Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Μαΐου 2018

Λευκή φιλική ισοπαλία με ΑΕΚ (1948)

Σαν σήμερα στις 3/5/1948, η δεύτερη μέρα του Πάσχα ήταν, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι την ΑΕΚ, σε μια αναμέτρηση που έγινε στο Συντριβάνι…

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Αγγελάκη στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με την αθηναϊκή ομάδα, σε ένα παιχνίδι το οποίο ναι μεν ήταν φιλικό, δεν έλειψαν όμως οι πολύ δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών!

Ο Δικέφαλος του Βορρά, λίγα λεπτά μετά την έναρξη, είχε την ατυχία να στερηθεί τον Μουρατίδη ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι σε σύγκρουσή του με τον Μαρόπουλο σε μια διεκδίκηση της μπάλας, με τον παίκτη μας να μεταφέρεται αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο! 

Αντικαταστάθηκε από τον Μιγγούση, ο οποίος στην επανάληψη έδωσε τη θέση του στον Γκολέμα. Στη φιλική αυτή αναμέτρηση πρωταγωνίστησαν οι άμυνες των δύο ομάδων, με κορυφαίο από πλευράς ΑΕΚ τον Δελαβίνια και από πλευράς ΠΑΟΚ τον οπισθοφύλακα Αρβανίτη.

Η ΑΕΚ είχε μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία μας. Το παιχνίδι έγινε μεσούσης της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος, καθώς είχε ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμαράς, Αρβανίτης, Μαρτίνης, Παπαδόπουλος, Μουρατίδης, Ψωμάς, Βασιλειάδης, Κρητικός, Ιωαννίδης, Καμπακάκης, Χατζηαντωνίου.

ΑΕΚ: Δελαβίνιας, Παπαδόπουλος, Γούλιος, Παυλής, Τζανετής, Μάγειρας, Αδαμίδης, Ξένος, Μητράκης, Μαρόπουλος, Κουντούρης.

* Τη σεζόν 1947-1948, ο ΠΑΟΚ είχε ανακηρυχτεί πρωταθλητής Θεσσαλονίκης (πρώτος μεταπολεμικός τίτλος), συγκεντρώνοντας σε 10 παιχνίδια 28 βαθμούς, με 9 νίκες και μόλις μία ήττα, με τέρματα 25-10.

* Στην τελική φάση του πρωταθλήματος, συμμετείχε μαζί με τους πρωταθλητές της Αθήνας (Απόλλων Σμύρνης!) και Πειραιά (Ολυμπιακός), χωρίς να καταφέρει πολλά πράγματα, καθώς σε 4 συνολικά ματς που έδωσε (2 μέσα, 2 έξω), πήρε μόνο μια ισοπαλία (1-1 με Απόλλωνα εντός).

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στην τελική φάση του πρωταθλήματος: Σαμαράς, Αρβανίτης, Χατζηιωάννου, Πυλωρίδης, Ψωμάς, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Παπαδάκης, Κρητικός, Ιωαννίδης, Καμπακάκης, Βασιλειάδης, Μιγγούσης, Κρεμέζης, Δουκάκης, Χατζηαντωνίου.

* Από τους προναφερόμενους, συμμετείχαν και στα 4 ματς της τελικής φάσης οι Σαμαράς, Αρβανίτης, Χατζηαντωνίου, Ψωμάς, Μουρατίδης, Παπαδάκης, στα οποία τα δύο γκολ του Δικεφάλου τα σημείωσαν ο Μιγγούσης (με Ολυμπιακό εκτός) και ο Παπαδάκης (με Απόλλωνα εντός).

* Στην αρχική εικόνα, η ενδεκάδα των Πρωταθλητών Θεσσαλονίκης της περιόδου 1947-1948. Διακρίνονται από αριστερά οι: Ιωαννίδης, Παπαδάκης, Χατζηιωάννου, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Σαμαράς, Ψωμάς, Κρητικός, Αρβανίτης, Καμπακάκης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4