αναμέτρηση ήταν οι κίτρινες κάρτες που είδαν Ιωσηφίδης στο 86', Κερμανίδης στο 89', με αποτέλεσμα να χάσουν το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμποιακό (ήττα με 2-0 στο Καραϊσκάκη)!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ιωσηφίδης, Βασιλάκος, Κούδας και Αλεξανδρίδης , ενώ από τον μαχητικό Απόλλωνα οι Μαυρομάτης, Καρυπίδης, Καρούλιας και Δοντάς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Αλαβάντας, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Σαράφης (62' Αλεξανδρίδης), Κωστίκος, Βασιλάκος, Γκουερίνο (62' Κούδας).

Απόλλων Σμύρνης: Παντέλης, Μπέριος, Καρούλιας, Προκόβας, Θεοχαρίδης, Κατσούλης, Ζούμας (57' Δρακόπουλος), Θεοδωρίδης (46' Δοντάς), Υφαντής, Μαυρομάτης, Καρυπίδης.
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4