Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαΐου 2018

Έμφραγμα στις Σέρρες στο 89' (1970)

Σαν σήμερα στις 31/5/1970, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1969-1970...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο, Γιένε Τσάκναντι στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (4.898 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενος το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, στο 89' από τον Σάκη Ζαρζόπουλο!

Το παιχνίδι έγινε κάτω από συνεχές ανοιξιάτικο ψιλόβροχο, σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και ότι καλό είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ, το έδειξε στο πρώτο 45λεπτο, μιας και μεσοεπιθετικά στην επανάληψη η ομάδα δεν υπήρχε!

Με απόντες τους Κούδα – Παρίδη, ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 4' με τον Κοντογιώργο, η έγκαιρη όμως επέμβαση του Κελεσίδη, γλίτωσε την εστία των γηπεδούχων. 

Στο 10' και στο 13', ο εξαιρετικός Χριστοδούλου, σταμάτησε προσπάθειες των Μπιτζίδη και Αποστολίδη αντίστοιχα, ενώ στο 30' η κεφαλιά του Κοντογιώργου μετά από σέντρα του Λαρίδη, πέρασε άουτ!
Ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο ματς στο 43', όταν ο Κοντογιώργος βρήκε τον Σαράφη, αυτός πλάσαρε τον Κελεσίδη που έκανε άστοχη έξοδο, όμως ο Στεφανίδης πρόλαβε και απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 89', όταν ο Ηλιάδης πάσαρε στον Ζαρζόπουλο και αυτός με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Χριστοδούλου, κάνοντας το 1-0.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ Κοντογιώργος, Χριστοδούλου, Τερζανίδης και από τον Πανσερραϊκό οι Στεφανίδης, Τσακίρης, Κελεσίδης.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Κελεσίδης, Κεχαγιάς, Τσακίρης, Στεφανίδης, Χατζηπανταζής, Μπιτζίδης, Αποστολίδης, Ηλιάδης, Σταβλάς, Ζαρζόπουλος, Σταματίου.

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Μακρής, Φουντουκίδης, Παπαχριστούδης, Θεοφανίδης, Μουρατίδης (65' Δράμαλης), Κοντογιώργος, Σαράφης, Αφεντουλίδης, Τερζανίδης, Λαρίδης (70' Γιακουμής).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής
* Πριν το παιχνίδι των δύο ομάδων, αγωνίστηκαν οι έφηβοι, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 2-3, να αναδεικνύεται πρωταθλητής του Βορείου Ομίλου και να διεκδικεί τον Πανελλήνιο τίτλο κόντρα στον Ολυμπιακό.

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1969-1970
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Μήτρακας, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης, Σαράφης, Πίρτσος. Καθιστοί: Παρίδης, Ασλανίδης, Αφεντουλίδης, Τερζανίδης, Λάζος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4