Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαΐου 2018

Διπλό επί του Απόλλωνα Σμύρνης (1931)

Σαν σήμερα στις 31/5/1931, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1930-1931...

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο του Ρουφ και το παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές, με τον Δικέφαλο του Βορρά να είναι αυτός που κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 16' ο Παπαϊορδανίδης, ευστοχώντας στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Πέππας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος των γηπεδούχων και πριν το 0-1, απείλησε με μακρινό, δυνατό σουτ του Παπαϊορδανίδη το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, σε ένα παιχνίδι από το οποίο έλειπαν οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Είχε όμως εξαιρετικό ρυθμό, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει, με την ομάδα μας να είναι καλύτερη στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι πίεσαν αναζητώντας τουλάχιστον την ισοφάριση, όμως οι παίκτες μας παίζοντας με ψυχή κατάφεραν έστω και δύσκολα και κράτησαν τη νίκη.

* Το τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της περιόδου 1930-1931, ενώ ξεκίνησε κανονικά διακόπηκε στα μέσα Δεκέμβρη (14/12/1930) με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 8 βαθμούς (ισόβαθμος του Άρη), έχοντας 4 νίκες και 1 ήττα, με τέρματα 19-12.

* Ο λόγος της διακοπής είχε να κάνει με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος υπό μορφή εθνικής κατηγορίας (14 αγωνιστικές), στην οποία συμμετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3).

* Από τον Βορρά συμμετείχαν ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής και ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 5η θέση με 12 βαθμούς σε 14 ματς (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες) με τέρματα 20-26. Τα 20 ασπρόμαυρα γκολ σημείωσαν οι: Παπαϊορδανίδης 7, Παζάρογλου 5, Ηλιάδης 3, Καβουρματζής 2, Ηλιάδης 1, Λαζάρου 1, Κωνσνατινίδης 1.

* Η σημαντικότερη νίκη ήρθε στις 21/6/1931, όταν στο γήπεδο του Άρη, διέλυσε τον μετέπειτα πρωταθλητή Ολυμπιακό με 3-0 (!) για την 10η αγωνιστική, δείχνοντάς του από τότε τι εστί Βορράς!

* Στην αρχική εικόνα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ (Χαλκιάς), ετοιμάζεται να αποκρούσει κάνοντας έξοδο, μετά από εκτέλεση κόρνερ των παικτών του Απόλλωνα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4