Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Μαΐου 2018

Εντυπωσιακός ΠΑΟΚ στο φινάλε της σεζόν (1999)

Σαν σήμερα στις 30/5/1999, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1998-1999...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 4.500 θεατές (3.752 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-0, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη μέσα σε έξι λεπτά (28' – 34'), διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα τρία τέρματα.

Το σκορ άνοιξε στο 28', μετά από συνεργασία Ολιβάρες, Νάγκμπε, Βρύζα και σουτ του τελευταίου.

Στο 30' ο Βαλέντσια με ασύλληπτο σουτ μετά από μπαλιά του Τουρσουνίδη, σημείωσε το 2-0.

Στο 34' ήταν η σειρά του Καφέ να χριστεί σκόρερ και να κάνει το 3-0 με κοντινό πλασέ, μετά από κόρνερ του Μπάντοβιτς και σύγχυση στην περιοχή της αθηναϊκής ομάδας.
Και στην επανάληψη μόνο ο ΠΑΟΚ υπήρχε στο γήπεδο, η ομάδα έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα.

Στο 56' σουτ του Φραντζέσκου μετά από μπαλιά του Βρύζα, πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Φακή, 

Στο 68' σουτ του Βαλέντσια από εξαιρετική θέση που είχε την ίδια τύχη, όπως συνέβη και με την κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 72'.

Στο 80' ο Βελής δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. 

Στο 83' η βολίδα του Βαλέντσια τράνταξε το δοκάρι του Φακή! Το τελευταίο σφύριγμα του Παπίλια βρήκε τον ΠΑΟΚ να κλείνει τη σεζόν με εντυπωσιακό τρόπο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με μόλις 13 παίκτες!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κατσιαμπής, Βαλέντσια, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης και από τον Πανιώνιο οι Φακής, Ιορντανέσκου.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάαν): Αργυρίου, Κατσιαμπής (74' Ζαφειρίου), Μαχαιρίδης, Μπάντοβιτς (73' Βελής), Ολιβάρες (46' Φραντζέσκος), Νάγκμπε, Καφές, Τουρσουνίδης, Κωνσταντινίδης, Βρύζας, Βαλέντσια.

Πανιώνιος (Γουίλαν): Φακής, Κρούσε, Γαζής, Μπουγάς, Μακρυγιάννης, Κάφαλης, Μητσιόπουλος, Ιορντανέσκου, Καμίτσης, Ιωάννου, Μαρκεσίνης (26' Ζαχόπουλος).

Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος της περιόδου 1998-1999.
Στην κερκίδα της Τούμπας εκείνη την Κυριακή βρέθηκε ο Γερμανός φορ Καρλ Χάινς Φίλιπσεν, ο οποίος κλήθηκε από τον Χάαν να μιλήσει μαζί με τον μάνατζέρ του με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ.

Ο Χάαν στις δηλώσεις του μετά το ματς είχε επισημάνει: «Μιλάμε εδώ και έξι εβδομάδες για να φτιάξουμε μια καινούρια ομάδα και όπως διαπιστώσατε το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ κράτησε πολύ. Ως το τελευταίο παιχνίδι. Έτσι οι παίκτες είχαν όλες τις ευκαιρίες να δείξουν τις ικανότητές τους. 

Το ερώτημα δεν είναι ποιοι θα φύγουν αλλά ποιοι θα έρθουν. Και όταν παίρνει κανείς την απόφαση να έρθουν κάποιοι παίκτες, μοιραία θα πάρει και την απόφαση να φύγουν κάποιοι άλλοι. 

Έχουν αναφερθεί τα ονόματα αυτών που πρόκειται να έρθουν ή είναι στις συζητήσεις για να έρθουν. Το ερώτημα παραμένει κατά πόσο θέλουν να έρθουν στον ΠΑΟΚ μερικοί από αυτούς και κατά πόσο μπορούν να αποκτηθούν. 

Εδώ στο γήπεδο ήταν σήμερα ο Καρλ Χάινς Φίλιπσεν, που μετείχε για πολλά χρόνια στην Μπουντεσλίγκα με την Γκλάντμπαχ και πριν ένα μήνα του έθεσα το ερώτημα αν θα ήθελε να συνεργαστεί με τον ΠΑΟΚ που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη. 

Μου απάντησε καταφατικά, αλλά είναι ακριβός παίκτης και δεν ξέρω αν θα μπορέσει να γίνει μια τέτοια μεταγραφή. Πάντως του ζήτησα να χαμηλώσει το κασέ του, ώστε να δώσει μια καλή ευκαιρία στην καριέρα του, αλλά ταυτόχρονο και στον ΠΑΟΚ για να πάει καλύτερα. 

Για τους Βενετίδη, Καραδήμο και Σάμπρι, γνωρίζετε ότι έχουμε ολοκληρώσει τις συζητήσεις, αλλά υπογραφές δεν έπεσαν ακόμη. Είναι όμως σε καλό δρόμο όλες αυτές οι περιπτώσεις. Έχω δώσει τέσσερα ονόματα ξένων παικτών στη διοίκηση εκ των οποίων δύο φορ και ενός αμυντικού και περιμένω».

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31.

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4