Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαΐου 2018

Νίκη επί του Εθνικού με Κούδα - Κωστίκο (1983)

Σαν σήμερα στις 11/5/1983, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1982-1983 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (5.118 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, σε μια αναμέτρηση στην οποία όλα τα γκολ μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο!

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με τον Εθνικό να παρουσιάζεται πολύ καλός στο α' ημίχρονο, καθώς ήταν καλά οργανωμένος στην άμυνα και έβγαινε συχνά στην κόντρα!
Το σκορ άνοιξε στο 8' ο Κούδας με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Τρίμχολντ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 19', όταν ο Γ. Κατσικογιάννης εκμεταλλεύτηκε μπέρδεμα μεταξύ Σκαρτάδου – Αλαβάντα, έβγαλε την μπάλα μπροστά στον Ιλούνγκα ο οποίος προχώρησε και με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-1.

Στο 40' ο Π. Κατσικογιάννης ανέτρεψε τον Βασιλάκο, ο διαιτητής Κάννος έδωσε το πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών του Εθνικού και ο Κωστίκος από τα 11 μέτρα έγραψε το 2-1.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Σκαρτάδος απέκρουσε με κεφαλιά το δυνατό σουτ του Κοττίδη, με την μπάλα να έχει πάρει πορεία προς τα δίχτυα μας.
Ο ΠΑΟΚ πάντως είχε σημαντικές ευκαιρίες συνολικά στο παιχνίδι, για να πετύχει κι άλλα γκολ, καθώς οι Κωστίκος, Τρίμχολντ, Βασιλάκος στο 34', 37' και 58' δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μουκέα, ενώ στο 75' ακυρώθηκε θεαματικό γκολ του Κούδα σαν οφ σάιντ.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Κωστίκος και Αλαβάντας, ενώ από τον Εθνικό οι Ιλούνγκα, Παπαδόπουλος και Πίττας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟK (Χάινς Χέερ): Παντέλης, Σκαρτάδος, Ψαρράς, Αλαβάντας, Σίγγας, Δαμανάκης (62' Γκουερίνο), Τρίμχολντ, Κωστίκος, Βασιλάκος, Κούδας, Τριανταφυλλίδης (80' Αποστόλου).

Εθνικός (Άλαν Ντικς): Μουκέας, Κατσικογιάννης Π., Αρμόδωρος, Καμπόλης, Παπαδόπουλος, Πεππές, Κατσικογιάννης Γ. (64' Ιωακειμίδης), Μπατσινίλας, Ιλούνκα, Πίττας, Κοττίδης.

Δηλώσεις Χέερ: "Ο Εθνικός ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετωπίσαμε στην Τούμπα. Σημασία για την ομάδα έχει το γεγονός ότι νικήσαμε και πήραμε τους βαθμούς. Ο Κούδας είναι ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής που έχω δει στην Ελλάδα."
* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χανς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.
 
* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4