Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Μαΐου 2018

Συντριβή για 2η συνεχόμενη σεζόν (1963)

Σαν σήμερα στις 5/5/1963, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1962-1963...

Ο Δικέφαλος του Βορρά, με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 15.000 θεατές, γνώρισε βαριά ήττα με 5-1...

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 1' με τον Τσαχουρίδη, για να έρθει στο 28' ο Σταματιάδης να σημειώσει το 2-0. 

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, προηγούμενοι με 3-0, καθώς στο 36' ο διαιτητής Λέκκας έδειξε την άσπρη βούλα από την οποία ο Νεστορίδης νίκησε τον Μιχαηλίδη!

Η πολύ κακή εικόνα του ΠΑΟΚ, που πελαγοδρομούσε από το λεπτό, συνεχίστηκε και στην επανάληψη με αποτέλεσμα η πρωτοπόρος και μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ να φτάσει σε άλλα δύο τέρματα, στο 55' με τον Παπαϊωάννου και στο 77' με τον Ιμπραήμ.
Στην παραπάνω εικόνα διακρίνεται ο Μιχαηλίδης να μπλοκάρει την μπάλα προ των Ραπτόπουλου - Παπαϊωάννου.

Το μόνο που κατάφερε ο Δικέφαλος (αγωνίστηκε χωρίς τον Χασιώτη αλλά αυτό δεν αποτελεί σοβαρή δικαιολογία), ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 84' και να φύγει από την Αθήνα με μια πολύ βαριά ήττα στις αποσκευές του... 

Μοναδικός διακριθείς από την ομάδα μας, ο μαχητικός -για μια ακόμη φορά- Γιάννης Νικολαΐδης. Οι συμπαίκτες του ήταν ωσεί παρόντες!

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και την προηγούμενη σεζόν όταν και χάσαμε με 6-2 (ο Γιακουμής σκόραρε τα δύο γκολ μας), ενώ η πρώτη εκτός έδρας νίκη μας επί της ΑΕΚ καταγράφηκε τη σεζόν 1968-1969 (0-1 στο Καραϊσκάκης με γκολ του Κούδα στο 67')

Χρειάστηκε να φτάσουμε στη σεζόν 1972-1973, όταν η ομαδάρα του Σάνον επικράτησε με 0-2, αποσπώντας το πρώτο διπλό στη Νέα Φιλαδέλφεια...

Η βαθμολογία μετά την 26η αγωνιστική.

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούρσμπεκτ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

* Ρίχνοντας μια ματιά στην τελική βαθμολογία, το μάτι πέφτει και στη θέση Νο 14 στην οποία φιγουράρει ο ... συμπολίτης που σώθηκε στο τσακ στα μπαράζ, χάρη σε μια ισοπαλία που πήρε στον Παναιγιάλειο (0-0)!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4