Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Μαΐου 2018

Ήττα στην Καστοριά με γκρίνια για Μαρινέλλη (1979)

Σαν σήμερα στις 6/5/1979, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καστοριά, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1978-1979...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.239 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενος το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, στο 79ο λεπτό από τον Σταυρίδη...

Το παιχνίδι έγινε κάτω από αφύσικη για την εποχή ζέστη και το τελικό σκορ αδικεί τον ΠΑΟΚ που παρουσιάστηκε σε πολύ καλή κατάσταση, όμως έφυγε από το ξερό της Καστοριάς με το κεφάλι σκυμμένο.

Το γκολ των γηπεδούχων, ξεκίνησε από συνδυασμό Παπαβασιλείου – Κόπανου, σέντρα του τελευταίου στην καρδιά της άμυνάς μας, εκεί όπου ο Σταυρίδης νίκησε στον αέρα τον Πέλλιο και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μλάντεν.
Στο 26', ο Ορφανός μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων, σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ίδια τύχη είχε η προσπάθειά του στο 61'...

Στο 63΄ο Παπέτας βγήκε τετ α τετ με τον Φούρτουλα, όμως ο τελευταίος σταμάτησε τον παίκτη της Καστοριάς στην πρώτη αξιόλογη φάση των γηπεδούχων στο ματς!

Δύο λεπτά αργότερα (65') ο Ορφανός ανατράπηκε από τον Αργυρό, όμως ο διαιτητής Μαρινέλης έδωσε ... έμμεσο, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών μας!

Η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση καταγράφηκε στο 90'. Ο Κούδας σέντραρε, ο Σαράφης έπιασε μια πολύ δυνατή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στο έδαφος!

Όλος ο ΠΑΟΚ ζήτησε γκολ, όμως ο Μαρινέλλης πήρε τη φάση επάνω του και έδωσε συνέχεια στο ματς, κιτρινίζοντας μάλιστα τον Σαράφη!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Αποστολίδης θ., Ορφανός και από την Καστοριά οι Κόπανος, Αργυρός, Παράσχος, Παπέτας.

Οι συνθέσεις:

Καστοριά (Γκόρσκι): Ερμείδης, Αλεξιάδης, Αγόρου, Κόπανος, Αργυρός, Παράσχος, Παπέτας, Κουρουζίδης (66' Σρέμπροφ), Σταυρίδης, Παπαβασιλέιου, Παουνόφσκι.

ΠΑΟΚ (Πίχατσεκ): Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης Θ. (77' Αλαβάντας), Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Σαράφης, Γκουερίνο (56' Κωστίκος), Κούδας, Ορφανός.
* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4