Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαΐου 2018

Την κέρασε διπλό πικρό "Καφέ" (1999)

Σαν σήμερα στις 9/5/1999, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Βέροια, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1998-1999...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 7.500 θεατές (6.543 τα εισιτήρια), κέρδισε με 2-0, έχοντας σαν σκόρερ και των δύο τερμάτων, τον Παντελή Καφέ, που εκτέλεσε τους συμπατριώτες του σημειώνοντας ένα γκολ στην αρχή και ένα στο τέλος του παιχνιδιού.

Η Βέροια απείλησε στο 3' με τον Θωμαΐδη να σουτάρει και ο Ολιβάρες να αποκρούει πάνω στη γραμμή της εστίας μας με τον Μιχόπουλο εξουδετερωμένο.

Από εκείνο το σημείο και μετά –ως τη λήξη του ημιχρόνου- η ομάδα που ήταν μόνιμα στην επίθεση και απειλούσε ήταν ο ΠΑΟΚ! 

Στο 6' ο Μπάντοβιτς σούταρε, ο Τόλιος απέκρουσε προσωρινά, η μπάλα στρώθηκε στον Ολιβάρες, το νέο σουτ του οποίου πήγε στο δοκάρι!
Στο 11' ο Φραντζέσκος εκτέλεσε φάουλ, ο Τόλλιος απέκρουσε και ο Καφές που μπήκε στη φάση από κοντά άνοιξε το σκορ. 

Στο 16' ο Τόλιος απέκρουσε το σουτ του Κρισμάρεβιτς, ίδια τύχη είχε και η κεφαλίά του Βαλέντσια στο 24', ενώ λίγο νωρίτερα, στο 21', ο Τσαλουχίδης ανέτρεψε τον Κρισμάρεβιτς με τον διαιτητή Χρονόπουλο να «ποιεί την νήσσαν»!

Ο Τόλιος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Βέροιας στο πρώτο ημίχρονο και στο 28' απέκρουσε το σουτ του Κουλακιώτη και στο 33' την κεφαλιά του Βαλέντσια μετά από σέντρα του Κρισμάρεβιτς.

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε σε σημαντικό βαθμό, η Βέροια βγήκε στην επίθεση, είχε 2-3 καλές στιγμές στο παιχνίδι της, όμως τη λύση για τον ΠΑΟΚ την έδωσε πάλι ο Καφές. 

Στο 87' ο Παντελής Καφές με ψηλοκρεμαστό σουτ βολέ νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα της Βέροιας, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Καφές, Ολιβάρες, Κρισμάρεβιτς και από τη Βέροια οι Τόλιος, Χουαμόν, Κατσανιώτης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάαν): Μιχόπουλος, Κατσιαμπής, Κουλακιώτης, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες, Καφές, Μαχαιρίδης, Φραντζέσκος, Κωνσταντινίδης (78' Τάκολα), Κρισμάρεβιτς (89' Βρύζας), Βαλέντσια (70' Ζαφειρίου).

Βέροια (Ραβούσης): Τόλιος, Χουαμόν, Κατσανιώτης, Μπασομπρίο, Σιδηρόπουλος (86' Μητσάκης), Τσαλουχίδης, Ρουίζ, Θωμαΐδης, Πακάλτσης (46' Χατζίδης), Προβίδας (70' Σακελλαρίδης), Μπαζαλάρ.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής.
Δηλώσεις:

Άρι Χάαν: «Έχω ένα περίεργο συναίσθημα αφού από τη μια σκέφτομαι τους ωραίους συνδυασμούς του πρώτου ημιχρόνου και από την άλλη μετά το 46' τα χάσαμε όλα και δεν καταφέραμε να μπούμε στο π-νεύμα του παιχνιδιού. 

Ίσως να υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για αυτό, αλλά όταν κάθεσαι στη γωνία του πάγκου δεν μπορείς να ψάχνεις για αιτίες αλλά να κάνεις ότι μπορείς καλύτερο για να πάρει η ομάδα σου τους τρεις βαθμούς! 

Οι αλλαγές έγιναν για να οργανώσουμε καλύτερα την άμυνα και το κέντρο της ομάδας μας, αφού ήταν φανερό ότι αντιμετωπίζαμε μεγάλες δυσκολίες και υπήρχαν στιγμές που ολόκληρη η ομάδα δεν κινούνταν στο γήπεδο».

Ένας από τους θεατές του αγώνα ήταν και ο Σπύρος Μαραγκός που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν 1999-2000, μετά από ένα χρόνο στον οποίον αγωνίστηκε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ομόνοιας.

Ο ίδιος μιλώντας για τη συμφωνία του με τον Δικέφαλο τόνισε: «Ευχαριστώ τους Μπατατούδη – Βεζυρτζή αλλά και τον Άρι Χάαν για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν! Ένα χρόνο ήμουν μακριά από την Τούμπα κι όμως μου έλειψε πολύ».

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31.

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4