Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Μαΐου 2018

Συντριβή από τον Εθνικό, χωρίς να το αξίζει! (1966)

Σαν σήμερα στις 1/5/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό Πειραιώς, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, μπροστά σε 2.000 θεατές (1.651 τα εισιτήρια), γνώρισε βαριά ήττα με 5-0 (!), σε ένα παιχνίδι που όσο και αν ακούγεται παράξενα, ήταν ισορροπημένο! 

Η διαφορά των δύο ομάδων βρισκόταν στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας στο οποίο οι γηπεδούχοι άγγιξαν το άριστα!
Σε πολύ κακή μέρα βρέθηκε ο τερματοφύλακάς μας, Τάκης Μουσελεμίδης, καθώς δέχτηκε κάποια αστεία γκολ. 

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 1' ο Φερλέμης με σουτ από τα 25 μέτρα, με τον Μουσελεμίδη να γλιστράει και να δέχεται ένα αστείο γκολ. 

Στο 10' ο Χαραλαμπίδης είδε τον Βαλλιάνο να αποκρούει δύσκολα το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, ενώ στο 24' γράφτηκε το 2-0.

Ο Χατζηιωαννίδης σούταρε από μακριά, ο Μουσελεμίδης απέκρουσε, η μπάλα είχε βγει ολοφάνερα κόρνερ, όμως ο Λεβεντάκος με τακουνάκι την έφερε στην περιοχή μας και ο Χαρτοφύλακας από κοντά σκόραρε μέσα σε πολλές διαμαρτυρίες των παικτών μας προς τον Ροδίτη διαιτητή Βεργωτή αλλά και τον βοηθό Γεωργαλίδη, απόλυτα δικαιολογημένες σύμφωνα με τον τύπο της εποχής!
Στο 34' ο Λεβεντάκος με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη μας περιοχή νίκησε τον Μουσελεμίδη που αδράνησε χαρακτηριστικά (παραπάνω σκίτσο).

Στο 39' ο Αφεντουλίδης δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί την κεφαλιά πάσα του Σαββίδη.

Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 48' με τον Σαββίδη να σουτάρει από κοντά άουτ μετά από μπαλιά του Λέανδρου, ενώ στο 64' σε ανατροπή του Αφεντουλίδη μέσα στην περιοχή έδωσε ... έμμεσο αντί να στήσει την μπάλα στα 11 μέτρα!

Στο 70' ο Χατζηιωαννίδης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημείωσε το 4-0 με τη βοήθεια του δοκαριού, για να διαμορφωθεί το τελικό 5-0 στο 73' με τον Λεβεντάκο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ασταθή επέμβαση του Μουσελεμίδη σε σουτ του Αντωνάτου.
Η τελευταία καλή προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο ματς, ήταν ένα σουτ του Μακρή στο 89', που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βαλλιάνου!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Λέανδρος, Μουρατίδης, Μήτρακας και από τους νικητές οι Κρεμμύδας, Φερλέμης, Λεβεντάκος

Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Βαλλιάνος, Καλογήρου, Κρεμμύδας, Ντάικος, Κυτίδης, Φερλέμης, Χαρτοφύλακας, Λεβεντάκος, Χατζηιωαννίδης, Αντωνάτος, Προύσαλης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Μακρής, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Λέανδρος, Σαββίδης, Βασιλειάδης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής
* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

* Στην αρχική εικόνα Βαλλιάνος και Ντάικος, ανακόπτουν τον Λέανδρο, σε μια προσπάθειά του.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4