Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Μαΐου 2018

Ήττα στο φινάλε της σεζόν (1980)

Σαν σήμερα στις 18/5/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής, του πρωταθλήματος, της περιόδου 1979-1980 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 36.000 θεατές (35.470 τα εισιτήρια), έχασε 2-0, με γκολ που σημείωσε στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού ο Γαλάκος.

Το παιχνίδι ήταν καλό στο πρώτο ημίχρονο ενώ στην επανάληψη και οι δύο ομάδες έδειχναν να κάνουν αγγαρεία.

Στο 2', ο Νικολούδης σέντραρε, ο Ξανθόπουλος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι μας και να καταλήγει στην αγκαλιά του Φούρτουλα.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 7' με τον Κωστίκο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Αρβανίτης.

Στο 14' το σκορ άνοιξε με κεφαλιά του Γαλάκου, μετά από γύρισμα του Άλστρομ...

Στο 21΄ο Κούδας εκτέλεσε φάουλ, όμως ο Αρβανίτης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 30' ο Ξανθόπουλος ανατράπηκε έξω από την περιοχή μας, το φάουλ εκτέλεσε ο Γαλάκος, η μπάλα αποκρούστηκε από τον Φούρτουλα, όμως πήρε μια πολύ παράξενη τροχιά, έσκασε στη γραμμή της εστίας μας και στη συνέχεια πήγε στα δίχτυα για δεύτερη φορά.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς στην επανάληψη, αλλά το μακρινό ευθύβολο σουτ του Βασιλάκου στο 56' το απέκρουσε ο Αρβανίτης, ενώ από πλευράς γηπεδούχων, στο 80', ο Κυράστας σέντραρε, ο Καραβίτης έπιασε την κεφαλιά ψαράκι, με τον τερματοφύλακά μας να κάνει μια δύσκολη επέμβαση.

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Βασιλάκος και Κωστίκος ενώ από τον Ολυμπιακό οι Κυράστας, Ξανθόπουλος, Γαλάκος.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Αρβανίτης, Κυράστας, Νοβοσέλατς, Παπαδόπουλος, Καραβίτης, Κουσουλάκης, Νικολούδης, Ξανθόπουλος, Γκαβασιάδης (60' Κοκολάκης), Γαλάκος, Άλστρομ.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αλαβάντας, Αποστολίδης, Σίγγας, Αναστασιάδης, Γκουερίνο, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Βασιλάκος.

* Στην αρχική εικόνα, η φάση του 30ου λεπτού, με τον Γαλάκο να σημειώνει το 1-0 με κεφαλιά. Σίγγας και Αποστολίδης έχουν χάσει τον επιθετικό του Ολυμπιακού που νίκησε τον Μλάντεν ανοίγοντας το σκορ!

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.
* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).
* Σαν σήμερα 18/5/1980, καταγγέλθηκε απόπειρα δωροδοκίας του Πέλλιου από τον Ηρακλή, ένα γεγονός που έφερε τον υποβιβασμό του συμπολίτη λίγες εβδομάδες αργότερα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, αν και  τερμάτισε 8ος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4