Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαΐου 2018

Νίκη επί της Καβάλας με δύο κεφαλιές (1970)

Σαν σήμερα στις 11/5/1970, ημέρα Δευτέρα, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καβάλα, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1969-1970...

Ο Δικεφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γιένε Τσάκναντι στον πάγκο του μπροστά σε 14.000 θεατές (12.799 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε δύο κεφαλιές των Σαράφη και Παρίδη (!), στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια, με τους Τερζανίδη – Μουρατίδη να κυριαρχούν στη μεσαία γραμμή, ενώ σε εξαιρετική μέρα βρέθηκαν και οι Κούδας – Παρίδης.
Το σκορ άνοιξε στο 18', όταν μετά από μπάσιμο ο Κούδας, επιχείρησε σέντρα σουτ προς την εστία του Παντελάκου, εκεί πετάχτηκε ο Σαράφης και με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-0. 

Τρία λεπτά αργότερα (21') ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του μετά από συνδυασμό Αποστολίδη – Αφεντουλίδη, σέντρα του τελευταίου και ο επερχόμενος Παρίδης με κεφαλιά σημείωσε τα 2-0...

Ο Δικέφαλος συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, ο Κούδας στο 33' και στο 40' σούταρε με δύναμη αλλά ο Παντελάκος απέκρουσε. 

Να σημειωθεί πως ο Κούδας στο 67' έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού, ενώ στο 89' ο διαιτητής Μοσχάτος δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Παρίδη από τον Παντελάκο.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τερζανίδης, Κούδας, Μουρατίδης και Παρίδης ενώ από την Καβάλα οι Μπουγατσάς και Κοψαχείλης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Δράμαλης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Κοντογιώργος, Μουρατίδης, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Κούδας (69' Γιακουμής), Αφεντουλίδης.

Καβάλα: Παντελάκος, Μπουγατσάς, Μπλέκος (74' Ιωαννίδης), Καραμπετάκης, Τάτσης, Πάτσος, Γκαρανάτσιος, Παπαδόπουλος, Μαχαιρίδης (60' Αβραμίδης), Κοψαχείλης, Μπαρμπαλέξης.

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4