Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Μαΐου 2018

Διπλό στις Σέρρες, σε πολύ σκληρό παιχνίδι (1973)

Σαν σήμερα στις 6/5/1973, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1972-1973 ...
Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 13.000 θεατές (11.049 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-3 και παρέμεινε στο κυνήγι της κορυφής σε ένα δικό του πρωτάθλημα, που τελικά εκλάπη μέσα από τα χέρια μας, από τον Ολυμπιακό του Γουλανδρή!
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε έναν αντίπαλο που καιγόταν για βαθμούς, καθώς βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας (σώθηκε μάλιστα στο τσακ)!

Η ομαδάρα του Λες Σάνον έπιασε μια εξαιρετική απόδοση και έφτασε δικαιότατα στη νίκη!
Το σκορ άνοιξε στο 9' με πέναλτι ο Ασλανίδης (ανατροπή του Κούδα από τον Τσιρίκα), χάρη στο οποίο ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενος με 0-1.
Ο Δικέφαλος είχε την ευκαιρία να καθαρίσει από το πρώτο 45λεπτο, όμως ο Παρίδης στο 2', ο Αποστολίδης στο 17', ακολούθησε ένα διάστημα με πολλές δυνατές μονομαχίες και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα από πλευράς γηπεδούχων που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 80', όταν ο Κούδας σημείωσε το 0-2 με εκπληκτικό βολέ μετά από σέντρα του Γούναρη από τα δεξιά .
Στο 89' ο Τερζανίδης έγραψε το 0-3, σε μια ταχύτατη αντεπίθεση.

Το μόνο που κατάφερε ο Πανσερραϊκός ήταν να μειώσει στο 90' με τον Μπαλαμπανίδη, ο οποίος είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Στέφας, Ιωσηφίδης, Γούναρης, Λάζος, Φουντουκίδης και από τον Πανσερραϊκό οι Αστάκογλου, Πετκάκης, Ζαρζόπουλος, Τσιρίκας.
Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Ζέκοβιτς): Αστάκογλου, Αποστολίδης, Τσιρίκας, Κατσαβάκης, Κεχαγιάς, Πετκάκης (67' Ζελίδης), Σοφιάς, Λιγάσης, Ζαρζόπουλος (78' Μπαλαμπανίδης), Ηλιάδης, Σεΐζης.

ΠΑΟΚ (Σάνον): Στέφας, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Μπέλλης, Τερζανίδης, Ασλανίδης (67' Λάζος), Χατζηαντωνίου, Αποστολίδης, Κούδας, Παρίδης.

Δηλώσεις:

Λες Σάνον: «Από τη μια πλευρά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη νίκη που πετύχαν τα παιδιά. Από την άλλη είμαι πικραμένος και απορώ πώς άντεξαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τέτοιες συνθήκες ποδοσφαίρου.

Έχω πολλά χρόνια να δω τέτοιους αντιπάλους, οι οποίοι μοναδικό σκοπό και στόχο είχαν να αφήσουν παράλυτους τους παίκτες μας! Αυτό μόνο κατόρθωσαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και για αυτό τους άξιζε να ηττηθούν. Ο σημερινός Πανσερραϊκός δεν ήταν η καλή ομάδα που αντιμετωπίσαμε στον α' γύρο.»

Γιώργος Κούδας: «Ήταν μια νίκη για την οποία πασχίσαμε πολύ! Ξέραμε ότι ο Πανσερραϊκός κινδυνεύει να υποβιβαστεί και θα τα έπαιζε όλα για όλα, όπως και έγινε. Πάντως το ότι υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού δε σημαίνει ότι οι παίκτες του πρέπει να καταφεύγουν σε εξοντωτικό παίξιμο.»
* Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:
- Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...
- Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...
- Πέτυχε 75 γκολ, αριθμός που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει ή να καταρρίψει.
- Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.
- Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν! Όπως άλλωστε και πολλές άλλες σεζόν...

* Στην αρχική εικόνα ο κόσμος του ΠΑΟΚ στις Σέρρες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4